ARSLAN, "EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ TEKRAR İŞLERİNE ALININCAYA KADAR YÜRÜYÜŞÜMÜZ DEVAM EDECEK"

16 Haziran 2019 10:48, Haberler


ARSLAN, "EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ TEKRAR İŞLERİNE ALININCAYA KADAR YÜRÜYÜŞÜMÜZ DEVAM EDECEK"


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Emek ve Adalet Yürüyüşü’nün 6. Gününde, "Emekçi kardeşlerimiz tekrar işlerine alınıncaya kadar yürüyüşümüz devam edecek" dedi. 

Emek ve Adalet Yürüyüşü 6. Günü Bolu-Ankara karayolu 110. Kilometresi Çamkoru Mevkiinden başladı.  Yürüyüşe Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın eşi çocukları ve torunları da destek verdi. 

Yürüyüş öncesinde basına açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Emek ve Adalet Yürüşü’nün yürüyüşün bir doğa yürüyüşü olmadığını, adalet, hak ve onur mücadelesinin sembolik bir parçası olduğunu söyledi.

“Tarihi Bir Yürüyüş Gerçekleştiriyoruz”

Emek ve Adalet Yürüyüşü kapsamında her gün ortalama 20 kilometrelik mesafeyi yürüdüklerini belirten Arslan, “6 gündür arkadaşlarımız emekleri, ekmekleri, işleri, gelecekleri ve çocukları için yürüyorlar. Bu yürüyüşün tarihi bir yürüyüş olduğunu, önemli bir yürüyüş olduğunu, bir hak ve adalet mücadelesinin geleceğimizle ilgili bir mücadele olduğunu dile getiriyoruz” dedi.

“Bu Yürüyüş Sembolik Bir Yürüyüştür”

31 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP ve HDP’li Belediyelerde işçi kıyımlarının yaşandığını anlatan Arslan, “Sadece Bolu'daki arkadaşlarımız değil, başta İstanbul olmak üzere 23 Haziran'dan sonra gelişmelerin ne olacağını bilmiyoruz. İstanbul'da bir iki belediyede yaşadıklarımızı başka belediyelerde ve büyükşehirde de yaşayıp yaşamayacağımızı bilmiyoruz. Bu yürüyüş onun için üyelerimize yönelik baskıları önlemek, işten çıkarmalara karşı dirençlerini artırmak, mücadele güçlerini yükseltmek ve dayanışma içerisinde olmaları içerisinde olmaları için de sembolik bir yürüyüştür” diye konuştu.

“Dünya Sendikal Hareketine Bir Çığır ve Ufuk Açıyoruz”

Emek ve Adalet Yürüyüşü’nün birçok kişi tarafından fark edilemeyen anlam ve manasının olduğunu vurgulayan Arslan, “Bu anlama ve manaya uygun bir şekilde yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Yürüyüşümüzün birkaç tane özelliği var. Birincisi sağduyuyla yürüyoruz. Biz gittiğimiz, geçtiğimiz ilçe ve köylerde vatandaşı rahatsız edecek hiçbir tavır içerisinde olmadık. Onlarla kucaklaşıyoruz. Onların siyasi görüşlerine, fikirlerine, inançlarına, yaşam tarzlarına yönelik en ufak olumsuz bir tavrımız söz konusu değil. İkincisi geleceğimizi de güvence altına almak için haklı bir yürüyüşte olduğumuzu anlatıyoruz. Üçüncüsü güvenlik güçlerimizle herhangi bir sorunumuz olmuyor. Onlar bize yardımcı oluyor, biz de onlara yardımcı oluyoruz. Bu yönüyle baktığımızda dünya sendikal hareketine bir çığır ve ufuk açıyoruz. Kavga etmeden, çatışmadan, birbirimizi üzmeden bir yürüyüş yapıyoruz. Bütün bunlar bize yakışan işler” şeklinde konuştu.

“Attığımız Her Adım Sendikal Güvence İçin Olumlu Bir Adım Olacaktır”

Bolu Belediyesinde işten çıkarılan işçiler için  başlatılan eylemin 55'inci gününde olduklarını söyleyen Arslan, “Bolu Belediyesi’nin önündeki çadırımızda, onurla, haysiyetli duruşuyla işe dönmeyi bekleyen arkadaşlarımız var. Orada nöbet tutan arkadaşlarımız buradalar. İşçilerimizin sadece bir amaçları var. İşlerine, aşlarına ve geleceklerine sahip çıkmak. Onun için attığımız her adım, işten çıkartmaya karşı bir mücadele, işten çıkarmaya karşı bir tavırken, sendikal güvence için olumlu bir adım olacaktır” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan konuşmasının sonunda tüm babaların Babalar Gününü kutladı. Genel Başkanımız Mahmu Arslan’ın oğlu Mücahit Arslan sürpriz yaparak bir buket çiçekle babasının Babalar Gününü kutladı.

Kızılcahamam istikametine doğru devam eden Emek ve Adalet Yürüyüşü’ne Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın eşi, çocukları ve torunları da katılarak destek veriyor.

16 Haziran 2019 10:48, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu