ARSLAN, ÖZÇELİK-İŞ SENDİKAMIZIN YENİ HİZMET BİNASI AÇILIŞINA KATILDI

17 Haziran 2019 18:19, Haberler


ARSLAN, ÖZÇELİK-İŞ SENDİKAMIZIN YENİ HİZMET BİNASI AÇILIŞINA KATILDI

 Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17 Haziran 2019 tarihinde Özçelik-İş Sendikamızın yeni Genel Merkezinin açılışına katıldı.

 Açılışa, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, HAK-İŞ Onursal Başkanı Salim Uslu ,Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Settar Aslan, Mustafa Toruntay, A. Cengiz Gül, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Milletvekilleri, Özçelik-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Özçelik-İş sendikası üyesi işçiler,İşveren temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

 Arslan, yeni hizmet binasının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, yeni binada, proje ve sendikal anlayışla birlikte güçlü bir örgütlenmenin temellerinin de atılması temennisinde bulundu. 

 Genel Başkanımız Mahmut Arslan bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan hizmet binasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Büyük bir özveri ve fedakarlıkla bu güzel hizmet binamızın tamamlanmış olmasında emeği geçen, başta genel başkanımız, yönetim kurulu üyeleri ve teşkilatımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Arslan, Türkiye’de sendikal hareketin zor, sıkıntılı ve bunalımlı olduğu bir dönemde gerçekleştirilen açılışın sendikal harekete ivme ve büyük moral kazandıracağını belirterek, “Bu açılışın, yeni hedeflere, yeni ufuklara yelken açmak için bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

“HAK-İŞ’e Büyük Görevler Düşüyor”

Gerek Türkiye’de gerekse dünyada yeni bir anlayışı inşa etme görevinin HAK-İŞ’e düştüğünü sözlerine ekleyen Arslan, “Bunca sorunun içinde ne yazık ki 31 Mart yerel seçimleri bizi yeni sorunlarla karşılaştırdı. Sabah Kızılcahamam’da, Bolu’dan Ankara’ya yürüyen arkadaşlarımızla birlikteydim hepinize selamları var. Bu yürüyüşümüzde bu dayanışmamızda sendikalarımızın, HAK-İŞ dostlarının ve emekçilerin yürüyüşümüze gösterdikleri büyük desteğe ve katkıya teşekkür ediyorum. İşini kaybeden işçilerimizin yalnız olmadıklarını hissetmeleri inanın onlar için büyük bir nimet ve büyük bir imkan” diye konuştu.

“Kılıçdaroğlu’nu Bulmak İçin Cumartesi CHP’de Olacağız”

Bolu’dan Ankara CHP Genel Merkezi’ne başlatılan ‘Emek ve Adalet Yürüyüşü’nün 6. Gününü tamamladıklarını söyleyen Arslan, “120 km.’yi 6 günde tamamladık. İnşallah Cumartesi günü CHP Genel Merkezi’nde olacağız. Sayın Kılıçdaroğlu bir ifadesinde demişti ki “Eğer belediye başkanlarımız yeni seçildikleri zaman daha önceden AKP, MHP ve Saadet Partili dönemlerde işe girmiş arkadaşlarımızı sakın işten çıkarmaya kalkmasınlar. Biz asla bunu kabul etmiyoruz ve biz bu arkadaşlarımızla beraber yeni dönemde birlikte çalışacağız” demişti. Buna aykırı davrananlar ile de “Ben buradayım, eğer böyle bir sorunla karşılaşırsanız gelin beni bulun” demişti. Biz Sayın Kılıçdaroğlu’nu bulmak için Cumartesi günü CHP Genel Merkezi’nde olacağız” diye konuştu.

“700’ün Üzerinde Arkadaşımız İşini Kaybetti”

Arslan, Bolu Belediye Başkanı’nın seçim öncesinde işçileri ikna etmek için kendisi tarafından noterden taahhütname vermesine rağmen, 31 Mart’tan sonra 97 işçiyi işten çıkardığını belirterek, “Türkiye’nin değişik bölgelerinde 700’e yakın HAK-İŞ mensubu işini kaybettiler. Maalesef CHP ve HDP’li bir kısım belediyeler, hele bizi tanımadan, işçilerin sendikasını görmeden, bilmeden, mazbatalarını almadan bir ön yargı ile bir yıldırma, baskı ve tehdit politikalarıyla sendikalarımıza saldırdılar. Şu ana kadar sendikalarımızdan yaklaşık 14 bin 500 arkadaşımız baskılarla, tehditlerle sendikalarımızdan istifa ettirildiler” dedi.

Emek ve Adalet Yürüyüşü Sürüyor

Bu olaylar karşısında HAK-İŞ olarak sessiz kalamayacaklarını belirten Arslan, “Bunların karşısında durmazsak, yeni tehditlerle ve kıyımlarla karşılaşacağımızdan hiç kuşkumuz yok. Onun için arkadaşlarımızla sembolik bir yürüyüşü başlattık ve Türkiye’nin her yerinde işten atılan arkadaşlarımızla beraber inşallah Ankara’ya yürüyüşümüzü başarı ile sürdürüyoruz. Köylüler bizim yürüyüşümüze gelip dua ediyorlar, başarı diliyorlar. Kavga yok, gerginlik yok, birbirinin aleyhine sloganlar yok. Bir dayanışma içerisinde yürüyoruz. HAK-İŞ bir sağduyuyu temsil ediyor” şeklinde konuştu.

Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptıkları çağrılarını yenileyerek “Bizi duyun, anlayın, bizi fark edin, ne istediğimiz görün. Taahhütlerinizin arkasında durun. Söz namustur diyorsunuz, sözünüzün arkasında durun. Masada kalmaya devam ediyoruz. Yarın desinler ki gelin bu sorunu çözelim hemen geliriz sorun çözülmüşse eylemimizi durdururuz. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Bu yaklaşımımızı biz aynı zamanda sendikal hareket içinde önemli bir kazanım olarak görüyoruz” diye konuştu.

“Sorun Çözülünceye Kadar Mücadele Edeceğiz”

Sorunun çözümü noktasında HAK-İŞ olarak her zaman diyalogdan yana olduklarını belirten Arslan, “Bugün yeni bir dönemdeyiz ve yeni bir mücadelenin eşiğindeyiz. Umarım bizim taleplerimiz CHP’li belediye başkanları ve Sayın Kılıçdaroğlu tarafından değerlendirilir ve makul bir noktada oturup konuşur, bu sorunu çözeriz. Bu sorun çözülemezse bu sorun çözülünceye kadar mücadelemiz sürecektir” hatırlatmasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Meclis eski Başkanı Mehmet Ali Şahin’de yaptığı konuşmada yeni genel hizmet binasının Türk işçi hareketine ve sendikacılık hareketine hayırlı olmasını diledi.

HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu da yaptığı konuşmada, “Gerçekten HAK-İŞ konfederasyonu zaten mücadele etmek için vardır. Geriye doğru baktığımız zaman tarihi hep mücadelelerle doludur. Bu binamızın da hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Özçelik-İş’in büyümesine, gelişmesine, vizyonuna ve misyonuna büyük katkı sağlayacağına inandığım yeni genel merkez binamızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, hepinizi şahsım ve sendikamız adına en kalbi duygularımla selamlıyorum, açılışımıza hoş geldiniz” dedi.

Konuşmaların ardından Özçelik-İş Sendikamızın yeni hizmet binası dualar eşliğinde açıldı. Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, açılışa katılan misafirlere yeni hizmet binasını gezdirerek bina hakkında bilgiler verdi.


17 Haziran 2019 18:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu