ARSLAN MALATYA’DA İŞÇİLERLE BULUŞTU

19 Mart 2019 12:30, Haberler


ARSLAN MALATYA’DA İŞÇİLERLE BULUŞTU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Malatya İl Temsilciler Toplantısına katıldı.
Malatya Temsilciler Toplantısına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, AK Parti Malatya Milletvekili Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili MKYK üyesi Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Bülent Avşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Baykarabulut, Turgut Özal Hastanesi Başhekimi Ali Beytur, Malatya İl Sağlık Müdürü Recep Bentli, MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, Yurtkur İl Müdürü Ebubekir Kayhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Malatya İl Başkanı Bünyamin Geleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Malatya İl ve Şube Başkanları, işyeri sendika temsilcileri, komite başkanları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

"Tarihi Başarıyı Birlikte Gerçekleştirdik"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, kamuda taşeron işçiliğinin çözümünü tarihi bir başarı olarak değerlendirdi.
Arslan, “Haksızlığın, adaletsizliğin ve her türlü istismarın yapıldığı taşeron sisteminin ortadan kalkması için büyük mücadele verdik. Tarihi bir başarıyı hep birlikte gerçekleştirdik” dedi.
HAK-İŞ’in sendikacılık dışında birtakım sorumlulukları da üstlendiğini ifade eden Arslan, ülkemizin ekonomik ve demokratik gelişimine katkı verdiklerini söyledi.

"Seçimler Milli İradenin Tecelli Ettiği Durumdur"

Seçimlerin, demokrasinin en temel unsuru olduğunu kaydeden Arslan, emekçileri sandığa gidip oy kullanmaya çağırdı. Arslan, “Seçimler milli iradenin tecelli ettiği durumdur. Önümüzdeki süreç zor ve meşakkatli bir süreçtir. Dünyadaki değişik bölgelerde mazlumların yaşadığı zorlukları yaşamamak için demokrasiden yana yer almalıyız. Milletin iradesi ve seçtiklerinin yanında olacağız. HAK-İŞ zor zamanlarda olduğu gibi her zaman millet iradesinin yanında yer almıştır. Seçim çalışmalarında belediye başkan adaylarına başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

"HAK-İŞ, Haktan, Hukuktan ve Demokrasiden Yanadır"

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık, “HAK-İŞ her zaman haktan, hukuktan ve demokrasiden yana olmuştur. İşçilerin haklarını savunan sendikacılık yaptı. Bayrağının yanında, ezanın yanında yer aldı. Gösterdiği dik duruştan ötürü HAK-İŞ’e teşekkür ediyorum” dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, emek ve demokrasiden yana tavrından dolayı Genel Başkanımız Arslan’a teşekkür etti. Gürkan, 31 Mart yerel seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “HAK-İŞ, ismi üzere hakkın temsilciğini yapmıştır. Haktan yana olmuş ve çizgisini bozmamıştır. Darbe girişimlerinde de hakkın ve milletin yanında yer almıştır. Malatya olarak işçi kardeşlerimizin haklarını gözettik. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Bülent Tüfenkci, HAK-İŞ’in işçinin, emekçinin yanında olduğunu belirterek, “HAK-İŞ hep haklıdan yana oldu. Çalıştığı işyerlerini, fabrikaları, devlet kurumlarını kendi kurumu bildi. Haktan ve adaletten yana oldu. Ne işçi ezilsin ne işveren ezilsin anlayışıyla sendikacılık faaliyetlerini yürüttü” dedi.
Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Dün 18 Mart 2019 Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümüydü. Böyle bir günde ecdadımızı rahmetle anıyoruz” dedi.
Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da birer selamlama konuşması yaptılar.
HAK-İŞ Malatya İl Başkanı Bünyamin Geleri toplantıda bir açılış konuşması yaptı.


19 Mart 2019 12:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu