ARSLAN, KEÇİÖREN’DE TEMİZLİK İŞÇİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

31 Aralık 2018 23:55, Haberler


ARSLAN, KEÇİÖREN’DE TEMİZLİK İŞÇİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2018 yılının son gününde Keçiören Belediyesi ÇEV TEM şirketinde çalışan temizlik işleri personelleriyle bir araya geldi.

Keçiören Belediyesi’nin Ovacık’ta bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Belediye Başkan Yardımcıları, Hizmet-iş sendikası Şube Başkanları ve Kadın Komitesi üyeleri ile belediye temizlik işleri personelleri katıldı. 

Büyük bir coşku ile Arslan’ı karşılayan temizlik işleri çalışanları, genel başkanımıza kullandıkları kıyafetten giydirdiler.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan programda yaptığı konuşmada, Keçiören Belediyesi temiz işleri müdürlüğünde çalışanlarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Bu özel akşamda sizlerle beraberiz. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile 10 yıldır uzlaşma dayanışma ve hoşgörü ile çalıştık. Geçici işçilerin kadroya alınması sonrasında Türkiye’de önemli bir süreç yaşandı. Bütün belediyeler işçilerinin büyük çoğunluğunu başka kurumlara gönderirken, Keçiören Belediyesi çalışanını elinde en çok tutan belediye oldu. Ayrıca taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımızın sendikamıza üyelikleri noktasında uzun bir çalışma yaptık. Yine o dönemde kanun düzenlemesi yapılmadan önce çalışanlar sendikalı oldu. Toplu iş sözleşmelerimizde hep ileriye doğru yeni adımlar atarak sözleşmeler imzaladık” dedi.

“Kadro düzenlemesi ile belediye şirketlerine geçenlerin 2020’ye kadar belirlenen şartlarını iyileştirmek için çabalarımız sürüyor” diyen Arslan, “Yeni asgari ücretle birlikte önümüzdeki süreçte enflasyonun yine toplu iş sözleşmelerimizde uygulanmasını talep edeceğiz. Bundan sonra hak edilen ücretleri en iyi şeklide almaları konusunda mücadele edeceğiz. Sizler 24 saat bu halka hizmet için çalışıyorsunuz. Hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Önümüzdeki süreçte yeniden taşerondan şirketlere geçen arkadaşlarımızın ücretlerini bugünkü kadrolu arkadaşlarımızın ücretlerine yaklaştıracağız. İş güvenceniz çok önemli. İşimizi bugüne kadar olduğu gibi hakkı ile yapalım. Cenab-ı Hak’tan, kazasız, daha ileri hakların kazanıldığı, iş barışının sağlandığı ve iş güvenliğinin devam ettiği sağlıklı sıhhatli ve başarılı bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak yaptığı konuşmada, 2019 yılı için mutlu, sağlıklı ve sıhhatli bir yıl dileklerinde bulunarak, “Sizler önemli ve zor bir görev üstleniyorsunuz. Bizlerde bunun farkındayız. Sizlerin en iyi şartlarda çalışmanız için en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. 2018 yılında belediyelerde taşeron olarak çalışanlar belediye şirketlerine geçtiler. Bundan sonraki süreçte daha iyi şartlara kavuşacaksınız” dedi.

Keçiören Belediyesi ÇEV TEM şirketinde çalışan üyelerimiz Genel Başkanımızı Mahmut Arslan’a Türk bayraklı bir tablo hediye ettiler.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Şırnak Uludere Habur mevkiinde teröristler tarafından önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesinin ardından yaşanan çatışmada 10 Ağustos 2016 tarihinde şehit düşen Bayram Kavcı’nın babası üyemiz İzzet Kavcı’ya fincan hediye etti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ta Keçiören Belediyesi çalışanı 15 Temmuz gazimiz Mustafa Karamemiş’e sendikamızın fincan takımından hediye etti.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, program sonrasında Keçiören Belediyesi’ne ait çöp toplama kamyonlarını bölgelerine uğurladılar.

ARSLAN, ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE ÇALIŞTI

Arslan, ayrıca programın sonunda temizlik işleri personelleri ile birlikte poşet sistemi ve yer altı çöp konteynır sistemiyle çıkan çöplerin toplanmasına bizzat yardım etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Aralık 2018 23:55, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu