ÖZ MADEN-İŞ SENDİKAMIZIN 3. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

24 Mart 2019 12:32, Haberler


ÖZ MADEN-İŞ SENDİKAMIZIN 3. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konfederasyonumuza bağlı Öz Maden-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kurulu 24 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirildi.
Genel Kurula, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, Öz Maden-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri ile delegeler katıldı.
Genel Kurulda divan başkanlığını Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz yaparken, divanda Öz Güvensen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay yer aldı.
Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Öz Maden-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulunun hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

"Türkiye'de HAK-İŞ'e İhtiyaç Vardır"

Genel kurula hitap eden Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ'in 43 yıllık, yarım asra giden bir süreci tamamladığını belirterek, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak kararlı ve istikrarlı bir yürüyüşümüz var. Bu yürüyüşümüzü yarım asra yakın bir süredir kararlılıkla devam ettiriyoruz. Her geçen gün daha da büyümeye, kökleşmeye ve güçlenmeye devam ediyoruz. Çünkü Türkiye'de HAK-İŞ'e ihtiyaç vardır" dedi.

"HAK-İŞ'i Diğerlerinden Ayıran İlkeleri ve Değerleridir"

 İlkeleri, değerleri ve hedeflerinin HAK-İŞ'i diğer konfederasyonlardan ayırdığını ifade eden Yıldız, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ilkelerimizi her zaman hatırımızda tutarak onlara uygun bir şekilde çalışıyoruz. Bütün toplantılarımızda öncelikle ilkelerimizi, değerlerimizi ve kriterlerimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Çünkü bunlar HAK-İŞ için olmazsa olmaz değerlerdir. HAK-İŞ'te ilkeli, kararlı ve onurlu olmanın ne kadar önemli bir değer olduğunu biliyoruz. İlkelerin ve değerlerin peşinden sendikacılık yapmak kadar zor bir süreç görmedim. HAK-İŞ mensupları her zaman ilkeden, onurdan ve kararlılıktan yana olmuşlardır" diye konuştu.

"HAK-İŞ Değerleri Hayata Geçirmenin Adresidir"

Yıldız, "Sendikacılık değerler işidir. Bizim de değerlere sahip olmamız gerekiyor. Biz bu değerlere inandığımız ve HAK-İŞ'in bu değerleri hayata geçirmenin bir adresi olduğuna inandığımız için burada görev yapıyoruz. HAK-İŞ'i HAK-İŞ yapan değerlerden birisi de vakardır. HAK-İŞ'in bir onuru, bir vakarı vardır. Bunu herkesin bilmesi ve bu sorumluluğun gereğini yapması lazımdır. Bizim gücümüz vakarımızdan gelir ve o kitlesel başarıyı ortaya koymaktan geçer. Çünkü HAK-İŞ kendisini dışarıdaki suni örgütlerle kıyaslayan bir örgüt değildir" sözlerine yer verdi.

"HAK-İŞ, Onurlu Bir Mücadelenin Adıdır"

2018 yılı Ocak ayında açıklanan istatistiklere göre HAK-İŞ'in üye sayısının 700 bine yaklaştığını söyleyen Yıldız, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak günden güne büyüyor ve güçleniyoruz. Üye sayımız bugün 700 binlere yaklaştı. Bu başarımızın en önemli nedenlerinden birisi de güvenilir olmamızdır. Biz her türlü gayreti ve mücadeleyi ortaya koyarken asla güvenilir olmaktan kaçmayız. Güvenilir olmaktan asla vazgeçmeyiz. HAK-İŞ'in ilkelerinden asla vazgeçemeyiz. Çünkü HAK-İŞ, onurlu bir mücadelenin adıdır. Bugün ulusal ve uluslararası alanda elde ettiğimiz başarıların tek bir nedeni vardır o da HAK-İŞ'in ilkeli, onurlu ve kararlı duruşudur" ifadelerini kullandı.

Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü, Öz Maden-İş Sendikasının uzun ve zorlu bir mücadele sonucunda bugünlere geldiğini belirterek, "Sendikamızın bugünlere kadar gelmesinde büyük emeği olan HAK-İŞ Konfederasyonu yönetimine çok teşekkür ediyorum. Sendikamızın büyümesinde ve güçlenmesinde maddi ve manevi her türlü yardımı yaptılar" dedi.
Öz Maden-İş Sendikası olarak amaçlarının maden iş kolundaki sendikayı Türkiye'nin en büyük sendikası yapmak olduğunu vurgulayan Kütükçü, "Bugün dünden daha fazla çalışarak sendikamızı büyütmemiz lazım. Mücadeleye devam etmemiz lazım. Var olmak istiyorsak 5 binleri bulmamız lazım. İnsanlara faydalı olmak istiyorsak, kimsenin olmadığı yerde biz de varız diyorsak üye sayımızı arttırmamız lazım" diye konuştu.

Divan Başkanı Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, "Öz Maden-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulunun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Öz Maden-İş Sendikasının HAK-İŞ Konfederasyonu içinde varlık mücadelesi veren, kendisini geliştirmeye, yenilemeye ve dönüştürmeye çalışan bir sendika olduğunu belirten Öz, "Öz Maden-İş sendikamızın yönetimi ve üyeleri el birliği içinde sendikanın gelişmesi ve maden sektöründe kalıcı olabilmesi için büyük bir mücadele vermeye devam ediyorlar. Sendikanın kurulduğu günden bugüne kadar görev yapmış herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öz İnşaat İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca da bir selamlama konuşması yaparak, Öz Maden-İş Sendikası 3. Olağan Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçim sonucunda Fahrettin Kütükçü yeniden Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Mart 2019 12:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu