YILDIZ, MORİTANYALI SENDİKACILARLA BİR ARAYA GELDİ

04 Nisan 2019 23:57, Haberler


YILDIZ, MORİTANYALI SENDİKACILARLA BİR ARAYA GELDİ


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 4 Nisan 2019 tarihinde Moritanya Ulusal Çalışanları Konfederasyonu (CNTM) heyeti ile akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Düzenlenen akşam yemeğine, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, CNTM Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Abdellahi Camara ve Moritanyalı konuk sendikacılar ile uzmanlarımız katıldı.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız heyeti Türkiye’de ve HAK-İŞ’te ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Konfederasyonumuzun çalışmaları hakkında heyeti bilgilendirdi.

“MYK’nın Yetkilendirdiği En Önemli Sendikalardan Birisiyiz”

Moritanya Ulusal Konfederasyonu (CNTM) Heyeti’nin gün içerisinde gerçekleştirmiş olduğu Mesleki Yeterlilik Kurumu ziyaretini değerlendiren Yıldız, MYK ve HAK-İŞ’in kurumsal yapısı ve çalışmalarına da değinerek, “HAK-İŞ olarak MYK’nın yetkilendirdiği en önemli konfederasyonlardan birisiyiz” diye konuştu.

Yıldız, iki ülke arasındaki ilişkilere de değinerek, “İki ülke olarak birbirimizi yakından takip etmeliyiz. Turgut Özal ile başlayan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile zirve yapan bir ilişkimiz var” dedi. 

“15 Temmuz Hain Bir Darbe Girişimiydi”

Genel Sekreterimiz Osman Yıldız, “15 Temmuz hain bir darbe girişimiydi. O gece Türkiye için tam bir kabustu. O gece ölümün altındaydık. Vatan sevgisi Allah’ın bizlere verdiği bir sevgidir, biz o akşam bunu daha iyi anladık” dedi.

“İnşallah Beraber Düşünüp Bir Şeyler Yapacağız”

Yıldız, konuk heyete Konfederasyonumuzun kurumsal yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “Sendikacılık bir kültür taşıyıcılığıdır. Bizler sendikaların güçlü olmasını istiyoruz. Hedefimiz, kalıcı projelerin yapılmasıdır. İnşallah beraber düşünüp bir şeyler yapacağız. Özellikle HAK-İŞ olarak kadınlarımızla ilgili özel çalışmalarımız var. Kadınlarımızı toplumda daha güçlü hale getirmek, toplumdaki rollerini daha net belirlemek için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Moritanyalı heyet, HAK-İŞ’in kendilerini konuk ettiklerinden dolayı Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkürlerini ileterek, Türkiye’nin uluslararası alanda yürüttüğü lider ülke konumunu yakından takip ettiklerini, HAK-İŞ’in Suriye, Filistin, Arakan ve dünyanın dört bir yanında mazlumlara karşı yürüttüğü çalışmaları takdirle izlediklerini belirttiler.

15 Temmuz gecesi yaşananları kaygı ile takip ettiklerini dile getiren Moritanyalı Sendikacılar, Moritanya halkının Türkiye için sabahlara kadar dua ettiklerini hatırlattı. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Nisan 2019 23:57, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu