ARSLAN, BURSA’DA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

02 Ağustos 2019 17:59, Haberler


ARSLAN, BURSA’DA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI


Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt, Eğitim, Danışmanlık Hizmetleri, İmar İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti  (BİNTED) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından imzalandı.

Bursa Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde, 2 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz, BİNTED Yöneticileri, üyelerimiz, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Mart yerel seçimlerinden önce Bursa’da toplu iş sözleşmesi yapıldığını anımsatarak, “Bu törende Büyükşehir Belediye Meclisinin BİNTED ile ilgili aldığı kararı açıklamış ve seçim sonrasında toplu iş sözleşmesine dönüştürüleceği sözünü hep birlikte vermiştik. Birileri söz verir seçimden sonra unutur. Birileri de söz verdik sözümüzün arkasında duracağız der, bugün burada olduğu gibi bunu gösterir. HAK-İŞ olarak hakkın ve adaletin yanında olma, haklının yanında olma ve bu ülke için, bu şehir için çalışan herkese destek olma sorumluluğumuz var. Bursa’da örgütlendiğimiz 33 yıldan günümüze kadar geçen sürede çok zorluklar çektik, çok Belediye Başkanları gördük, grevler yaşadık. Güzellikleri, acıları sevinçleri hep birlikte yaşadık” dedi. 

“Taşeron Sistemi Ortadan Kaldırılmıştır”

Bursa Belediyesi ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin önemini vurgulayan Arslan, “2017 Aralık ayından önce burada çalışan arkadaşlarımız çeşitli taşeron firmaların çalışanlarıydı. HAK-İŞ olarak 10 yıldan daha uzun süren bir mücadele başlattık. Bu mücadelemizin son aşaması 2017 Aralık ayı oldu. O tarihten itibaren başta Büyükşehir Belediyelerimiz, özel idareler ve kamunun tamamında taşeron sistemi ortadan kaldırılmıştır. Bunun en büyük mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

“Bu Sözleşme Bir Başlangıçtır”

İmzalanan toplu iş sözleşmesinin bir başlangıç olduğunun altını çizen Arslan, “İnşallah 2021 yılı toplu iş sözleşmelerinde yeni bir dönemde, kadrolu işçilerimizle beraber yeni bir başlangıç yapacağız. Bu dönem içerisinde verdiği sözün arkasında durarak, meclis kararını toplu iş sözleşmesine dönüştüren Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş başta olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Utanç ve İbretle Takip Ediyoruz”

31 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP ve HDP’nin kazandığı belediyelerde HAK-İŞ’in hedef alındığı belirten Arslan, “20 bine yakın arkadaşımız sendikalarımızdan zorla, tehditle, baskıyla, sürgünle istifa ettirildi. İstifa etmeyenler işten çıkarılmakta ve sürgün edilmektedir” ifadelerini kullandı.

“Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdürüyoruz”

İşçileri sokağa atan Belediye Başkanlarına karşı soylu bir direniş gerçekleştirildiğini dile getiren Arslan, “Bolu’da işten çıkarılan arkadaşlarımızla Bolu Belediyesi önünden Ankara’ya kadar 200 kilometrelik bir yolu yürüdük. Haklarımız, emeğimiz ve ekmeğimiz için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Türkiye’nin her yerinde, Van’dan Muş’a, Antalya’dan Kırşehir’e, Bolu’dan Bilecik’e kadar bize yaşatılan baskıları, acıları zorlukları aşmak için mücadele ediyoruz. Keşke CHP’li ve HDP’li belediyelerde de toplu iş sözleşmesi bekleyen üyelerimizin sözleşmelerini bu şekilde imzalayabilseydik. Ama ne yazık ki yetki aldığımız belediyelerde toplu iş sözleşmesi yapacak muhatap bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ, 43 Yıllık Tarihinde Hiçbir Zaman İhanetin İçinde Yer Almamıştır”

Arslan, “Bizi esas üzen Belediye Başkanlarının baskısından öte işyerlerine çöreklenen ve baskınlar yaparak üyelerimizi kendi sendikalarına devşirmek isteyen sözüm ona sendikalardır. Bunları gerçekten utanç ve ibretle takip ediyoruz. HAK-İŞ, 43 yıllık tarihinde hiçbir zaman böyle bir ihanetin içinde yer almamıştır. Emekçilerin başını öne eğdirecek, onları mahcup edecek, onları yanlış yollara sürükleyecek bir sendika olmadık olmayacağız” sözlerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyerek, “15 Mart 2019 ile 15 Mart 2021 tarihleri arasını kapsayan anlaşma ile Büyükşehir çalışanları arasında artık ayrım kalmadı. Sözleşmeli personelin idari maddelerle ilgili çalışma düzeninin kadrolu çalışanlarla eşitlendi. Seyyanen yapılan ödemeler de 2020 tarihine kadar uzatıldı” diye konuştu. 

HAK-İŞ Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz da imzalanan toplu iş sözleşmesinin Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hizmet-İş Sendikası ve üyeler için hayırlı olması dileğinde bulundu.

02 Ağustos 2019 17:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu