ARSLAN, YENİMAHALLE'DE İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

14 Mart 2019 22:53, Haberler


ARSLAN, YENİMAHALLE'DE İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14 Mart 2019 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Ankara 2’nolu Şubesi tarafından Yenimahalle'de düzenlenen programda işçilerle bir araya geldi.  

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkan ve yöneticileri ile üyelerimiz katıldı.

Program İstiklal Marşının okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.

“Zor Dönemleri Birlikte Atlattık”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Veysel Tiryaki ile 15 yıl birlikte çalışma imkanımız oldu. Çok zor dönemleri birlikte atlattık. Sayın Tiryaki, ne kadar zorluk olursa olsun mutlaka sorunlara çözüm bulmaya kararlı bir anlayışla hareket eden birisi oldu. Sayın Veysel Tiryaki Altındağ Belediye Başkanı olarak görev yaptığı dönemde belediyenin çözülmez denilen sorunlarını çözmek için büyük bir mücadele ve çaba ortaya koymuştur” dedi.

Veysel Tiryaki’nin Yenimahalle Belediyesi için bir yenileşme sürecinden bahsettiğini dile getiren Arslan, Tiryaki'nin Altındağ Belediye Başkanlığında taşeron işçilerin belediye bünyesindeki şirketlerde istihdam edilmesi konusunda yürüttüğü çalışmaları anımsattı.  

“31 Mart Ülkemizin Geleceği İçin Tarihi Bir Adım”

31 Mart yerel seçimleriyle yeni bir dönemin başlayacağını belirten Arslan, “31 Mart önemli bir kilit noktası, önemli bir başlangıcın ve yaklaşımın olacağı tarihtir. O yüzden 31 Mart’ı sadece yerel bir seçim olarak göremeyiz. Belediye başkanlarımızı seçeceğiz ama aynı zamanda ülkenin geleceği için de tarihi bir adım atacağız" dedi. Arslan, Veysel Tiryaki’nin Altındağ’da yaptıkları ve ortaya koyduğu mücadele, performansına dikkat çekerek, "Bu belediyecilik anlayışının Yenimahalle’ye yakışacağını düşünüyoruz. Yenimahalle Belediye Başkan Adaylığında kendisine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

“Taşeron Firmaları Yanımızda Tutmadık”

Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, “Altındağ Belediyesi’nde uyguladığımız yol ve yöntemlerle doğru bir yolda olduğumuz anlaşılmıştır. Altındağ Belediye Başkanlığım döneminde taşeron firmaları mümkün olduğu kadar yanımızda tutmadık. İşlerimizi daha çok belediyemizin kendi personeliyle yapma yoluna gittik. Altındağlı işçilerimiz ev köy sahibi olsun diye elimizden gelen gayreti gösterdik. Hiçbir işçi arkadaşımızın kalbini kırmadık. Adaletli olduk” dedi.

Tiryaki, “Yenimahalleli hemşerilerimiz bizi tanıdıklarında, belediyede çalışan arkadaşlarımız bizi tanıdıklarında, burada yaşayan insanlarımız bizi tanıdıklarında bizi kucaklayacaklarından hiç şüphem yok. Göreve geldiğimiz zaman belediyenin bütün işlerini belediye işçileriyle yapacağımızı, işçilerimizin bütün haklarını, sendikal haklarını sonuna kadar kullanacakları konusunda şüpheleri olmasın. Biz alınteriyle evine ekmek götüren her bir kardeşimizin emeğine saygı duyacağız” şeklinde konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Ankara 2’nolu Şube Başkanı Recep Dere de bir selamlama konuşması yaptı.  

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Mart 2019 22:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu