ARSLAN, ÖZ BÜRO-İŞ GENEL KURULUNA KATILDI

13 Nisan 2019 15:15, Haberler


ARSLAN, ÖZ BÜRO-İŞ GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuza bağlı Öz Büro-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kuruluna katıldı. 

Öz Büro-İş Sendikası Genel Kurulu, 13 Nisan 2019 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, Cengiz Gül, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Öz Büro-İş Sendikası Onursal Başkanı ve Danıştay Üyesi Muharrem Özkaya, HAK-İŞ Eski Genel Mali Sekreteri ve AK Parti Eski Çorum Milletvekili Agah Kafkas ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Genel Kurulda Divan Başkanlığını HAK-İŞ Eski Genel Mali Sekreteri ve AK Parti Eski Çorum Milletvekili Agah Kafkas yaptı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Büro-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Bugün 3. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdiğimiz Öz Büro-İş Sendikamızın tarihi yürüyüşünden onur duyuyorum” dedi.

“HAK-İŞ Var Olduğu Sürece Kurucularını Unutmayacak”

HAK-İŞ’in kuruluşundan ve kuruluşuna emek verenlerden saygıyla bahseden  Arslan, “HAK-İŞ’imizin kurucularına şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. 43 yıl önce HAK-İŞ’in temelini attılar. Onların attığı temel üzerine bugün yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. Bu yüzden HAK-İŞ var olduğu sürece kurucularını ve HAK-İŞ’e omuz verenleri asla unutmayacağız. Öz Büro-İş Sendikamıza da bu yönüyle teşekkür ediyorum” dedi.

Öz Büro-İş Sendikasının tarihi yürüyüşünün sıradan sendikaların yürüyüşünden farklı olduğunu söyleyen Arslan, olağanüstü bir kısım başarıların elde edilmesiyle sendikayı bu noktaya taşıdıklarını anlattı.

“Bu Sendikayla Ne Kadar Gurur Duysanız Azdır”

HAK-İŞ’e bağlı sendikalarda çalışanların önceki yıllarda örgütlülüğünün bulunmadığını belirten Arslan, “Kendi sendikalarımızda çalışanların örgütlülüğü ve toplu sözleşmeleri yoktu. HAK-İŞ’in büro, ticaret ve eğitim iş kolunda bir sendikası olmalıydı. Türkiye’nin en büyük işçi çalışanı olan işkolunda yüzde 10 barajını geçmenin hayal bile edilemediği bir süreçti. Herkesin gayreti ve duasıyla olağanüstü bir iş başardık. Bu bereketli topraklarda büyüdük, yetiştik ve geliştik. Onun için bu sendikayla ne kadar gurur duysanız azdır” diye konuştu. 

“Sendikal Hareket Vazgeçilemez, Ertelenemez ve Geri Çekilemez Mücadeledir”

Öz Büro-İş Sendikası’nın HAK-İŞ’in en büyük ikinci sendikası olduğunu anımsatan Arslan, “Öz Büro-İş Sendikamız bugün 47 İl Başkanlığı, 81 ilde örgütlü olan muazzam bir güçtür. Bu tarihi başarımızdan gurur ve onur duymalıyız. Sendikal hareket vazgeçilemez, ertelenemez, geri çekilemez ve yeni hedeflere yürüdüğümüz bir mücadele platformudur” dedi.

“Öz Büro-İş’e İşkolunun En Büyüğü Olmak Yakışır”

Öz Büro-İş Sendikası’nın 3. Olağan Genel Kurul ile birlikte yeni hedeflerin, yeni yol haritalarının, yeni istikametlerin ve yeni başarıların muhasebesini yaptığını vurgulayan Arslan, “Öz Büro-İş Sendikamıza işkolunun en büyüğü olmak yakışır. Öz Büro-İş Sendikamızın sağına soluna bakmadan, HAK-İŞ’in istikametinde işkolunun en büyüğü olmak için çalışacağına inanıyoruz. 3 milyon işçinin çalıştığı işkolunda 50 binler bize yakışmıyor. Hep birlikte daha büyük hedeflere yürüyeceğiz. Bunu gerçekleştirecek gücü, iradeyi ve potansiyeli sendikamızda görüyoruz” dedi. 

Arslan’dan Agah Kafkas’a Teşekkür

Arslan, “Öz Büro-İş Sendikasının hızla büyümesinin arkasındaki en önemli etkenlerden bir tanesi de HAK-İŞ’in taşeron mücadelesindeki öncü rolüdür. Bu öncü rolde bize destek ve katkı veren çok değerli yol arkadaşlarımız var. Bunlardan bir tanesi de bugün Divan Başkanlığını yapan Agah Kafkas’tır. Ona bir kez daha HAK-İŞ ve sendikamız adına teşekkür ediyoruz" dedi. Arslan, Kafkas'ın her zaman HAK-İŞ’in yanında olduğunu belirterek, "HAK-İŞ’teki görevi bitmiş olsa da HAK-İŞ değerlerinin ve HAK-İŞ davasının savunucusu arkadaşlarımızla biz bugünleri ve yeni hedefleri yakaladığımız yarınları göreceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ, Uluslararası Sendikal Hareketin Önemli Bir Aktörüdür”

Uluslararası sendikal ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Arslan, “HAK-İŞ, uluslararası sendikal hareketin önemli bir aktörüdür. Dünyanın en büyük işçi hareketi olan, 160 ülkede 360 konfederasyonun üye olduğu, 207 milyon üyesi olan dünyanın en büyük sivil toplum örgütü ITUC’ta konfederasyonumuz HAK-İŞ, ITUC Genel Başkan Yardımcılığına seçildi. Bu görev, HAK-İŞ değerlerinden vazgeçmeden, HAK-İŞ değerlerini uluslararası sendikal harekete taşımayı başardığımız için Konfederasyonumuza layık görüldü. Etkinliğimizi, gücümüzü ve imkanlarımızı sonuna kadar kullandığımız için uluslararası sendikal hareketin önemli bir sorumluluğu HAK-İŞ’in üzerindedir” dedi.

“Ortak Bir Eylem Kararı Almamız Gerekiyor”

Aydın Devlet Hastanesi’nde işçilerin tehdit, baskı ve zorlamayla istifaya zorlandıklarını açıklayan Arslan şöyle devam etti: “Bugün buradan bir kampanyayı başlatmak istiyorum. Aydın Devlet Hastanesi’nde çalışan işçilerimize yönelik hepimizi üzen, tehditlere baskılara ve istifalara karşı ortak bir eylem kararı almamız gerekiyor. Sendikamızı aşağılayan, hakaretler savuran, sendikamızın liderlerini küçük düşüren kim olursa olsun bunlardan hesap sormak hepimizin boynunun borcudur. Öz Büro-İş Sendikası Aydın İl Başkanımız Nefise Şahin’in verdiği mücadelenin arkasında sımsıkı durmamız gerekiyor. Nefise Şahin’in yalnız olmadığını anlayacaklar. Gerekirse Aydın’da bütün İl Başkanlarımızla toplanacağız. Bugün dayanışma günüdür. Bu kongreden böyle bir karar çıkmasını arzu ediyorum. Bu kongre aynı zamanda yeni bir mücadele hattının kurulduğu bir kongre olacak. Bütün baskılara, haksızlıklara ve engellere karşı Öz Büro-İş Sendikasının onurlu yürüyüşünün önündeki bütün engellere karşı ortak bir tavır almamız gerekiyor. Gün dayanışma günüdür. Gün bugündür.”

“Çalışma Hayatımıza Hayırlar Getirsin”

Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, Öz Büro-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulunun HAK-İŞ Konfederasyonu’na, çalışma hayatına ve ülkemize hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

“Kazanımları Yok Etmek İsteyen Bir Anlayış Var”

Türkiye’ye yakışmayan taşeron sisteminin ortadan kaldırılmasının çalışma hayatı için büyük bir milat olduğunun altını çizen Gülbaba,“Çalışma hayatında taşeron sistemini ortadan kaldırıp adaleti sağlayan reforma karşı bir direnç var. Bu reformdan geri adım atılması veya bazı kazanımların yok edilmesi için uğraşanlar var. Emekleri yıllarca sömürülen taşeronların kadroya geçmesini hazmedemeyen bir anlayış var” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçim sonucunda Baki Gülbaba, yeniden Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Nisan 2019 15:15, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu