ARSLAN, “AKADEMİ DÜNYASIYLA SENDİKAL HAREKETİN İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”

11 Eylül 2019 17:30, Haberler


ARSLAN, “AKADEMİ DÜNYASIYLA SENDİKAL HAREKETİN İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”


Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen “2019 Yılı Gençlik Farkında Tema Fikri Proje Yarışması Ödül Töreni” ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ Gençlik Komitesi koordinatörlüğünde düzenlenen “Genç Sendikacılar Eğitim Yoluyla Bilinçleniyor” projesinin ödül töreni 11 Eylül 2019 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirildi.

Ödül törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fulya Bayraktar, Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ olarak akademi dünyası ile sendikal hareketin işbirliğini çok önemsiyoruz. Pek çok üniversiteyle bu anlamda çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Hacı Bayram Veli Üniversitemizle daha geniş bir işbirliği anlaşmasıyla daha geniş alanlarda birlikte çalışabiliriz” dedi.

İşçi hareketinin geleceğinin akademik çalışmalarla paralel bir geleceğinin olduğunu dile getiren Arslan, “Biz bu çalışmalara ne kadar önem verirsek, bilimsel çalışmaları ne kadar sendikal hareketin içine dahil edersek, sendikal hareketle akademik dünyayı birleştirerek yeni ufuklara yürümeyi başarabilirsek sendikal hareketin geleceğini de kurtarmış olacağız” diye konuştu.

“Yeni Şeyler Üretmemiz Gerekiyor”

1980 öncesindeki sendikacılığın artık geride kaldığını, artık uzlaşmaya, bilime, müzakereye ve sosyal diyaloğa dayalı yeni bir konseptin olduğunu vurgulayan Arslan, “Bunu sağlayabilmemiz için kendimizi, bilgimizi, becerimizi, iletişim anlamındaki eksikliklerimizi, sosyal diyalog konusunda yapmamız gerekenleri hem bilim dünyasıyla çalışarak, hem de kendi tecrübelerimizden yola çıkarak yeni şeyler üretmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“En Kapsamlı Çalışmalara İmza Attık” 

HAK-İŞ’in kadın konusunda önemli çalışmalar yaptığını anlatan Arslan, “Türkiye sendikal hareketinin içerisinde işçi ve memur sendikaları ve konfederasyonları dahil kadın konusunda somut, hem stratejik belgesini hazırlayan, hem de bu alanda ciddi şekilde projeler yapan ve bunu günlük bir çalışma olmaktan öte Türkiye’nin geleceği açısından, sendikal hareketin geleceği açısından kadının rolü ve misyonunun ne olması gerektiği konusunda en ciddi, en kapsamlı, en saygıdeğer çalışmalara imza attık. Bunu daha da ileriye taşımamız gerekiyor. Sendikal harekete kadın elinin değmesi için çabalarımızı daha da güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

2. Gençlik Farkında Tema Fikri Proje Yarışması’nın önemli bir proje imzaya attıklarını vurgulayan Arslan, “Hacı Bayram Veli Üniversitesi’yle yaptığımız başarılı çalışmaların bir tanesi de bu projedir. Tamamen kadına yönelik, hepimizi heyecanlandıracak farklı projeleri teşvik etmek, HAK-İŞ olarak bu projelere ekonomik anlamda katkı vermek, bunun daha da ötesine geçerek belki bu projeleri bilimsel anlamda doktora tezine, yüksek lisans tezine dönüştürecek çalışmalara katkı vermek anlamında bir yola çıktık. Bu yıl ikincisini yapıyoruz. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Yaptıklarımızdan yola çıkarak yenilerini yapmamız gerekiyor” sözlerine yer verdi.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, “Hacı Bayram Veli Üniversitesi olarak Türkiye’de çok yaygın olmayan farklı bir konsept ile akademik hayata başladık. Biz sosyal bilimler ve sanat temalı bir üniversiteyiz. Bünyemizdeki akademik birimlerin tamamı bu kapsamda hizmet vermektedir” dedi.

Üniversitede eğitim alan gençlerle toplumun sorunlarına çözüm üretecek adımlar atmayı arzu ettiklerini vurgulayan Tekin, “Bunun yolu hem sivil toplum kuruluşlarıyla hem de kamu otoriteleriyle sağlıklı bir iletişim içerisinde olmak, karşılıklı işbirliğini maksimum noktaya taşımaktır. Hacı Bayram Veli Üniversitesi olarak bu hedefle yola çıktık. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarıyla ve kamu kurumlarıyla karşılıklı etkileşim içerisindeyiz. Bakanlıklara AR-GE hizmetleri üretmekten, sivil toplum kuruluşlarıyla faaliyet yapmaya kadar yaygın bir toplumsal katkı vereceğimizi tahmin ediyoruz. Bu anlamda HAK-İŞ Konfederasyonu ile böyle bir proje oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ Konfederasyonu ile yaptıkları işbirliklerini maksimum noktaya ulaştırmak istediklerini dile getiren Tekin, “Üniversite olarak araştırma yapmak ve bilimsel çalışma yapmayı hedefliyoruz. Sivil toplum kuruluşları bizim ürettiğimiz bilimsel çalışmaları kendi alanlarında uygulamak, bize veri sağlama anlamında bize ciddi anlamda katkı sağlayabilirler. Bu sayede hem bizim ürettiklerimiz anlamlı hale gelecek, hem de üretim sürecimiz kolaylaşmış olacaktır. Biz bu işbirliğini daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ile Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fulya Bayraktar birer selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmaların ardından “2. Gençlik Farkında Proje Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Ardından Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Gençlik Komitesi koordinatörlüğünde düzenlenen “Genç Sendikacılar Eğitim Yoluyla Bilinçleniyor” projesine katılımcılarının sertifikaları 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin tarafından takdim edildi. 

11 Eylül 2019 17:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu