ARSLAN VİYANA’DA 14. ETUC GENEL KURULUNA KATILDI

21 Mayıs 2019 18:39, Haberler


ARSLAN VİYANA’DA 14. ETUC GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20-24 Mayıs 2019 tarihlerinde Avusturya’nın Başkenti Viyana’da ETUC 14. Kongresine katıldı.

Kongreye Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ Dış İlişkiler Uzmanlarımız Merita Yıldız ve Emine Aytekin katıldı.

Genel kurulda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “ETUC, gerek kongre hazırlık süreci ve içeriğin hazırlanması, gerek kararların zenginliği konusunda, çok başarılı bir çalışma gerçekleştirmiştir. Başta Genel Sekreter Luca Visentini olmak üzere, ETUC Sekretaryasına teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’de sendikal hakların gelişmekte, sendikal hareketin güçlenmekte olduğunu fakat bu süreçte sendikal hareketin birtakım zorluklarla da karşılaştığını vurgulayan Arslan, HAK-İŞ olarak bu zorlukları aşabilmek için ciddi bir mücadele verdiklerini söyledi.

HAK-İŞ’in, kamuda çalışan 1 milyona yakın taşeron işçinin, kadro almasını sağlayarak, taşeron sorununun çözülmesinde öncü bir rolü olduğunu anlatan Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz, neoliberal dayatmalara karşı bir meydan okuma ortaya koyarak, taşeron sistemini kamuda sonlandırmış ve bu konuda tarihi bir başarıya imza atmıştır” ifadelerini kullandı.


HAK-İŞ’in, “Fıtratta Farklılık, Haklarda Eşitlik” anlayışıyla yola çıkarak, hem kadınların sendikal harekette daha fazla yer almasında, hem kadın istihdamının arttırılmasında, hem de kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadelede öncü bir rol oynadığını dile getiren Arslan, “ETUC kongresinde, kadın temsili konusunda eşitlikçi kriter koyup uygulamasından memnuniyet duyuyoruz. HAK-İŞ olarak sendikal önceliklerimiz arasında yer verdiğimiz bu hususu memnuniyetle ve etkin bir şekilde uyguluyoruz” şeklinde konuştu.


Türkiye’nin 3,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını ve ETUC’un da bu süreci yakından izlediğini belirten Arslan, “ETUC’un, Türkiye’ye desteği ve dayanışması konusunda daha yakın işbirliğine ihtiyaç duyulduğu açıktır. Kıtamızda yükselen ırkçı, aşırı ve İslamafobi hareketlerine dikkat çekmek istiyoruz. Kıtanın toplumsal birlikte yaşama dokusuna tehdit oluşturan bu akımlara karşı ETUC’un dik duruşundan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isteriz” dedi.


HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ETUC, kongre kararlarında, Türkiye’nin de içinde bulunduğu güçlü, demokratik ve sosyal bir Avrupa’dan yana olduklarının altını çizen Arslan, “ETUC, Türkiye’ye yönelik yapıcı ve yol gösterici yaklaşımıyla, desteğini bize samimi bir şekilde göstermektedir. Bu desteği ve dayanışmayı son derece önemsemekteyiz. İşçilerin daha adil bir Avrupa’da yaşamasını içeren bütün bu faaliyet, girişim ve çalışmalarda, başta Genel Sekreter Luca Visentini’nin liderliği olmak üzere, ETUC Sekretaryasına teşekkür ediyoruz” sözlerine yer verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Mayıs 2019 18:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu