ARSLAN, LÜBNAN TABİPLER ODASI BAŞKANLIĞI VE DOKTORLAR SENDİKA BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

16 Aralık 2018 15:33, Haberler


ARSLAN, LÜBNAN TABİPLER ODASI BAŞKANLIĞI VE DOKTORLAR SENDİKA BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği ziyaretleri kapsamında 16 Aralık 2018 tarihinde Lübnan Tabipler Odası Başkanlığı ve Doktorlar Sendika Birliği’ni ziyaret etti.

“Bağımsız Filistin’e Kadar Bize Uyumak Ağır Gelir”

Mahmut Arslan, Lübnan’da bulunmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Birlik üyeleri kendi memleketlerinde önemli görevler üstlenmişler. Fakat Kudüs davası gönüllü yapılan bir dava. Bizler de 3 yıl önce başladığımız bu yolda devam ediyoruz. Lübnan’da önemli temaslarda bulunduk. Lübnan'da ciddi bir Kudüs hassasiyeti var. Filistin ve Kudüs tüm insanlığın sorunu. HAK-İŞ olarak, ITUC ve ETUC’unda üyesiyiz. ITUC 160 ülkede 360 konfederasyonu kapsayan uluslararası bir kuruluş. Başta üyelerimiz olmak üzere, Kudüs meselesini herkese anlatmalıyız. Ziyaretlerimizde Trablusşam’da bir Mevlevi tekkesini ziyaret ettik. Ben Hz. Mevlana’nın memleketindenim. Gelecek hafta da onun vefat yıldönümü. Herkes konuşuyor ama ne yapacağımız önemli. Bağımsız ve özgür Filistin’e kadar bize uyumak ağır gelir. Bunun için imkanlarımızı ve kaynaklarımızı birleştirelim” dedi.

Konuşmasında ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına da değinen Arslan, “ABD’nin oldu bitti ile büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto ediyoruz. Bu sorunu çözen bir girişim değildir. İyi niyetli bir girişim hiç değildir. Mücadelemiz bağımsız ve özgür Kudüs oluncaya kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.

“Başkanlarımıza Selam Olsun”

Lübnan Tabipler Odası Başkan Yardımcısı Omer Atiyya yapmış olduğu konuşmada “Sendikalar her kesime açık olmalı. Sadece kendi alanlarında değil, toplumsal sorunlarla da ilgilenmeli. Bu nedenle ilk kıblemiz Kudüs ve Filistin ile de ilgileniyoruz. Türkiye’den gelen heyete ve sayın başkanlarımıza zulme karşı olan tutumlarından dolayı selam olsun” dedi.

“HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’e Teşekkür Ediyorum”

Lübnan Tıp Doktorları Sendika Birliği Genel Sekreteri Abdullah Obediad konuşmasında, “Sendikacıların sosyal sorumlulukları da var. Çalışmaları sınır ötesine taşımak için bu yapıyı kurduk. Çok şükür ki Lübnan’da avukatlar, mühendisler ve doktorlar bir araya gelerek Filistin’e Destek Birliği’ni kurdular. Türkiye bu yapının kurulmasında büyük katkılar verdi. HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’e buradan çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a ziyaretlerde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti ve uzmanlarımız eşlik etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Aralık 2018 15:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu