HAK-İŞ’TE MAHMUT ARSLAN DÖNEMİ

23 Ekim 2011 14:00, Haberler


 

HAK-İŞ’TE MAHMUT ARSLAN DÖNEMİ

    

HAK-İŞ Konfederasyonu 12. Olağan Genel Kurulu 21-23 Ekim 2011 tarihleri arasında Ankara’da toplandı. Genel Kurulun üçüncü günü (bugün) yapılan seçimler sonucunda, Mahmut ARSLAN, HAK-İŞ Genel Başkanlığına seçildi.

   

       

    

Tek turla yapılan seçimler sonucunda HAK-İŞ Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

   

Genel Başkan                                               Mahmut ARSLAN

 

Genel Başkan Yardımcısı                           Settar ASLAN

 

Genel Başkan Yardımcısı                           H. Ferudun TANKUT

 

Genel Başkan Yardımcısı                           Mehmet ŞAHİN

  

Genel Başkan Yardımcısı                           Mustafa TORUNTAY          

   

 

    

  

HAK-İŞ’in 12. Olağan Genel Kurulunda yapılan tüzük değişikliği ile Türkiye’deki işçi konfederasyonlarında ilk kez uygulanacak olan profesyonel Genel Sekreterlik sistemi oluşturulmuştur.

 

         Genel Kurulda, eski Genel Başkanımız TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, delegelerin oybirliği ile HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı seçildi. 

     

Genel Başkan Mahmut ARSLAN, seçimlerin ardından yaptığı konuşmada, delegelere teşekkür etti. ASLAN, HAK-İŞ Konfederasyonunun sağduyulu, coşkulu ve sendikal demokrasiye yaraşır görkemli bir genel kurul yaptığını söyledi.

 

 

 

   

ARSLAN, “Medeniyetler Buluşmasından Küresel Sendikacılık İnşasına” temasıyla yapılan HAK-İŞ Genel Kurulda dünya sendikal hareketine küresel dayanışma ve işbirliği çağrısı yapıldığını, bunun sonuçlarının da yakın zamanda alınacağını söyledi. ARSLAN, Genel Kurulun, gerek katılımcıları gerekse yapılan konuşmalarla Türkiye’nin ve işçi hareketinin gündemine oturduğunu belirterek, “Genel Kurulumuz liste savaşları ve sendika içi çekişmelerle değil, yapılan konuşmalar ve önerilerle ön plana çıkmıştır. Bu son derece memnuniyet vericidir” dedi.  

   

ARSLAN, HAK-İŞ’İn örgütlenme konusunda önüne önemli bir hedef koyduğunu belirterek, “Bu Genel Kurul bize büyük bir sorumluluk vermektedir” dedi.

  

 

  

        HAK-İŞ Genel Kurulunda HAK-İŞ’in 2011-2015 yol haritasını oluşturan, çalışma hayatı ve Türkiye’nin temel sorunlarına ilişkin politika ve çözüm önerilerini içeren çok önemli kararlar alındı.          

   

HAK-İŞ Genel Kurulunda alınan Çalışma Hayatı ve Türkiye’nin temel sorunlarına ilişkin politika ve çözüm önerilerini içeren kararlar için tıklayınız. 

  

    

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Ekim 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu