ARSLAN, UŞAK’TA TİS TÖRENİNE KATILDI

24 Aralık 2018 21:53, Haberler


ARSLAN, UŞAK’TA TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 24 Aralık 2018 tarihinde Uşak Belediyesi iştiraki İnşaat Gıda Taşımacılık Turizm Temizlik İşleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (UTAŞ A.Ş.) ile konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız arasında devam eden toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

UTAŞ A.Ş 1. Dönem toplu iş sözleşmesi, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, UTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Furtuna ve HAK-İŞ Uşak İl Başkanımız Recep Sorkun tarafından imzalandı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, UTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Furtana, Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, HAK-İŞ Uşak İl Başkanımız Recep Sorkun, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, Uşak Belediyesi Daire Müdürleri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“Meydan Okumanın Adı Taşeron İşçilere Kadrodur”

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, taşeron işçilere kadro verilmesini, uluslararası güçlere karşı bir meydan okuma olarak nitelendirdi.

IMF, Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütü gibi uluslararası sermayenin sözcüsü konumundaki kuruluşların Türkiye ve pek çok ülkeye, kamunun küçültülmesi yönünde baskı yaptığını ifade eden Arslan, “IMF’i 2013 yılında kovmamızdan önce, Türkiye’den başlıca isteğinin başında, kamunun küçültülmesi, kamuya kadrolu işçi alınmaması, işçi ve emeklilerin ücretlerinin düşürülmesi ve emeklilik yaşının yükseltilmesi geliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu baskılara karşı bir meydan okuma yaptı. Bu meydan okumanın adı taşeron işçilere kadrodur. Bunun için kadro düzenlemesi çalışma hayatında gerçekleştirilen en büyük reformdur” dedi.

“Türkiye, ITUC Kongresinde Takdir Gördü”

7 Aralık’ta Kopenhag’da gerçekleştirilen ITUC kongresinde, işçilerin kamuda çalışmaları için yapılacak eylemlerin tartışıldığını anlatan Arslan, “Türkiye, orada, taşeron düzenlemesinden dolayı takdir gördü, örnek bir model oldu” açıklamasında bulundu.

Arslan, “Emek ve emekçilerin ihmal edildiği, çoğu zaman görmezden gelindiği, uzun yıllar bir maraba sistemiyle çalıştırıldığı bu makus talihin yenilmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız, dönemin çalışma bakanı ve hükümetimizin büyük emeği var. KİT’ler ve bir kısım istisnaların dışında, 1 milyona yakın taşeron arkadaşımızın kamunun kadrolu işçi olmasındaki düzenlemeden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Arslan’dan Uşak Belediye Başkanına Teşekkür

Uşak Belediyesinin, taşeronda çalışan emekçilerin sendikalı olması ve belediye şirketlerine alınmasında öncülük eden belediyelerden birisi olduğunu belirten Arslan, belediye başkanı ve üyemiz emekçilere teşekkür etti.

UTAŞ A.Ş. çalışanlarına taşeron işçilerin kadrolarıyla birlikte toplu iş sözleşmelerini gerçekleştirmenin de sözünü verdiklerini hatırlatan Arslan, “Bugün bunu başarmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Taşeron düzenlemesi gerçekleşmemiş olsaydı bile Uşak’taki arkadaşlarımızı örgütlemiştik, yine onlar adına bir toplu sözleşme düzenini yürütüyorduk ama belediyenin kendi şirketinde belediye işçisi tanımını ne yazık ki gerçekleştirememiştik. Bu yüzden taşeron düzenlemesi tarihi bir düzenlemedir” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan’ın iyi bir dost, iyi bir belediyeci ve iyi bir yol arkadaşı olduğunu ifade eden Arslan, “Kendisine HAK-İŞ adına, emekçiler adına ve Uşak halkı adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İşçilerin Emeği Bizim İçin Kutsaldır”

Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, Uşak’ın ilkler şehri olduğunu belirterek, “Uşak Belediyesi olarak işçi kardeşlerimizin emeği bizim için kutsaldır. Türkiye’ye örnek olacak projeler gerçekleştirdik. Bunda bütün emekçi kardeşlerimizin UTAŞ’ta çalışan tüm personelimizin hakkı ve emeği var. 24 saat esaslı çalıştık. Emekçi kardeşlerimizin alın terinin karşılığını verdik. Belediyemizin şirketi UTAŞ, Uşak’a mührünü vuran bir şirket oldu. Bugün burada sendikalı olmanız adına güzel bir sözleşme imzalıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Ücretlerde Yüzde 18 Artış Sağlandı

İki yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi hükümleri gereği, üyelerin ücretlerinde ilk yıl için yüzde 18, ikinci yıl için yüzde 8 artış sağlanırken, sosyal haklarda da artışlar yapıldı.

Arslan, Uşak Kent Parkı Gezdi

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, imza töreninin ardından Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte Uşak’ın yeni yeşil alanı Kent parkı gezerek devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Arslan, Uşak Belediye Başkanı Adayı Mehmet Çakın İle Görüştü

Arslan Uşak’ta AK Parti Uşak Belediye Başkanı adayı Mehmet Çakın ve AK Parti İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ile HAK-İŞ Uşak İl Başkanlığımızda bir araya geldi.

24 Aralık 2018 21:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu