ARSLAN, HAK-İŞ AYDIN İL BAŞKANLIĞI TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI

04 Mart 2019 23:48, Haberler


ARSLAN, HAK-İŞ AYDIN İL BAŞKANLIĞI TEMSİLCİLER TOPLANTISINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Aydın İl Başkanlığı Temsilciler Toplantısına katıldı.

Aydın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, HAK-İŞ Aydın İl Başkanı Koray Güneş, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, HAK-İŞ Denizli İl Başkanı Sezai Söylemez, HAK-İŞ İzmir İl Başkanı Burhanettin Barbak, Öz Büro-İş Sendikası Aydın İl Başkanı Nefise Şahin, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Aydın şube başkanları, çok sayıda HAK-İŞ mensubu ve basın mensubu katıldı.

“Taşeron Emekçilerine Kadro Verilmesi, Küresel Güçlere Meydan Okumadır”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, taşeron emekçilerine kadro verilmesini Türk çalışma hayatının en büyük reformu olarak değerlendirdi. 

Arslan, “Bu öyle büyük bir değişimdi ki IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, Avrupa Birliği ve küresel sermayenin sahipleri tarafından bizim gibi ülkelere yapılan dayatmalara meydan okumaktı. Bu, dünyada gidişata bir meydan okumadır, küresel güçlere bir meydan okumadır” dedi.

Arslan, taşeron emekçilerine kadro verilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a ve dönemin Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na ve hükümete teşekkürlerini iletti.

“Ülkemizi İlgilendiren Her Konuda HAK-İŞ’in Tarafı Bellidir”

Arslan, ülkenin geleceği konusunda sorumlu davranmak zorunda olduklarını, siyasi görüş ve hayat tarzları ne olursa olsun milli ve yerli bir duruşun ortaya koyulması gerektiğini belirterek, "O yüzden sorumluluklarımızı gerektiği zamanda ve gerektiği yerde yerine getirmek zorundayız. Tıpkı 12 Eylül’e karşı durduğumuz gibi, 28 Şubat’a karşı demokrasiden yana tavır aldığımız gibi, 2010’da darbelerin karanlığından demokrasinin aydınlığına ‘evet’ diyerek referandumda ‘evet’ dediğimiz gibi, tıpkı 27 Nisan e-bildirisine ilk tepkiyi koyduğumuz gibi, tıpkı 15 Temmuz’da hep birlikte sokaklarda demokrasimize, geleceğimize, milli iradeye sahip çıktığımız gibi, tıpkı 2017 referandumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ‘evet’ dediğimiz gibi milli ve ülkemizi ilgilendiren her konuda, her meselede HAK-İŞ’in tarafı ve istikameti bellidir" dedi. 

“HAK-İŞ Milli ve Yerli Bir Duruşa Sahiptir”

HAK-İŞ’in milli ve yerli bir duruşa sahip olduğunu vurgulayan Arslan, “Bizim duruşumuz, günlük siyasal yaklaşımların, politik söylemlerin, bizim için popülizm olan birtakım yaklaşımların ötesinde bir duruştur. Bu duruş yerli ve milli duruştur. Bu duruşun bedelleri olmuştur, mağdurları olmuştur ama hiçbir zaman biz demokrasimizden, özgürlüklerimizden, milli iradenin arkasında durmaktan vazgeçmedik. 31 Mart seçimlerini ülkenin bekası, milletimizin geleceği için bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için tarihi bir görev olarak görüyoruz. Bu görevi inşallah hep beraber gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bizi belediyenin yanına yaklaştırmayanlarla işimiz olmaz. HAK-İŞ’e kayıtlı olduğu için baskı yapanlarla, üyelerimizin sendikayla bağını koparmaya çalışanlarla işimiz olmaz” diyen Arslan, “Bizim işimiz, bizimle aynı istikamette olanlarla olacak. Aydın’ın yeni bir yüze ve değişime ihtiyacı var. Yeni başarılara ve hedeflere ulaşmak için yeni kadrolara ihtiyaç var. Aydın’a Mustafa Savaş gibi bir Büyükşehir Belediye Başkanı yakışır. Kendisine Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 31 Mart’ı sadece bir yerel seçim olarak değil, bir beka mücadelesi olarak gördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanının liderliğinde 31 Mart’ta tüm tuzak ve oyunların bir kez daha bozulacağını belirten Bakan Varank, “Kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Çalışanların şartlarını iyileştirmenin, haklarını korumanın gayreti içinde olduk. 17 yılda Türkiye’yi 3,5 kat büyütürken, bu büyümeden emekçilerimizin de hak ettiği payı almaları için hassasiyet gözettik. HAK-İŞ’in kıymetli mensupları, bizim bu duruşumuzu gayet iyi bilir. Geçtiğimiz sene çalışma hayatında Türkiye tarihinin en geniş kapsamlı reformunu yine biz gerçekleştirdik. 1 milyona yakın emekçimizi, taşeron sisteminden kurtardık, kamu şemsiyesi altına aldık. Bunun da mimarı, bu cesur ve tarihi adımın da sahibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Mayıs ayında işçilere davullu zurnalı sendika hakkını vereceğini belirterek, “Belediye Başkanı olduğumuzda, o koltuğa oturduğumuzda mevcut çalışan işçi kardeşlerimizi işten çıkaracağımız şeklinde bir algı oluşmuş. Biz hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Bundan sonra da oynamayacağız. Bu algıyı yaratan, en temel hak olan sendika hakkını bile gasp eden, sendikaya üye olduğu için kapı dışarı eden bir belediye yönetimi mevcuttur” diye konuştu.

HAK-İŞ Aydın İl Başkanı Koray Güneş de programda bir selamlama konuşması yaptı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Mart 2019 23:48, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu