ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKAMIZ 42 YAŞINDA

06 Ağustos 2019 21:18, Haberler


ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKAMIZ 42 YAŞINDA


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Ağustos 2019 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Öz İplik-İş Sendikamızın 42. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine katıldı.

Öz İplik-İş Sendikası 42. Kuruluş Yıldönümü programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Öz İplik-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Mehmet Er, ÇASGEM Genel Başkanı Abdurrahim Şenocak, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, Öz İplik-İş Sendikası yönetim kurulu ve Öz İplik-İş Sendikamızın üyeleri katıldı.

Program, 42. Kuruluş Yıldönümü anısına düzenlenen gala yemeği ve Ankara Seğmenlerinin gösterisiyle başladı.

“Kuruluş Yıldönümlerini Yeni Bir Başlangıç, Yeni Bir Adım Olarak Değerlendirmeliyiz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Öz İplik-İş Sendikası’nın 42. Kuruluş Yıldönümünü kutlayarak, “Öz İplik-İş Sendikamız yeni bir sendikal dili ve kültür anlayışını kendine özgü yaklaşımıyla yeni bir yol açma yolunda ilerleyen tekstil işkolundaki önemli bir sendikamızdır” dedi.

Anma toplantılarında mütevazi olarak bir araya gelmeleri, birlik; beraberlik ve dayanışmanın, bugüne kadar yapılan faaliyetlerin yeni dönem için hazırlık, yeni bir nefes ve yeni bir başlangıç olması adına çok anlamlı bulduğunu belirten Arslan, “Öz İplik-İş Sendikamızı böyle bir yola girmiş olmasından dolayı tebrik ediyorum. Daha sonraki yıldönümlerini başarılarımızı daha da ileriye taşımak, elde ettiğimiz imkanlarımızı geliştirmek, eksiklerimizi gözden geçirip yeni dönemde ortadan kaldırmak adına yeni bir başlangıç ve yeni bir adım olarak değerlendirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ Kurucularını Hatırlamak Bir Vefa Örneğidir”

Arslan, “HAK-İŞ mücadelesinde yer almış arkadaşlarımızı belli toplantılarda dinlemek, onların tecrübelerini ve yaşadıklarını tekrar hatırlamak geçmişte kalmak değil, geçmişte olup bitenleri doğru anlamak adına önemlidir. Onların her birinin HAK-İŞ’e yaptığı katkı, destek ve fedakarlıkları unutmamak adına bir vefa örneğidir. Bu bizim için bir hayat tarzı olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Öz İplik-İş Sendikasının Yanında Olduk”

Öz İplik-İş Sendikasının yeni yapılan genel kuruluyla birlikte yeni bir açılım, yeni bir heyecan ve yaklaşımla sendikal mücadeleyi sürdürdüğünü vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ olarak ihtiyacı olan her anında Öz İplik-İş Sendikamızın yanında olduk. Bize ihtiyaç duyduğu her zaman Öz İplik-İş Sendikasının yanında olacağız. Artık Rafi Bey’le HAK-İŞ’te beraber çalışacağız. Bu beraberliğin hem HAK-İŞ için hem bütün sendikalarımız için Öz İplik-İş Sendikamız için de hayırlar getireceğini ümit ediyoruz. Biz ‘Niyet hayır akıbet hayır’ diyoruz. Biz hayırla yürüyoruz inşallah sonu da hayırla olacaktır” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ’in Bugüne Kadar Gelme Nedeni Azim, Kararlılık ve İnançtır”

HAK-İŞ’in bugüne kadar gelme nedeninin azmi, kararlılığı ve inancı olduğunu dile getiren Arslan, “Yılmadan, vazgeçmeden sorunların karşısında geri adım atmadan şartlar ne olursa olsun azmimizi, kararlılığımızı, inancımızı yitirmeden yolumuza devam etmek zorundayız. Biz bugünlere kadar gelmişsek bunun nedenlerinden birisi de inancımızdır. Yılmadan, önümüze konan engellerden geri adım atmadan samimiyetle ve inançla yolumuza devam ettik” dedi.

“Dokuma İşçilerinin Umudu Olmak Zorundayız”

Zorluklara ve engellere asla teslim olmayacaklarını vurgulayan Arslan, “Biz 1 milyonun üzerindeki dokuma işçilerinin umudu, onların sendikası olmak zorundayız. Bizim olmadığımız yerde zulüm vardır. Sömürü vardır. Bizim olmadığımız yerde adaletsizlik vardır. Bizim olmadığımız yerde sorun vardır. Bizim olduğumuz yerde olmadığımız yerlerden çok daha güzel şeyler vardır” diye konuştu.

“Yeni Hedeflere Yürüyeceğiz”

Öz İplik-İş Sendikasının sadece 32 bin üyesiyle değil aynı zamanda 1 milyondan fazla tekstil işçisinin de sorumluluğunu taşıdığını belirten Arslan, “Bunu sizlerle başaracağız. Siz nasıl yeni hedeflere yürüdüyseniz bundan sonra da başaramayacağınız bir şey yoktur. Yeni hedeflere yürüyeceğiz. Tekstil iş kolundaki en büyük, Türkiye’nin en büyük sendikası olma konusunda hedeflerimize yılmadan yürümeye devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

“HAK-İŞ’in Gücü Türkiye’nin Gücüdür”

Öz İplik-İş Sendikasının büyüyerek ve güçlenerek azim ve kararlılıkla yoluna devam ettiğini söyleyen Arslan, “Öz İplik-İş Sendikamızın büyümesi HAK-İŞ’in büyümesidir. HAK-İŞ’in büyümesi Türkiye’nin büyümesidir. HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür. Siz aslında sendikal mücadeleyle ülkemize de güç ve kuvvet kazandırıyorsunuz. Sendikacılığımızı aynı zamanda Türkiye’nin gücüne, imkanlarına, enerjisine ve potansiyeline de bir katkı olarak görmemiz gerekiyor. Kendisini ülkenin bir parçası olarak gören, ülkemizin kaynaklarını, imkanlarını, potansiyelini ve enerjisini de içine katacak bir sendikacılık ancak bize yakışır. Sendikacılığımızın bir yönü de işçilerimizle kucaklaşmak, onların sorunlarıyla çözüm için mücadele etmek, bir yönüyle işkolumuzda en büyük olmak, bir yönüyle de ülkemizin gücüne yeni güç katmaktır. Öz İplik-İş Sendikamızın 42. Yılını kutluyorum. Rabbim nice 42. yıllarda bizi bir arada yeni başarıları ve yeni hedefleri konuştuğumuz şekilde ulaşmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, “Öz İplik-İş Sendikası olarak, HAK-İŞ üst kimliği altında 41 yılı geride bıraktığımız şu anlarda nice 42 yıllara diyerek, enerji ve heyecanımızı yenilemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Genç dinamik ve idealist 7 tekstil işçisinin Gaziantep'te attığı adımların günümüze kadar uzanan büyük bir hareketin habercisi olduğunu belirten Ay, “Bu hareket, Öz İplik-İş Sendikası çatısı altında, yüzlerce, binlerce işçiyi birleştiren bir işçi hareketine dönüştü” sözlerine yer verdi.

Ay, “Üyesi olduğumuz HAK-İŞ Konfederasyonu ile Avrupa Sendikaları Federasyonu ve Tüm Endüstri Küresel İşçi Sendikaları Federasyonu’nun saygın ve etkin bir üyesi olarak ulusal ve uluslararası emek hareketine katkı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Öz İplik-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Mehmet Er, Öz İplik-İş Sendikasının kurulduğu yıllarda yaşananlar zorluklar ve gelinen son nokta hakkında bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Öz İplik-İş Sendikası 42. Kuruluş Yıldönümü pastası kesildi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz İplik-İş Sendikasının en eski üyelerinden birisi olan Kerem Tomurcuk’a plaket takdim etti.

Kuruluş Yıldönümü kapsamında HAK-İŞ Kültür-Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı’nın jüri üyesi olarak yer aldığı, Öz İplik-İş Sendikası üyelerinin Instagram üzerinden katılım sağladığı “Tekstil Sektöründe Emek” konulu Instagram fotoğraf yarışmasının sonuçlarını açıklanarak, dereceye giren üyelere hediyeleri takdim edildi.

“Tekstil Sektöründe Emek” konulu Instagram fotoğraf yarışmasını jürisinde yer alan HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, Öz İplik-İş Sendikası Basın Müşaviri Didem Boztaş, Kemal Yıldıztaş ve Emre Polatel’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

06 Ağustos 2019 21:18, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu