AVRUPA ÇIRAKLIK İTTİFAKI’NA ÜYELİĞİMİZ RESMİLEŞTİ

14 Kasım 2018 14:00, Haberler


AVRUPA ÇIRAKLIK İTTİFAKI’NA ÜYELİĞİMİZ RESMİLEŞTİ


Avrupa Mesleki Beceriler Haftası (EVSW – European Vocational Skills Week) etkinlikleri, 6-9 Kasım 2018 tarihlerinde Viyana’da gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanı Avusturya’nın ev sahipliğinde Viyana’da 4 süren EVSW boyunca, mesleki eğitim ağırlıklı bir dizi etkinlik düzenlendi.

Adı geçen etkinliğin üçüncü günü, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in dahil olduğu Avrupa Çıraklık İttifakı (EAfA – European Alliance for Apprenticeship) – Yeni Katılanlar İçin Tören gerçekleştirildi. 

8 Kasım 2018 Perşembe öğleden sonra düzenlenen EAfA’ya Yeni Katılanlar İçin Seremoni adlı programda, AB üyesi ve adayı ülkelerden adı geçen platforma dahil olan kurum, kuruluş ve şirket temsilcilerinin imzaları alınarak onların EAfA Taahhütlerine, dolayısıyla adı geçen platforma katılımlarına resmiyet kazandırıldı. 

Avrupa'nın en aktif sosyal ortakları arasında yer alan Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Avrupa Çıraklık İttifakı (European Alliance for Apprenticeship-EAfA) adlı platforma katılması yönündeki prosedürler 2018 yılı Ağustos ayı içerisinde tamamlandı. Akabinde, Konfederasyonumuz HAK-İŞ, 06-09 Kasım 2018 tarihlerinde Avrupa Birliği Dönem Başkanı – Avusturya’nın ev sahipliğinde başkenti Viyana’da düzenlenen Avrupa Mesleki Beceriler Haftası etkinliklerine davet edildi. Viyana’da Konfederasyonumuz HAK-İŞ temsilcisi Projeler Koordinatörümüz Recep Atar’ın EAfA Taahhüdü imzalamasıyla EAfA’ya katılım süreci resmen nihayete erdirilmiş oldu.  

AVRUPA ÇIRAKLIK İTTİFAKI NEDİR?

EAfA, 2013 yılı Temmuz ayında Avrupa Sosyal Ortakları (ETUC, Business Europe, UEAPME ve CEEP) ile Avrupa Komisyonu ve AB Konseyi arasında imzalanan ortak bir deklarasyon ile başlatılmıştır. Bu süreçte, ilk deklarasyonu, AB üyesi devletler ile AB Konseyi arasındaki ikinci bir deklarasyon takip etmiştir.

Bu platformun amacı, hükümet temsilcilerini, sosyal ortaklar, odalar, barolar, mesleki ve teknik eğitim sağlayıcıları, gençlik dernekleri, düşünce kuruluşları gibi diğer kilit paydaşların temsilcileriyle bir araya getirerek Avrupa genelinde staj ve çıraklık uygulamalarını yaygınlaştırmak, olanaklarını artırmak, kalitesini yükseltmek ve hareketliliği güçlendirmektir. 

Avrupa Çıraklık İttifakı (European Alliance for Apprenticeship-EAfA) adlı platform, her ne kadar Avrupa Komisyonu - İstihdam, Sosyal İşler ve İçerme Genel Müdürlüğü bünyesindeki Mesleki Teknik Eğitim, Çıraklık ve Yetişkin Öğrenmesi Birimi tarafından yönetiliyor ise de onun başarısı ulusal hükümetlerin uygulamalarına, ortakların sözlerine, özellikle de paydaşların taahhütlerine ve uygulamalarına bağlıdır.

Günümüz itibariyle, 27 AB üyesi ülkesi, Brexit sürecindeki İngiltere hariç, 5 AB adayı devlet, 4 EFTA ülkesi olmak üzere 46 ülkeden 286 farklı kurum ve kuruluş tarafından çıraklık taahhüdü mevcuttur. Bu platform sayesinde, 2013 yılından bugüne 900 bini aşkın staj, çıraklık, mesleki eğitim ve işe giriş fırsatları sunulmuş bulunuyor.

HAK-İŞ’i temsilen toplantıya katılan Projeler Koordinatörümüz Recep Atar, Avrupa Komisyonu için mesleki eğitim belgeseli çeken BBC ekibine yaklaşık 3 dakikalık bir röportaj verdi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Kasım 2018 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu