HAK-İŞ İSTANBUL ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

21 Haziran 2019 19:09, Haberler


HAK-İŞ İSTANBUL ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


TOPLANTIYA AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI SELÇUK DA KATILDI

HAK-İŞ İstanbul Şube Başkanları Toplantısı, 21 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Fatih Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri katıldı.
HAK-İŞ İstanbul Şube Başkanları Toplantısında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu'nun 22 sendikası ve 700 bine yakın üyesiyle Türkiye'nin en güçlü ve en büyük konfederasyonlarından birisi olduğunu belirterek, HAK-İŞ'in Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da en önemli muhataplarından ve partnerlerinden birisi olduğunu söyledi.

"22 Haziran'da CHP Genel Merkezi'nde Olacağız"

31 Mart'tan sonra CHP ve HDP'li bazı belediyelerde çalışan işçilerin işten çıkarılması, sürgün edilmesi ve sendikal baskılara karşı "Emek ve Adalet Yürüyüşü" başlattıklarını belirten Arslan, 22 Haziran tarihinde CHP Genel Merkezi önünde işten atılan işçilerle birlikte bir eylem gerçekleştireceklerini ifade etti.
Yaşanan günlük ve anlık sorunların dışında büyük fotoğrafa bakıldığı zaman güzel ve sendikaların önünü açan birçok düzenlemenin de hükümet tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatan Arslan, "Sorunların kamuoyunda gündeme getirilmesi ve çözümü konusunda HAK-İŞ’in her zaman bir adım önde olduğunu bilmenizi istiyorum" dedi.

“Çözümün Tarafı Olmaya Çalışıyoruz”

Arslan, HAK-İŞ olarak her zaman sosyal diyalogdan yana olduklarını ve sorunların çözümü noktasında etkin görevler üstlendiğini hatırlatarak, "Sosyal diyalogla birlikte, sorunlarımızı masada konuşmaya ve çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bütün sorunların çözümü vardır. Esas olan bu çözümleri üretebilmek ve bu çözümleri bulabilmektir. HAK-İŞ olarak her zaman sorunun parçası olmak yerine çözümün tarafı olmaya çalışıyoruz. Bu çok kolay bir iş değil. Bilgi istiyor, güven istiyor bunlarla birlikte müzakere yöntemleri, diyalog ve iletişim tekniklerini etkin bir şekilde kullanmak gerekiyor” diye konuştu.

"Her Zaman Sosyal Diyalogdan Yana Olduk"

Her zaman zor olanı tercih ettiklerini, müzakere ederek, konuşarak muhataplarını ikna etmeye çalıştıklarını dile getiren Arslan, “Sosyal diyalogun temelini bunlar oluşturuyor. Bugüne kadar çözülemeyecek birçok sorunu çözerek bugünlere kadar geldik. Başta taşeron meselesi olmak üzere, çözülemez gibi görünen pek çok sorunu bu müzakereci ve diyalogdan yana olan, sorunları çok iyi analiz eden, çözümleri çok iyi anlatan ve bu müzakere tekniklerini çok iyi şekilde kullanarak, güven hasıl ederek bu sorunların çözümün de önemli başarılara imza attık" şeklinde konuştu.

"İnancımızı Asla Kaybetmemeliyiz"

Arslan, "Döviz ve faiz gibi temel ekonomik göstergelerde olumlu gelişmeler olsa da halen yüksek düzeyde bir yapı söz konusu. Bütün bunlar bizim morallerimizi bozmamalı. Türkiye'nin potansiyeline, kapasitesine ve iradesine, birliğine inanıyorum ve güveniyorum. Bu ülke bugüne kadar pek çok sorunları bir bir aşarak bugünlere geldi. Sorunların çözümü noktasında inancımızı asla kaybetmemeliyiz" diye konuştu.

Konuşmasında 31 Mart’ta yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine değinen Arslan, “Bu hafta sonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimleri yeniden gerçekleştirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın önemli bir bölümünün işvereni olarak da seçilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 5-6  sendikamız aktif durumda ve bu seçimler doğrudan bu sendikalarımızı ve üyelerimizi de ilgilendiriyor" dedi.

"Ülkemizin Yaşadığı Zorlukların Farkındayız"

Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sorunlara değinen Arslan konuşmasında, "HAK-İŞ olarak ülkemizin yaşadığı zorlukları biliyoruz. Ekonomik sıkıntıların farkındayız. Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan kuşatıldığının bilincindeyiz ve bize yönelik, ülkemize yönelik içeride ve dışarıda yapılmış pek çok oyunun ve komploların farkındayız. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bütün bunlar Türkiye'nin potansiyelinin, imkanlarının, gücünün, bizim taleplerimizi karşılayabilecek bir noktada olduğundan hiçbir kuşkum yok. Biz bunu başarabilecek bir noktadayız ve bunu başarmak zorundayız" ifadelerine yer verdi. 

Taşerondan kadroya geçen işçiler konusuna değinen Arslan, "İş barışı bizler için çok önemli. İşyerlerindeki farklı ücretlerin arasındaki uçurumların iş barışını doğrudan etkilediğini biliyoruz. Aynı masada çalışan, taşerondan kadroya geçtiği için ücretleri diğerlerinin yarısı kadar olan insanlara hiçbir şey anlatamazsınız. Ne söylerseniz söyleyin onların vicdanında bunun karşılığını bulamıyorsunuz. Bu sorunları 2020'ye kalmadan çözecek bir çalışma yapmamız gerekiyor" dedi.

"Binali Yıldırım Bey Her Zaman Emekten Yana Olmuştur"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın sendikal harekete önemli katkılarının bulunduğunu belirten Arslan, "Sayın Binali Yıldırım gerek Bakanlığı döneminde, gerek Başbakanlığı döneminde, gerekse Meclis Başkanlığı döneminde, çalışma hayatına yönelik taşeron düzenlemesi onun Başbakanlığı döneminde gerçekleştirildi. Özellikle sendikalarda toplu sözleşme yasaları kendisinin Ulaştırma Bakanlığı döneminde gerçekleştirildi. Bütün bu düzenlemelerde her zaman Binali Bey emekten ve sendikal hareketten yana tavır almış birisi oldu" diye konuştu.

"23 Haziran Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Olacak"

Seçimlerde sandığa gitmenin bir vatandaşlık borcu olduğunu ifade eden Arslan, "Demokratik sorumluluğumuzu yerine getirmek için sandığa gitmeliyiz. Sandığa gittiğimizde de vicdanımızla, aklımızla birlikte karar vereceğiz ve vereceğiniz kararınız bizim de kararımız olacaktır. Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun, sonuçlar demokrasinin, millet iradesinin sonucu olacaktır ve biz millet iradesinin önünde saygı ile eğiliriz. 23 Haziran'ın hepimizi rahatlatan, gelecek kuşku ve endişelerimizi geride bırakan, yeni bir dönemin başlangıcı olmasını diliyorum." dedi.

“Onurlu Bir Duruş Ortaya Koyan HAK-İŞ’e Teşekkür Ediyorum”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Kritik süreçlerde, demokrasi mücadelesinde milli iradenin yanında yer alarak halkların ve demokrasinin yanında yer alan, onurlu bir duruş ortaya koyan HAK-İŞ’e şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Emek ve Adalet Yürüyüşü”nü Yakından Takip Ediyor ve Destekliyoruz”

Sendikalar olmadan gerçek bir demokrasiden söz etmenin mümkün olmadığını belirten Selçuk, “Demokratik hakkın en büyük hak olduğuna inanarak, aldığımız sorumluluğa yerine getiriyoruz. Bu doğrultuda, Hizmet-İş Sendikasının, Bolu Belediyesindeki işten çıkarmaları protesto etmek amacıyla başlattığı, “Emek ve Adalet Yürüyüşü”nü yakından takip ediyor ve işçi kardeşlerimizi destekliyoruz. Maalesef; CHP’li Bolu Belediyesi söz vermesine, noterden taahhütte bulunmasına rağmen 28 Şubat zihniyetiyle işçileri sokağa atmıştır. Buradan bize CHP zihniyetinin ne olduğu dersi çıkmıştır. Sabah verdikleri sözler, akşamı bulmuyor; akşam söyledikleri yalanlar, yatsıya çıkmıyor. Bu yol doğru bir yol değildir. Hiç kimsenin siyasi görüşünden, sendikasından dolayı bu milleti ayrıştırmaya, mobbing uygulamaya hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile birlikte Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ı makamında ziyaret etti.

21 Haziran 2019 19:09, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu