HÜKÜMET HAK-İŞ’E TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFİNİ SUNDU

09 Ağustos 2019 12:24, Haberler


HÜKÜMET HAK-İŞ’E TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFİNİ SUNDU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile kamu toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında 9 Ağustos 2019 tarihinde bir araya geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, HAK-İŞ’e bakanlığın kamu toplu iş sözleşmesi teklifini sundu.

Görüşmede Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Av. Hüseyin Öz ile Yunus Değirmenci yer aldı.

Görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bakan Selçuk, birinci altı aylık dönem için yüzde 7 ikinci 6 ay için yüzde 4, diğer yıllarda 3+3 ve enflasyon farkı teklif etti. Bu teklif kabul edilebilir bir teklif olmadığı için bir uzlaşmadan bahsedemiyoruz. Kabul edilebilir bir noktaya gelirse biz bunu sonuçlandırırız” dedi.

“Çalışanlarımız TİS’lerin İmzalanmasını Bekliyor”

Yaklaşık 200 bine yakın kamu işçisinin toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin Ocak ve Mart ayından bu yana devam ettiğini ve bazı işyerlerinde toplu iş sözleşmelerinde resmi arabulucu sürecinin başladığını, bazı yerlerde grev aşamasına gelindiğini ve grev kararı alındığını vurgulayan Arslan, “Ocak ayından geçerli sözleşmelerde 8’inci aydayız, Mart ayından geçerli sözleşmelerde 6’ncı aydayız. Dolayısıyla çalışanlarımız toplu iş sözleşmelerinin sonuçlandırılmasını ve bir an evvel toplu iş sözleşmelerinin imzalanmasını beklemektedirler” diye konuştu.

“Toplu Sözleşme Teklifimizi 5 Temmuz’da Sunduk”

5 Temmuz’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a HAK-İŞ Konfederasyonu kamu çerçeve protokolü koordinasyon kurulu tarafından hazırlanan 2019-2020 yıllarını kapsayan toplu sözleşmelerle ilgili tekliflerini ayrıntılı bir şekilde sunduklarını anımsatan Arslan, “Sayın bakanımız bu tekliflerimizi değerlendireceklerini ve bu doğrultuda önümüzdeki günlerde bizim bu taleplerimize karşı, bakanlığın tekliflerini ileteceklerini ifade etmişti. Sayın Bakanımız bugün bunun için bizi davet etti. HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın ve yaklaşık 70 bin üyemizin toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde Bakanlığın bizim yaptığımız tekliflere karşılık tekliflerini sundular” dedi.

“Yüzde 7, İkinci Altı Ay İçin Yüzde 4 Teklif Sundu”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından HAK-İŞ’e sunulan resmi teklife ilişkin “Sayın Bakanın iyileştirilme yapıldıktan sonra birinci altı ay için yüzde 7, ikinci altı ay için yüzde 4, diğer yıllar için ise yüzde 3, yüzde 3, enflasyon farkının verileceği hususundaki tekliflerini bizimle paylaştılar” bilgisini verdi. 

Arslan, Bakanlığın toplu iş sözleşmesinin bayramdan önce sonuçlandırılması konusunda bir çaba içerisinde olduğunu, bir çıkış yolu, uzlaşma arayışı içerisinde olduğunu, Sayın Bakan ile sıcak ve samimi bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi. 

Arslan, HAK-İŞ’in kamu toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında kamuda kadro kapsamı dışında kalan işçilerin kadro sorununun çözülmesi, kadro alanların da kamu çerçeve protokolüne dahil edilmesi konusundaki talebini ilettiklerini söyledi. Arslan, ‘Taşerondan kadroya geçenlerin kamu çerçeve protokolü kapsamına alınması ve onlara uygulanan yüzde 4 artı yüzde 4 zammın da güncellenmesi talebini bir kez daha ifade ettik” dedi. 

 “Bakanlığın Teklifi Kabul Edilebilir Değil” 

Bakanlık tarafından sunulan teklifin kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Arslan, “Bizim için bu teklifler kabul edilebilir teklifler olarak gözükmediği için bir uzlaşmadan bahsedemiyoruz. Ama Sayın Bakan müzakerelerin devam edeceğini ve bizimle müzakereleri ve görüşmeleri sürdüreceğini, yeni bir durumla karşılaşırsak bu durumu da tekrar değerlendireceğimizi ifade ettiler. Müzakereyi masa başında sonuçlandırıp, önümüzdeki günlerde toplu iş sözleşmesinin sonuçlanmasını arzu ediyoruz. Bu konuda katkı ve destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Ağustos 2019 12:24, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu