ARSLAN, KEÇİÖREN'DE İŞÇİLERLE BİRARAYA GELDİ

10 Şubat 2019 22:21, Haberler


ARSLAN, KEÇİÖREN'DE İŞÇİLERLE BİRARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Şubat 2019 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Ankara 2’nolu Şubesi tarafından düzenlenen proğramda Ak Parti Keçiören Belediye Başkan adayı Turgut Altınok ve işçilerle biraraya geldi.

Program İstiklal Marşının okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra,  Ak Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve Şube Başkanları üyeler ve basın mensupları katıldı.

Programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, katılanlara teşekkürlerini ileterek “Turgut Altınok belediye başkanlığından öte bizim kardeşimiz, arkadaşımız, dostumuzdur. Altınok’un belediye başkanlığı dönemindeki destekleriyle bütün arkadaşlarımızı sendikalı yaptık. Arkadaşlarımızı toplu iş sözleşmesiyle tanıştırdık. Keçiören Belediyesi’nde Altınok döneminde işe başlayıp bugün kadrolu işçi olarak bizimle beraber olan arkadaşlarımız var. Onlar da biliyordur ki, Altınok’un döneminde karşılıklı dostluğa dayanan iyi ilişkiler kurduk. 1998 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığımız 22 günlük grevimizde Altınok’un emekçilere verdiği büyük desteği unutmadık” dedi.

Arslan, “Mustafa Ak ile Keçiören’e ve HAK-İŞ’e yakışan işbirliğini sürdürdük. Bu dönemde de belediyemiz ile toplu sözleşmeler yaptık, ciddi samimi diyaloglar gerçekleştirdik. Turgut Altıok’un yeniden Ak Parti’den Keçiören Belediye Başkanlığı’na aday olarak ilan edilmesi bizim için yeniden heyecan başlattı. Kendisini uzun yıllardır tanıdığımız, birlikte çalıştığımız için, emeğe, emekçiye sendikamıza yakından baktığını bildiğimiz için biz de heyecanlandık. Aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde yakın çalışma fırsatı bulduğumuz, belediyecilik alanında büyük bir tecrübe, bilgi ve birikime sahip olan Mehmet Özhaseki’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması da büyük bir heyecan yaratmıştır. Çünkü her iki başkan adayımız da geçmişteki emek yanlı çalışmalarıyla sendikalarımız ve işçiler nezdinde değer kazanmışlardır. Adaylara 31 Mart seçimlerinde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ'in taşeron ve KİT’lerde çalışan işçiler için verdiği mücadeleden bahseden  Arslan “Kadro alan ve alamayan arkadaşlarımız için enflasyon oranında zam yapılması için 2019 yılı Ocak ayı itibariyle, Cumhurbaşkanımıza, Maliye Bakanımıza, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza, Ak Parti yetkililerine ve vekillerimize taleplerimizi ilettik. Beklentimiz, bu zam oranlarının en yakın zamanda arkadaşlarımıza da uygulanmasıdır” dedi.

Altınok: "Milletimizin ve Devletimizin Hizmetkârıyız"

Keçiören Belediye başkan adayı Turgut Altınok da yaptığı konuşmada kendisinin de emekçi olduğunu belirterek, “Milletimizin ve devletimizin hizmetkarıyız. Devleti olmayan, bayrağı olmayan ülkelerin hiçbir şeyi yoktur. Onun için milletimize hizmetkar olduk. Makamlar, saltanat makamı değildir. Makamlar, milletimize hizmet etme makamıdır. Bunların gereğini yerine getireceğiz. Kurumlarda çalışanlar endişe etmesin, bulundukları yerde kalacaklar, başka yerlere gitmeyecekler ve çalışmaya devam edecekler” dedi.

“İşçi arkadaşlarımızın rızkıyla kimse oynayamaz, oynatmayız” şeklinde konuşan Altınok, “15 sene başkanlık yaptım, işçilerimizin maaşını 1 gün geciktirmedim. İşçi arkadaşlarımızın rızkıyla kimse oynayamaz, oynatmayız. Çalışanların tamamı Keçiören Belediyesi’nin personelidir. Benim şahsi personelim değildir; Keçiören Belediyesi’nin personelidir. Hiçbir kimse rahatsız olmasın. Beraber çalışacağız. Bizim görevimiz çalışmak, gönüller almak” dedi.

Altınok, “Yolumuz her zaman doğru oldu, bizim makamla işimiz yok, işimiz Rabbimizin rızası ve milletimizin duasıdır. Bu güzel toplantıyı düzenleyen HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’e teşekkür ediyorum” dedi.

HİZMET-İŞ Ankara 2’nolu Şube Başkanı Recep Dere de “Üyelerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Altınok’a seçim çalışmalarında başarılar diledi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Şubat 2019 22:21, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu