ARSLAN, ADANA’DA TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI

14 Mart 2019 03:20, Haberler


ARSLAN, ADANA’DA TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Adana İl Temsilciler toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Adana İl Başkanı Abdurrahman Yücel ve yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ Karaman İl Başkanı Mehmet Bayrakçı, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Adana İl ve Şube Başkanlıkları, işyeri sendika temsilcileri, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın komite başkanları katıldı.

Temsilciler Toplantısında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 12 yıldır taşeron mücadelesinin içerisinde olduğunu belirterek, “HAK-İŞ demokratik bir emek örgütüdür. ÖSP sistemini çöpe attık ve taşeron işçilerin kadro almasında HAK-İŞ olarak çok çalıştık. Çalışmalarımızın sonucunda 1 milyona yakın çalışanın kadro almasını sağladık. Ancak tüm bu başarıların yanında KİT’ler başta olmak üzere taşeron şirketlerde çalışıp kadro alamayan arkadaşlarımız var. Bunların kadro almaları için de mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu. 

“Enflasyon Zammı Talep Ediyoruz”

Taşerondan kadroya yeni geçen işçiler için enflasyon oranında zam farkının uygulanmasını talep ettiklerini anlatan Arslan, “Hükümetimizden talebimiz taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımız için yüzde 20,30 oranındaki enflasyon farkının uygulanmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. Bütün kadro alan arkadaşlarımızdan, KİT’lerde ve bakanlıklarda çalışan arkadaşlarımızdan taleplerini yazılı olarak aldık ve bunu bir imza kampanyasına dönüştürdük. Bu kampanyamız hala devam ediyor” dedi.

Temsilciler toplantısının basına kapalı bölümünde Genel Başkanımız Arslan, başta taşerondan kadroya yeni geçen işçilerin durumu, enflasyon zammı talebi ve KİT’lerde kapsam dışında kalan çalışanlar olmak üzere çalışma hayatına ve gündeme ilişkin bilgilendirmelerde bulunarak temsilcilerin sorularını yanıtladı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Mart 2019 03:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu