ARSLAN, CENEVRE’DE İSLAM ÜLKESİ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

11 Haziran 2019 16:16, Haberler


ARSLAN, CENEVRE’DE İSLAM ÜLKESİ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Haziran 2019 tarihinde Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilciliğinde İslam ülkeleri işçi konfederasyon başkanları ve üyelerine verilen resepsiyona katıldı.

Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) 108. Uluslararası Çalışma Konferansı'na katılmak için İsviçre'nin Cenevre kentine gelen Filistin, Cezayir, Fas, Somali, Arnavutluk, İran, Tanzanya, Malavi, Ürdün ve Senegal gibi İslam ülkelerindeki sendika başkanları ve üyeleri Daimi Temsilcilik konutunda bir araya geldi.

Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadık Arslan'ın himayesinde HAK-İŞ Konfederasyonu ile Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliği işbirliğiyle düzenlenen resepsiyonda Türkiye'nin Filistin halkına olan desteği bir kez daha ifade edildi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, Büyükelçi Sadık Arslan'a ev sahipliği ve misafirperverliği için teşekkürlerini iletti. 

Türkiye'de kamuoyunun gündeminde olan Filistin davasına gösterdiği duyarlılığın kendileri için son derece önemli ve gurur verici olduğunu vurgulayan Arslan, "Buradan aldığımız güç ve heyecanla yeni etkinlikler ve yeni çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Büyükelçi Sadık Arslan, Türkiye'nin başkenti Kudüs olan tam bağımsız bir Filistin devleti için çabalarını sürdürmeye devam edeceğini vurguladı. Hedefe ulaşılması için direnç ve dayanışma gerektiğini belirten Arslan, Filistin davasına desteklerinden dolayı HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan ile HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi'ye teşekkür etti.

Resepsiyonda Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından Büyükelçi Sadık Arslan’a Filistin anahtarını temsil eden el işi bir kaneviçe hediye etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Haziran 2019 16:16, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu