ARSLAN, FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

28 Mayıs 2019 00:15, Haberler


ARSLAN, FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Mayıs 2019 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezi’nde HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Sendikalar Dayanışma Komitesi’nin tertip ettiği iftar programına katıldı. 

İftar programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Sendikalar Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, İlke Kadın İlim Kültür ve Dayanışma Derneği (İLKDER) Başkanı Özden Zehra Sönmez, Filistin Öğrencileri Derneği (FÖD) Başkanı Ahed N. M. Enaia, Kudüs Bilinci Derneği Başkanı Gültekin Şahin, İlme Destek Derneği (İLDES) Genel Başkanı Veli Kamiloğlu ve çok sayıda Filistinli öğrenci ve aileler katıldı.

“Kudüs İçin Hep Birlikte”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan yaptığı konuşmada, “HAK-İŞ’in bu mütevazi sofrasını paylaştığınız ve davetimizi kabul edip geldiğiniz, bu akşam bizlerle bu sohbet ortamında bulunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. HAK-İŞ olarak Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin başkanlığını yürütüyoruz. Mücadelemizi bütün dünyaya duyurmak için bu yıl üçüncüsünü İstanbul’da gerçekleştireceğimiz “Kudüs İçin Hep Birlikte” sloganıyla uluslararası bir konferans gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Batılı Sendikacılara Filistin’i Anlattık”

Arslan, Filistin meselesinin sadece Filistinlilerin değil, bütün müslümanların meselesi olduğunun altını çizerek, “HAK-İŞ olarak Filistin ve Kudüs konusunu kendi gündemimiz dışında görmüyoruz. 20-24 Mayıs 2019 tarihlerinde Avusturya’nın Başkenti Viyana’da gerçekleştirilen ETUC 14. Genel Kurulu’na HAK-İŞ olarak katılım sağladık ve Filistin konusunda oluşturduğumuz kararlar bu kongrede kabul edildi. Ayrıca Avusturya Sendikalar Konfederasyonu’nun daveti üzerine Avusturya Konfederasyonunun merkezinde bir Filistin oturumu gerçekleştirdik. Oturumda, Filistin’de yaşanan son gelişmeleri batılı sendikacılarla paylaştık ve Filistin konusunda onları yönlendirmeye ve ufuklarını açmaya çalıştık” dedi.

“Ramazanınız Mübarek Olsun”

Bağımsız, özgür ve Başkenti Kudüs olan bir Filistin için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Arslan, “İftar programımıza katıldığınız ve bizlere bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Burası sizlerin eviniz. Tekrar Ramazanınız, Kadir geceniz ve bayramınız mübarek olsun. Bu programı tertip eden Komite Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi’ye ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Bütün Mazlumlara Borcumuz Var”

Arslan, “Bizim Hak-İş olarak bir kararımız var. Hak-iş olarak ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarına borcumuz var. Bütün mazlumlar bizden alacaklıdır, biz borcumuzu ödemek zorundayız. Burada Filistin’li kardeşlerimizle beraberiz, Filistin’e karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve buna göre hareket edeceğiz. Rabbim bizlere bu anlamda hizmet etmeyi nasip etsin” dedi.

“Filistin Hepimizin Davasıdır”

HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Sendikalar Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi yaptığı konuşmada, “Sayın Genel Başkanımız Mahmut Arslan bugün sivil toplum örgütlerimizle, özellikle Filistin’li öğrenci kardeşlerimizle beraber olmak üzere bir iftar tertip etti ve bugün bizler buradayız, hepiniz hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Sizler bizim kardeşimizsiniz, dostumuzsunuz. Söz konusu Filistin olunca, Filistin’e gönül verenler olunca dostluklarımız daha da güçleniyor ve pekişiyor. Filistin hepimizin davasıdır. Filistin bilincini geliştirmek için sivil toplum örgütleri arasında büyük bir dayanışma var. Zalimlerin zulmüne dur demek için inşallah daha geniş kapsamlı bir STK toplantısı düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Programda Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından Özden Zehra Sönmez, Ahed N. M. Enaia, Gültekin Şahin ve Veli Kamiloğlu'na HAK-İŞ tarafından hazırlanan "Filistin'in Ebedi Başkenti Kudüs - Mescid-i Aksa Alanı" çalışma hediye edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Mayıs 2019 00:15, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu