ARSLAN, ESKİŞEHİR’DE HAK-İŞ TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI

28 Mart 2019 22:48, Haberler


ARSLAN, ESKİŞEHİR’DE HAK-İŞ TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Eskişehir İl Temsilciler Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Öz İplik-İş Genel Başkanı Rafi Ay, HAK-İŞ Eskişehir İl Başkanı Ayşegül Durur, Öz Güven-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sipahi, Mihalıççık Belediye Başkan Yardımcısı Engin Eren, Eğitim-Bir Sen İl Başkanı Muammer Karaman, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Alper Sezer, İl Sağlık Müdürü Dr. Seydi Ahmet Güllü, SARAR Genel Müdürü Alaatin Çoban, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Eskişehir  İl ve Şube Başkanları, Ege Bölge Başkanı, işyeri sendika temsilcileri, komite başkanları ve pek çok üyemiz ile basın mensupları katıldı.

“HAK-İŞ Çözüm Odaklı Bir Emek Konfederasyonudur”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ, işçi-işveren ilişkilerini sosyal diyalog mekanizmalarıyla yürüten çözüm üretmeye odaklı bir konfederasyondur. HAK-İŞ, bir yönüyle yerli ve milli, bir yönüyle de evrensel bir emek örgütüdür” dedi.

“Demokrasiyi Güçlendirmek İçin Çalışıyoruz”

Demokrasiyi güçlendirmek için çalıştıklarını belirten Arslan, “Türkiyemiz maalesef tarihi darbelerle dolu bir ülke. HAK-İŞ olarak 12 Eylül’den 15 Temmuz’a bütün darbelerde ve darbe girişimlerinde boş durmadık, demokrasiden yana tavır aldık. Çünkü HAK-İŞ, etkin bir sivil toplum örgütüdür. Türkiye’nin sorunlarına çözüm üreten bir Konfederasyondur. Sorumluluklarımızın farkındayız. Dün olduğu gibi bugün de yarın da demokrasiden, milli iradeden, milletimizin birliğinden yanayız. Ülkemizin geleceği için çaba sarf etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Kamuda Taşeron İşçiliğin Kaldırılması HAK-İŞ'in Başarısıdır”

Kamuda taşeron işçiliğin kaldırılmasını çalışma hayatında yapılmış en büyük reform olarak değerlendiren Arslan, “Kamuda 180 bin mevcut kadrolu işçi vardı. Taşeron düzenlemesiyle yaklaşık bir milyon işçi kadro aldı. Bu başarı milletimizin, HAK-İŞ’in ve işçilerimizin başarısıdır” ifadelerini kullandı.

Arslan, HAK-İŞ’in kadro alan emekçilere enflasyon farkının verilmesi talebini yineleyerek, bu konuda HAK-İŞ'in verdiği  mücadele hakkında bilgi verdi. 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, “HAK-İŞ tarihi Türkiye’de demokrasi mücadelesinin de tarihidir. HAK-İŞ hem emek örgütü hem de demokrasi mücadelesinin savunucusudur; darbeler ve darbe teşebbüslerinde hakkın ve halkın yanında durdu. Sizlerin huzurunda HAK-İŞ’e teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, kısa bir selamlama konuşması yaparak, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

HAK-İŞ Eskişehir İl Başkanı Ayşegül Durur da bir selamlama konuşması yaptı ve temsilciler toplantısına ilgilerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

28 Mart 2019 22:48, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu