ARSLAN, “HAK-İŞ GÜCÜNÜ ÜYELERİNDEN ALIR”

20 Aralık 2018 15:27, Haberler


ARSLAN, “HAK-İŞ GÜCÜNÜ ÜYELERİNDEN ALIR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Aralık 2018 tarihinde Ankara Kızılcahamam’da Konfederasyonumuza bağlı Öz Ağaç İş Sendikası Temsilciler Toplantısı’na katıldı. 

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Karaderili, Genel Başkan Vekili Av. Tuncay Dolu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanları ve işyeri baş temsilcileri katıldı.

Konuşmasında HAK-İŞ’in ilk kuruluş yıllarından bahseden ve sendikal harekette vefanın önemine değinen Arslan, “Size tavsiyem, sendikamız ne kadar büyürse büyüsün geçmişten asla kopmamalıyız. Geçmişimizi asla unutmamalıyız” diye konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda 160 ülke ve 350 tane konfederasyonun üye olduğu ITUC’un Genel Başkan Yardımcılığı görevine HAK-İŞ’in getirildiğini hatırlatarak, “HAK-İŞ farklı, özgün ve bütün dünyayı kuşatan anlayışından dolayı bu göreve layık görüldü” şeklinde konuştu.

“Yemen’li Kardeşlerimiz Ölümle Burun Buruna”

Arslan, başkanlığını yürüttüğü Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin faaliyetlerinden de bahsederek, “Dünyanın neresinde bir mazlum varsa HAK-İŞ orada. Suriye kampanyamız devam ediyor. Yemen’li kardeşlerimiz ölümle burun buruna. Milyonlarca insan ölümle karşı karşıya. Yüzbinlerce insan kolera vakasına yakalanmış durumda. Ve insanlar, çocuklar ölüme terkediliyor. Burayı duymayacak mıyız? Filistin’de yaşananlar, Kudüs’te yaşananları görmeyecek miyiz, göreceğiz” dedi.

 “HAK-İŞ’i Daha da Büyütmeliyiz”

Türkiye’de 15 milyon 600 bin kayıtlı işçi olduğunu ve bu sayının sadece 1 milyon 800 bininin sendikalara üye olduğunu belirten Arslan, “2013 ocak ayında istatistikler yayınlandı. HAK-İŞ’in üye sayısı 160 bindi. Evet bugün beş yılda 5 kattan fazla büyüdük ama toplam fotoğrafa baktığımızda halen işin başındayız. HAK-İŞ’e 700 binler yakışmaz. 7 milyon olmalıyız. HAK-İŞ’i daha da büyütmemiz gerekiyor. Çünkü HAK-İŞ gücünü üyelerinden alır” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun faaliyetlerini de yakından takip ettiklerini hatırlatan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bizim asgari ücretle ilgili birinci talebimiz yeniden daha katılımcı, çoğulcu bir anlayışla, bütün kesimlerin temsil edildiği, işçilerin ve emeklilerin de ağırlıklı olduğu bir model” dedi.

Programın sonunda Genel Başkanımız Arslan’a, Öz Ağaç-İş Genel Başkanı Eyüp Karaderili tarafından tablo hediye edildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Aralık 2018 15:27, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu