ARSLAN KOPENHAG’TA ITUC 4. DÜNYA KONGRESİNDE KONUŞTU

03 Aralık 2018 15:03, Haberler


ARSLAN KOPENHAG’TA ITUC 4. DÜNYA KONGRESİNDE KONUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Aralık 2018 tarihinde Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’ta 4. ITUC (Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu) Kongresine katıldı.

Kongreye Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Dış İlişkiler Uzmanlarımız Ahmet Halfaya, Merita Yıldız, Emine Aytekin, Pınar Özcan ve Burhan Yıldız eşlik etti.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ITUC 4. Dünya Kongresi’ne başarılar dileyerek, gerek kongre hazırlık süreci ve içeriğin hazırlanması, gerekse kararların zenginliği konusunda ITUC’un çok başarılı olduğunu belirtti. 

ARSLAN, TAŞERON İSÇİLERİN KADROYA GEÇİRİLMESİ NEDENİYLE KONGREDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Arslan, ITUC 4. Dünya Kongresi’ndeki konuşmasında şunları kaydetti: 

“ITUC 4. Dünya Kongresi’ne başarılar diliyor, bütün katılımcıları Türkiye’den, HAK-İŞ adına selamlıyoruz.

ITUC, gerek kongre hazırlık süreci ve içeriğin hazırlanması, gerek kararların zenginliği konusunda, çok başarılı olmuştur. Başta Genel Sekreter olmak üzere, ITUC Sekretaryasına teşekkür ediyoruz.

“ITUC’un Filistin Yaklaşımını Değerli Buluyoruz”

İşçilerin gücünün inşasında, gerçekten, ITUC’un büyük bir katkısı ve desteği vardır.  ITUC, gerektiğinde kuralları bile değiştirecek bir güce sahiptir. Katar’daki kefalet sisteminin değiştirilmesini, kuralların değiştirilmesi olarak görüyor ve bunu önemsiyoruz. ITUC’un, bağımsız Filistin yaklaşımını, barış ve demokrasinin inşası olarak çok değerli buluyoruz.

 Türkiye, 3.5 milyon Suriyeli’ye ev sahipliği yapıyor. ITUC hem bu süreci yakından izliyor, hem de Türkiye’ye desteğini çok açık ve samimi bir şekilde yaparak, mültecilere sahip çıkıyor.

Aynı şekilde, Rohingyalı müslümanların yaşadığı drama karşı, ITUC’un cesur bir şekilde sessiz kalmamasını ve bunu kararlarıyla desteklemesini de son derece önemli buluyoruz. Ayrıca, HAKİŞ olarak, Myanmarlı sendikalarla işbirliği yaparak, sorunun çözümüne katkı sağlama konusundaki teşvik ve desteklerinden dolayı ITUC’a teşekkür ediyoruz.

Türkiyede sendikal haklar gelişmekte, sendikal hareket de güçlenmektedir. Ancak bu süreçte sendikal hareket, zorluklarla karşılaşmaktadır. HAKİŞ olarak, bu zorlukları aşabilmek için ciddi bir mücadele vermekteyiz.

HAKİŞ, kamuda çalışan 1 milyona yakın taşeron işçinin, kadro almasını sağlayarak, taşeron sorununun çözülmesini başarmıştır. T.C. Cumhurbaşkanı ve hükümetimiz, neoliberal dayatmalara karşı bir meydan okuma ortaya koyarak, taşeron sistemini sonlandırmış ve bu konuda tarihi bir başarıya imza atmıştır.

HAKİŞ, fıtratta farklılık, haklarda eşitlik anlayışıyla yola çıkarak, hem kadınların sendikal harekette daha fazla yer almasında, hem kadın istihdamının arttırılmasında, hem de kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadelede, başarıyla öncü bir rol oynamaktadır.

“ITUC’un Türkiye’ye Yönelik Yapıcı Yaklaşımını Önemsiyoruz”

Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada, isimleri ne olursa olsun, her türlü terör örgütlerine ve terörizme karşıyız. Dünyada barışın tesis edilmesi için, sendikalar olarak hep birlikte mücadele etmeliyiz.

ITUC, kongre kararlarında, hem teröre karşı, hem de Türkiye’ye yönelik yapıcı ve yol gösterici yaklaşımıyla, desteğini bize samimi bir şekilde göstermektedir. Bu desteği ve dayanışmayı son derece önemsemekteyiz. Kuralları değiştirerek, işçilerin gücünün inşasını içeren bütün bu faaliyet, girişim ve çalışmalarda, başta Genel Sekreter Sharron Barrow’un liderliği olmak üzere, ITUC Sekretaryasına teşekkür ediyoruz.

HAKİŞ adına kongreyi saygıyla selamlıyor ve başarılar diliyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Aralık 2018 15:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu