30 AĞUSTOS ZAFERİNİN 97. YILINI KUTLUYORUZ

28 Ağustos 2019 11:12, Basın


30 AĞUSTOS ZAFERİNİN 97. YILINI KUTLUYORUZ

 

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mehmet Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunun ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferinin 97. Yıldönümü kutlu olsun” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mehmet Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunun ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferinin 97. Yıldönümü kutlu olsun.

30 Ağustos ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun, milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğünün sembol günlerinden birisi, toplumsal birlik ve dayanışmamızın önemli bir göstergesidir.

30 Ağustos, İstiklâl mücadelemizin zaferle taçlandığı, Cumhuriyetimizin temellerinin inşa edildiği, tarihten silinmek istenen bir milletin direniş ve dirilişinin yükseldiği ve tüm ezilen milletlere moral ve heyecan kaynağı olduğu bir gündür. 

30 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruz Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan üstün başarı ile istiklal mücadelemiz başarıyla zafere ulaşmıştır. Kazanılan bu önemli zaferle birlikte topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz tekrar bağımsızlığına kavuşmuştur.

Milletimiz tarih boyunca milli ve manevi değerlerini korumak için her türlü mücadeleyi göze almış, vatanına ve bayrağına göz dikenlere hiçbir zaman fırsat vermemiştir. 30 Ağustos’u hatırlamak, aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı’nın en zor ve ağır şartları altında bile vatanı için verdiği mücadeleden asla vazgeçmeyen şanlı bir millet olduğunu anlamamız bakımından büyük bir önem taşımaktadır.

Tarihi destanlarla ve zaferlerle dolu Türk milleti, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi canı pahasına büyük bedeller ödemiş ve bu uğurda yeni bir destan yazmıştır. Milletimiz 15 Temmuz gecesi korkusuzca hainlerin alçakça doğrulttuğu namluların, tankların, tüfeklerin, uçakların ve bombaların karşısında göğsünü siper etmiştir. Tek derdi “vatan” olan aziz milletimiz, bağımsızlığını korumak ve zalimlere dur demek için milli bir davada hainlere karşı tek yürek, tek bilek olmuş,  vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Şanlı tarihi destanlarla dolu olan milletimiz, ülkemizde; bölgemizde ve tüm dünyada, barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

30 Ağustos Zaferini bizlere armağan eden, 97 yıl önce vatan için, ülkemizin geleceği için ter ve emeklerini kanlarıyla harmanlayarak toprağa düşen aziz şehitlerimize ve bugün vatanın varlığı ve bütünlüğü için toprağa düşen tüm şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu adına, 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyor, ülkemiz ve milletimize barış ve esenlikler diliyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ağustos 2019 11:12, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu