ARSLAN KOCAELİ’DE KADIN ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ

07 Mart 2019 18:28, Haberler


ARSLAN KOCAELİ’DE KADIN ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet İş Sendikamız Kocaeli Şubesi tarafından 8 Mart Kadınlar günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği etkinliğe katıldı. 

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından 7 Mart 2019 tarihinde düzenlenen etkinliğe,  Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cumhur İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Cumhur İttifakı İzmit Belediye Başkan Adayı Azize Sibel Gönül, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ve Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü ve Regaib Kandilini kutladı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yaptığını 6 Mart’ta Ankara’da “Fıtratta Farklılık Haklarda Eşitlik” temasıyla 8. Uluslararası Kadın Emeği buluşmasını, 8 Mart’ta ise İstanbul’da gerçekleştirileceğini ifade etti. 

“Sendikalarda Kadın Temsilini Arttırmaya Çalışıyoruz”

Arslan, HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından biri olduğunu 700 bin üyesi ve 22 sendikası ile Türkiye’nin önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Arslan, üyelerimizin yüzde 20’sini oluşturan 165 bininin kadın olduğunu belirterek, sendikalarda kadın temsilinin arttırılması konusunda çalışmalar yapıldığını kaydetti. Arslan, Hizmet-İş Sendikası’nın 13. Olağan Genel Kurulunda sendikanın bütün kademelerinde kadın temsilinin arttırılması konusunda önemli bir tüzük değişikliği yapıldığını anımsattı. Arslan, kadınları sadece çalışan olarak, üye olarak görmediklerini ve sendikalarda etkin görevler üstlenmeleri için çaba gösterdiklerini ifade etti. 

Arslan, HAK-İŞ’in kadın konusunu hem ulusal hem uluslararası alanda kendi baktığı pencereden dünyaya taşımaya çalıştığını ve çalışma hayatında hak ettiği yeri elde etmesi için çalıştığını söyledi. 

“İş ve Aile Yaşamını Uyumlaştırmaya Çalışıyoruz”

Kadınların çalışma hayatı ve aile hayatının uyumlaştırılması için önemli çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Arslan, “Çalışan kadınların hem çalışan, hem sendikalı hem anne, hem de iyi bir eş ve sendika lideri olarak hayatlarına devam etmesini istiyoruz. Çalışan kadınların en önemli sorunu olarak gördüğümüz iş hayatı ile aile hayatının uyumlaştırılması konusunda ciddi adımlar atılmasını istiyoruz” dedi. 

“Fıtrattaki Farklılığı Haklarda Eşitlemeye Çalışıyoruz”

HAK-İŞ’in kadınlar gününde “Fıtratta Farklılık Haklarda Eşitlik” teması ile hareket ettiğini belirten Arslan, “Fıtrattaki farklılığı haklarda eşitlemeye çalışıyoruz. Kadın konusunu bir sorun olarak görmüyoruz. Kadın ve erkeklerin ortak sorunu olarak görüyoruz. Kadınların çalışma hayatında daha fazla kalmasını ama eş ve anne olarak görevlerini yerine getirmesini de istiyoruz” diye konuştu. 

“Kadınların Eşit Şartlara Kavuşturulması İçin Çalışıyoruz”

HAK-İŞ’in 8 Mart Kadınlar Günü’nde yaptığı toplantıları kadın ve erkeklerin birlikte olduğu, kadınların ağırlıkta olduğu etkinliklere dönüştürdüğünü söyleyen Arslan, “Kadınların kendi kimliği ve değerlerinden vazgeçmeden, kendi yaşam tarzları ile çalışma hayatında yer almaları için önlerindeki bütün engellerin kaldırılarak, eşit şartlara kavuşturulmaları için çalışıyoruz” dedi. Arslan, çalışan kadınların sorunlarını çözme konusunda sorumluluklarının bulunduğuna dikkati çekerek, çalışan kadınların kendilerini ifade edebilecekleri platform olan HAK-İŞ’e bağlı sendikalara üye olmaya davet etti. 

“8 Mart Kutlama Değil Anma Günüdür”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, 8 Mart’ın aslında kutlama günü değil anma günü olduğunu belirterek, “Emekçi kadınların dünyada emek vererek çalışan ve üreten kadınların anılmasıyla bir farkındalık oluşturulması için bütün dünyada gündeme gelen bir gündür. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü anıyoruz” dedi.

“HAK-İŞ’in Yaptığı Çalışma Çok Değerli”

Usta, “Türkiye’nin her noktasında örgütlenmiş sivil toplum kuruluşlarına çok fazla ihtiyacımız var. Bu yüzden HAK-İŞ’in yapmış olduğu çalışmaların kıymeti bizim için çok değerlidir. Bu çalışmaların daha da artarak kadınların güçlerinin ve birbirlerine olan bağının ve örgütlenmelerinin artmasında büyük bir emeği olan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a teşekkür ediyoruz. Her daim hem bizlerin yanında oldular hem de ülkemiz için vatanımız için hizmet edecek insanların önünü açmak için ciddi bir çaba sarf ettiler. Emeğiniz, çabanız ve gayretiniz için bütün kadınlar adına HAK-İŞ Genel Başkanına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, kadınların toplumdaki önemine değinerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. 

Cumhur İttifakı İzmit Belediye Başkan Adayı Azize Sibel Gönül, kadınların akıllarına, gönüllerine bir şey koyduklarında başaramayacakları hiçbir şey olmadığını belirterek, şehir yönetiminde de kadın bakış açısının olmazsa olmaz olduğunu ifade etti. 

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Kadın Komite Başkanı Arzu Yıldırım, bir selamlama konuşması yaptı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Mart 2019 18:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu