ASLAN’DAN BEYRUT'A FİLİSTİN CADDESİ TALEBİ

14 Aralık 2018 12:47, Haberler


ASLAN’DAN BEYRUT'A FİLİSTİN CADDESİ TALEBİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği ziyaret programı içerisinde 14 Aralık 2018 tarihinde Beyrut Valisi Ziyad Şebib ve Beyrut Belediye Başkanı Cemal İtani ile biraraya geldi.

 “Kısa Zamanda Çok Önemli İşler Yaptık”

Arslan, ikinci ziyareti Beyrut Belediye Başkanı Cemal İtani’ye yaptı. Ziyarette birliğin çalışmaları hakkında bilgiler veren Arslan, “3 yıl önce kurduğumuz birlik, kısa zamanda çok önemli işler gerçekleştirdi. Temel amacımız, bütün dünya emek hareketini Filistin davası hakkında bilgilendirmek ve dayanışmaya çağırmak” dedi.

“Beyrut’a Filistin Caddesi Yakışır”

Arslan, Beyrut’ta Filistin Caddesi olmadığına dikkat çekerek, “Beyrut’a bir Filistin Caddesi yakışır. Lübnan 500 bin Filistin’liye ev sahipliği yapıyor. Filistin Caddesi sadece Filistinlileri değil tüm insanları sevindirir ve onlara manevi bir destek olur” dedi.

Görüşmelerde sorunun tek kaynağının İsrail’in işgal politikası olduğuna dikkat çeken Arslan, “Bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Filistin sadece Arapların değil, tüm insanlığın sorunudur. Kudüs sadece Müslümanlar için değil, Hıristiyanlarında kutsal şehridir” diye konuştu.

“Sizleri de Konferansa Davet Ediyorum”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2019 yılında Filistin konusunda büyük bir konferans düzenleyeceklerini de belirterek, “Kudüs İçin Hep Birlikte teması ile yapılacak olan konferansımızın ana amacı dünya emek hareketinin dikkatini Filistin’e çekmek ve bazı eylem kararları almaktır. Sizleri de konferansa davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Arslan, Vali Ziyad Şebib İle Biraraya geldi

Arslan, Beyrut Valisi Ziyad Şebib ile biraraya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Şebib ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Bu sabah hem mutlu hem de umutluyum. Çünkü Filistin sorunu sizin gibi önemli STK’lar tarafından sahipleniyor. Siyonizmin hiçbir geleceği yoktur. Lübnan’da her türlü dini inanç özgürce beraber yaşamaktadır. Doğrusu da budur. Biz Lübnan olarak Filistin halkının her zaman yanındayız” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a ziyaretlerde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin ve Kudüs Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti ve uzmanlarımız eşlik etti. 



HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Aralık 2018 12:47, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu