ARSLAN’DAN, NUSRETUL AKSA DERNEĞİ’NE ZİYARET

16 Aralık 2018 14:06, Haberler


ARSLAN’DAN, NUSRETUL AKSA DERNEĞİ’NE ZİYARET


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak 16 Aralık 2018 tarihinde Trablusşam’da bulunan Nusretul Aksa Derneği’ni ziyaret etti.

“Bu Bütün İnsanlığın Davası”

Arslan konuşmasında, “Bu birlik kendi ülkelerinde çok güçlü teşkilatları olan STK’lardan oluşmaktadır. Herkes gönüllü olarak bu hareketin içindedir. Ancak zor bir süreçtir. İmkanlarımızı ve dualarımızı birleştirmemiz gerekiyor. Bu sadece Filistinlilerin değil, bütün insanlığın davası” diye konuştu.

Arslan, Kudüs’ün bütün Müslümanları birleştirdiğini ifade ederek “Kudüs asırlardır kardeşliğin ve barışın merkezi olmuştur. Bizim sorumluluklarımız daha fazla. Kudüs işgal altındayken, biz uyuyamayız. 2017 yılında yapılan Kudüs toplantımızda bir bayan arkadaşımız bize bir mesaj göndermişti. Bu mesaj özellikle Türkiye’de bulunan Müslümanlaraydı” dedi.

“Artık Gelme Vaktiniz Gelmedi mi?”

Gelen mesajı oradaki konuklara da okuyan Arslan: “Dedeleriniz 100 yıl önce Kudüs’ü terk eti. Çok zorlandık. Çok şeylerimizi kaybettik. Ama imanımızı ve ümidimizi kaybetmedik. Artık gelme vaktiniz gelmedi mi? Artık gelin” demişti. İşte bu yüzden bizim birinci gündemimizin Kudüs olması lazım. Sorunun aslında cetvelle çizilen haritalarda ve İsrail’in bitmek bilmeyen hırsından olduğunu anlatmak gerekiyor. İslam İşbirliği Teşkilatı’nda 55 ülke ve 1,5 milyar Müslüman var. Her sendikamız kendi ülkesinde kendi hükümetine baskı yapmalı ve onları yönlendirmeli. Herkes Filistin konusunda aynı şeyleri düşünüyor. Zor şartlar altında yaşayan Filistinli kardeşlerimizle daha fazla ilgilenmeliyiz” açıklamasında bulundu.

“Kudüs Bizim Onurumuzdur”

Nusretul Aksa Derneği’nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını da sözlerine ekleyen Arslan, “Selahaddin’in nesline sahip çıkın. Kudüs bizim onurumuzdur. İnanıyorsanız muvaffak olursunuz. Yanı başında olupta, ilk kıblesine gidemeyen Müslümanları görünce çok üzüldüm” dedi.

Dernek Başkanı Mahmut Musa, dernek olarak sosyal yardım hizmetleri verdiklerini ve bilhassa Filistinli yetim çocuklarla ilgilendiklerini ve Lübnan’da yaklaşık 500 bin Filistinli mültecinin bulunduğu belirtti. Musa, “Kutsal bir dua için buraya geldiniz. Ne mutlu size. Ziyaretiniz bizleri çok mutlu etti” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a ziyaretlerde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin ve Kudüs Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti ve uzmanlarımız eşlik etti. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Aralık 2018 14:06, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu