ARSLAN, ELAZIĞ’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

19 Mart 2019 23:50, Haberler


ARSLAN, ELAZIĞ’DA TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Mart 2019 tarihinde Elazığ Belediyesi ile konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Elazığ İl Başkanı Kazım Cavlı, HAK-İŞ Malatya İl Başkanı Bünyamin Geleri, Elazığ Belediyesi’nde çalışan üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“Elazığ’da 25 yıldır Yetkiliyiz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikasının 25 yıldır Elazığ’da yetkili sendika olduğunu hatırlatarak, “Elazığ’da 2 dönem Hamza Yanılmaz, 2 dönem Süleyman Selmanoğlu ve 5 yıldır da Mücahit Yanılmaz ile çalıştık. Belediye Başkanlarımızın her biriyle iyi diyalogla ve karşılıklı anlayış içerisinde sorunlarımızı masa başında çözerek 25 yıldır burada yetkili sendika olmayı başardık” dedi.

Arslan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Taşeron Teşekkürü

Kamunun büyük bir bölümünde taşeron işçiliğin sonlandırılmasıyla 1 milyona yakın işçinin devletin kadrolu işçisi olduğunu belirten Arslan, “Cumhurbaşkanımızın kararlılığı, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın desteği, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’nun çabaları ve HAK-İŞ’in büyük desteğiyle, kangren olan taşeron sistemini 2017’nin sonunda sonuçlandırdık. 1 milyona yakın arkadaşımız kadroya geçti. Taşeron sistemini kaldırarak çalışma hayatında 

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük reformuna imza atan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

2020 yılı itibariyle, kadrolu, geçici ve taşeron ayrımı olmadan bütün işçilerle sözleşme yapılacağını belirten Arslan, “Arkadaşlarımız kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olacak. Kadro alamayan bazı arkadaşlarımız var, onlar için de çalışmalarımızı istikrarla sürdürüyoruz” dedi.

“Enflasyon Farkının Verilmesini Talep Ediyoruz”

İmzalanan toplu iş sözleşmesini en iyi sözleşmelerinden birisi olarak değerlendiren Arslan, “Arkadaşlarımız bundan daha fazlasını hak ediyorlar. Biz taşerondan kadroya yeni geçen emekçi kardeşlerimize enflasyon farkının verilmesini talep ediyoruz. Bazı belediyeler inisiyatif alarak yüzde 4+4’ün üzerinde yeni bir kısım düzenlemeler yaptılar.  Ama maalesef kamuda bunu gerçekleştiremedik.  Bütün çabamız yeni asgari ücretin üzerine yüzde 4+4 ve enflasyon farkını alabilmektir. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda imza kampanyası yürütüyoruz. Elazığ’da 2018 yılından beri şirket çalışanı olan kardeşlerimize yüzde 15 oranında zam yapılması olumlu yönde atılmış bir adımdır” şeklinde konuştu.

“Emekçi Arkadaşlarımızla Birlikte Başardık”

Elazığ’ın kadim bir şehir olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “5 yıllık çalışma hayatı içinde birbirimize karşı sevgi ve saygı içerisinde şehrimize hizmet ettik. Elazığ’ı yatırım yapılabilir bir şehir haline getirdik. Bunların hepsini emekçi arkadaşlarımızla birlikte başardık” dedi

Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikasının sadece üyelerinin değil, tüm toplumun hak ve menfaatlerini koruyan bir sendika olduğunu söyledi.

Toplantıda, HAK-İŞ Elazığ İl Başkanı Kazım Cavlı da bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Mart 2019 23:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu