“KUDÜS İÇİN AYAKTAYIZ FİLİSTİN İÇİN BURADAYIZ” PROGRAMI TRABZONDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

18 Eylül 2019 16:45, Komite Etkinlikleri


“KUDÜS İÇİN AYAKTAYIZ FİLİSTİN İÇİN BURADAYIZ” PROGRAMI TRABZONDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK


HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti 18 Eylül 2019 tarihinde, “Kudüs İçin Ayaktayız Filistin İçin Buradayız - Trabzon” programı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek düzenlenecek olan program hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Kudüs Komitesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Genel Başkan Danışmanı Yahya Düzenli, Hak-İş Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Trabzon İl ve Şube Başkanları, şube yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. 

“Trabzon, Kanuni Sultan Süleyman’ın Doğduğu İldir”

Serdengeçti, HAK-İŞ Kudüs Komitesi olarak her ay farklı bir ilde düzenlenen “Kudüs İçin Ayaktayız Filistin İçin Buradayız” programının ikincisinin Trabzon’da gerçekleştirileceğini belirtti. Serdengeçti, konuşmasında Trabzon’un tarihi önemine değinerek Kudüs’ü Osmanlı coğrafyasına dahil eden Yavuz Sultan Selim’in aynı zamanda Trabzon’da uzun süre şehzade olarak görev yaptığını ve Trabzon’da doğan Kanuni Sultan Süleyman’ın padişahlığı döneminde Kudüs’ün yeniden imar edilmesi ve Dünya Barışı (Paks Ottomana) olarak dünya literatürüne giren barış ortamının Kanuni döneminde gerçekleştiğine vurgu yaptı.

Serdengeçti, 19 Eylül 2019 tarihinde Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde saat 16:30’da düzenlenecek olan programa, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin Türkiye Büyükelçisi Dr. Fayed Mustafa, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı E. Mv. Hüseyin Tanrıverdi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Mercan’ın da katılacağını ve tüm Trabzonluları programa davet ettiklerini sözlerine ekledi.

“Tüm Trabzonluları Filistin Konferansı’na Bekliyoruz”

Serdengeçti, HAK-İŞ Konfederasyonu Kudüs Komitesi olarak bugün İsrai’in işgali altında bulunan Kudüs’ün bağımsızlığına kavuşup tekrar küresel barış kenti olması için gayret gösterdiklerini ifade ederek “Yarınki programımız da bu duyarlılığın yükselmesine katkı olacaktır diye düşünüyorum. Programlarımız, bundan sonra da ülkemizin değişik şehirlerinde devam edecektir. Ekim ayı içerisinde HAK-İŞ’in 44. Kuruluş yıldönümünde Ankara’da Uluslararası Filistin Konferansı’nı gerçekleştireceğiz. Bu programımıza tüm vatandaşlarımız davetlidir” dedi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Eylül 2019 16:45, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu