HAK-İŞ KUDÜS KOMİTESİ’NDEN FİLİSTİN BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE NEZAKET ZİYARETİ

01 Kasım 2018 09:00, Haberler


HAK-İŞ KUDÜS KOMİTESİ’NDEN FİLİSTİN BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE NEZAKET ZİYARETİ


Konfederasyonumuz HAK-İŞ bünyesinde kurulan Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, 1 Kasım 2018 tarihinde Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa’yı ziyaret etti.

Ziyarete HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti ve uzmanlarımız katıldı. 

Ziyarette HAK-İŞ Konfederasyonu Kudüs Komitesi Başkanı Tanrıverdi, HAK-İŞ Konfederasyonu bünyesinde kurulan Kudüs Komitesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Tanrıverdi, “Herkesin aklına Mescid-i Aksa denildiğinde Kubbetüs Sahra geliyor. Biz bu yanlış anlamayı önlemek için Mübarek Mescid-i Aksa’yı gösteren bir çalışma yaptık” dedi.

Tanrıverdi, HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın, 4 Haziran 2018 tarihinde Uluslararası Kudüs ve Filistine Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler binası önündeki kırık sandalye meydanında ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasını ve İsrail devletinin Filistinlilere katliam uygulamasını protesto ettiğini hatırlattı. Tanrıverdi “Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’mizin başkanlığını HAK-İŞ Konfederasyonumuzun değerli başkanı Mahmut Arslan üstlendi. Başkanımız Mahmut Arslan aynı zamanda Hizmet-İş Sendikası’nın da genel başkanıdır. Hizmet-İş Sendikası Türkiye’nin en büyük sendikasıdır” dedi.

Tanrıverdi, Mescid-i Aksa’nın sadece Filistinlilerin meselesi değil, tüm insanlığın meselesi olduğunu belirterek, Filistin'e barış gelmediği takdirde Ortadoğu’ya barışın gelemeyeceğini söyledi. Tanrıverdi, “HAK-İŞ bünyesinde bulunan üyelerimize bilgiler vermek, güncel konuları onlara aktarmak ve Filistin’e karşı duyarlılığı diri tutmak amacıyla böyle bir komite oluşturduk. Filistin sürekli dünya gündeminde olan bir nokta. Herkesin gözü orada. Orada gözü olanların hevesleri oraları yok etmek. Biz gözümüz gibi orayı koruyacağız. İnşallah bağımsız Filistin devleti oluşana kadar bu mücadelenizde bizlerde sizin yanınızdayız. Orası bütün Müslümanların ortak mekanıdır.” diye konuştu.

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa gerçekleştirilen ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Filistin halkına ve davamıza karşı attığınız her adımdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Siz bu işbirliğinin temelini attınız bizlerde izinizden gidiyoruz. Her zaman iki ülkenin, iki halkın arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çalışıyoruz. Son olarak bu komitenin kurulması ve şubelerin açılması çok güzel ve çok değer verdiğimiz bir adım. İşbirliği için her zaman bizler de hazırız. Yaptığınız her çalışma bizler için hayırlı ve faydalı olacaktır. Bu ziyaretinizden dolayı hem sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Görüşme sonrasında Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa’ya Mübarek Mescid-i Aksa alanını gösteren bir tablo hediye etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Kasım 2018 09:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu