ARSLAN: “GENÇLİK GELECEĞİMİZDİR”

17 Mayıs 2019 10:30, Basın


ARSLAN: “GENÇLİK GELECEĞİMİZDİR”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ülkemizin geleceği ve milletimizin umudu gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Gençlik geleceğimizdir” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

“İstiklal mücadelemizin önemli bir sembolü olan 19 Mayıs 1919 tarihinin Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, yarınlarımızın teminatı ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimize verdiğimiz değerin önemli bir göstergesidir. Gençlerimiz yarınlarımızın teminatı, ülkemizin geleceği konumundadır. Genç nüfusa sahip olmak Türkiye için önemli bir avantajdır. Bu avantajı kullanabilmek için çok çalışmak ve bu amaca uygun politikalar geliştirmek gerekmektedir. Mesleki yeterliliğe sahip, eğitimli, yeniliklere açık ve kendine güvenen genç nüfus Türkiye’yi daha yüksek hedeflere taşıyacaktır. Çünkü Türkiye, hedefi olan modern ve çağdaş bir ülke olma seviyesine güçlü, özgür ve özgüveni yüksek genç bireylerle ulaşacaktır.

Ülkemizin daha büyük bir güç haline gelmesi, aydınlık yarınlara ulaşması konusunda en büyük umudumuz gençlerimizdir. Gençlik geleceğimizdir. Gençlerimiz, tarihten aldığı ilham, ecdadımızdan aldığı inançla ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaklardır. Ecdadımızın canı pahasına koruduğu ve bizlere emanet ettiği aziz vatanımızı, tarihine ve değerlerine sahip çıkarak, daha iyi konuma taşıma gayreti içerisinde olan gençlerimizin yetişeceğine gönülden inanıyoruz. Ülkemizin geleceği, milletimizin umudu olan gençlerimizin omuzlarında hızla yükselecektir.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, gençlerin sorunlarını önemsiyor ve öncelikli görüyoruz. Gençlerimizin bugünkü ve gelecekteki sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek özgün proje çalışmalara imza atarak birçok ilki gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızda gençleri odak noktamızda bulunduruyoruz. Başta üniversite gençliği olmak üzere tüm gençlerle yakın ve sıkı bir ilişki ve işbirliği içerisinde bulunuyoruz. Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızda üniversite öğrencileriyle düzenli staj programları çerçevesinde aktif çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Üniversitelerde düzenlenen çeşitli programlara katılarak üniversiteli gençlerle bir araya geliyor, HAK-İŞ’in çalışmalarını, çalışma hayatının sorunlarını ve sendikal faaliyetlerimizi anlatıyor, gençlerin sorularını cevaplıyoruz. HAK-İŞ olarak bu konuda üzerimize düşeni yapıyor ve herkesten yapmasını bekliyoruz.

Son açıklanan işsizlik rakamlarına bakıldığında genç işsizlik oranının yüzde 26’lara yükseldiğini görüyoruz. Genç işsizlerin azaltılması ve gençlerin istihdama kazandırılması için daha çok adım atılması gerektiğini biliyoruz.  HAK-İŞ olarak gençleri sendikal hareketin geleceği olarak görüyoruz. Gençlerin örgütlülüğünün arttırılması için sendikal kültür ile tanıştırılmalarının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Gençlere yönelik politika önerilerinin gençlerle birlikte tartışılması, bu konularda aksayan hususların onların gözünden değerlendirilmesi ve önerilerinin alınması gereğine inanıyoruz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, milli mücadelemizin bütün neferlerini rahmet ve minnetle anıyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mayıs 2019 10:30, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu