HAK-İŞ’İN ONURLU MÜCADELESİNDE 43. YIL

22 Ekim 2018 22:10, Haberler


HAK-İŞ’İN ONURLU MÜCADELESİNDE 43. YIL


HAK-İŞ’in 43. Kuruluş Yıldönümü programı büyük bir coşku ve yoğun katılımla Ankara’da gerçekleştirildi.

HAK-İŞ 43. Kuruluş Yıldönümü, Genel Başkanımız Mahmut Arslan Başkanlığında HAK-İŞ Yönetim Kurulu ve sendikalarımızın başkan ve yöneticilerinin katılımıyla 22 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da “İddiamız, Mücadelemiz, Hedefimiz Daha Güçlü Daha Etkin Daha Büyük HAK-İŞ”, “Emeğin Gücüyle Zirveye”, “Sendikal Mücadelede Erdem, Güven, Onur, İstikrar” sloganları ile gerçekleştirildi.

Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Settar Aslan, Mustafa Toruntay, Ali Cengiz Gül, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin, ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, HAK-İŞ Onursal Başkanı Salim Uslu, Hizmet-İş Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, milletvekilleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yöneticileri ve üyeleri ile konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Ankara teşkilatı ve basın mensupları katıldı.

“Bugün Bizim İçin Bir Gurur Günüdür”

Açılışta konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “81 ilde örgütlü, bütün iş kollarında sendikalarını kurmuş 100 binler ve milyonlara yürüyen değerli HAK-İŞ mensupları bugün bizim için bir gurur günüdür. 43 yıl önce HAK-İŞ davasını sırtlayıp, bize emanet eden başta kurucularımız olmak üzere bütün emeği geçenleri saygı ve hürmetle selamlıyor, ahirete göçenleri de başta Genel Başkanımız Necati Çelik olmak üzere her birini rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.

HAK-İŞ’in yürüdüğü yolda değerlerinden, inançlarından, ilk günkü hedeflerinden vazgeçmeden, kararlılıkla, inançla ve azimle aynı istikamette yürümeye devam ettiğini belirten Arslan, “Bu yolda yürürken ayağımıza takılan taşlar, engeller ve yaşadığımız zorluklar, darbeler, muhtıralar ve demokrasiye yönelik tehditler ve bütün bunlara direnerek, bunlarla baş ederek bugünlere gelmeyi başardık. HAK-İŞ ilk günkü aşkla, heyecanla, misyonunu, değerlerini, anlayışını ve hedeflerini kaybetmeden aynı istikamette yürümeye devam ediyor. Bu zorlukları hep birlikte aştık. Yeri geldi göğsümüzü darbelere, ihanetlere siper ettik. İnşallah nice 43 Yılları birlikte kutlarız” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ Olarak Üzerimizde Büyük Sorumluluklar Var”

HAK-İŞ olarak üzerimizde büyük sorumluluklar olduğunu ve bu sorumlulukların farkında olarak çalışmalara devam ettiğini ifade eden Arslan, “Sorumluluklarımızın farkında olarak, ancak sorunun değil çözümün tarafı olarak geleceği umutla bakalım. Umutsuzluğu, kötümserliği bir kenara iterek, pozitif düşünerek bütün bu zorlukları birlikte aşacağız” şeklinde konuştu. 

HAK-İŞ olarak büyük bir sorumlulukla ve kararlılıkla sorunlara çözüm bulma konusunda birlikte çalışmaya hazır olduğunu anlatan Arslan, “Bu sosyal modelimizi bütün yönleriyle Türkiye’de ve uluslararası alanda paylaşıyoruz. Bu sosyal modelin bir gereği olarak bugün burada Türkiye ekonomisini taraflarıyla, işverenlerimizle, hükümetimizle, işçilerimizle birlikte tartışmaya ve birlikte bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Kuşkusuz sorunlarımızı konuşacağız, tartışacağız, itiraz edeceğiz. Taleplerimizin karşılanması için ısrar edeceğiz ama bütün bunları yaparken hassas davranacağız, kırıp dökmeyeceğiz. Yakıp yıkmadan ama kararlılıkla sorunların çözümü konusunda ısrarcı ve gerçekten bu konuda samimi bir mücadele ortaya koyacağız” dedi.

Arslan, HAK-İŞ’in taşeron sorunu başta olmak üzere, Türkiye’nin kadim sorunlarının çözümünde nasıl kararlılık gösterdiyse inançla, vazgeçmeden, geri adım atmadan ısrarla ve kararlılıkla mücadele ettiyse bugün yaşanan ekonomik krizden çıkma konusunda da üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğini söyledi.

“HAK-İŞ, Hak ve Özgürlüklerin Savunulmasında Mihenk Taşı Oldu”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuşmasında, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun  kurulmasının işçiler için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

İşçilerin emeğin, üretimin, ekonomik ve sosyal kalkınmanın mimarları olduğunu belirten Selçuk, “Sizler sadece ekonomide değil, demokrasimize kattığınız değerlerle de büyük Türkiye'nin mimarları oldunuz. Bakanlık olarak bizler, işçi ve işverenler başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla büyük bir aileyi temsil ediyoruz” diye konuştu.

Bu aile içerisinde HAK-İŞ’in 22 sendikası, 650 bini aşan üyesi ve temsil ettiği değerlerle 43 yıldır önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Selçuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “HAK-İŞ, ülkemizde her zaman vatan ve millet davası güden bir sivil toplum kuruluşu oldu. Kurulduğu dönemden itibaren Türkiye'nin yaşadığı zor dönemlerde sendikal mücadelenin yanı sıra hak ve özgürlüklerin savunulmasında mihenk taşı oldu. 15 Temmuz'da olduğu gibi tüm vesayet rejimlerine ve darbe heveslilerine karşı ilkeli ve kararlı bir duruş sergiledi. İşçi haklarının savunucusu olan, sosyal adalet ilkesinden taviz vermeyen HAK-İŞ, demokrasi mücadelemizde, insan hak ve özgürlüklerinin korunmasında her zaman milletimizin yanında yer aldı. Bugün çalışma hayatının iyileştirilmesi, işçi haklarının ve sosyal diyaloğun geliştirmesinde elde ettiğimiz başarıda da HAK-İŞ'İN katkısı var. İşçi ve emekçilerimizin alın teriyle göz nuruyla ülkemizi bugünlere getirdik.”

 “Bugün Gururluyuz, Onurluyuz”

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin yaptığı konuşmada, “Bugün gururluyuz, onurluyuz. 43 yıl önce bugün, 22 Ekim 1976 yılında kurulan HAK-İŞ Konfederasyonumuz, ilkelerinden, duruşundan taviz vermeden yoluna devam ediyor. 43 yıl önce tutuşturulan HAK-İŞ meşalesi bugün koca bir çınar oldu. HAK-İŞ, bugün sadece ülkemizin değil, uluslararası emek hareketinin de saygın bir üyesi olmuştur. HAK-İŞ’in bu seviyelere gelmesinde emeği geçen, ter akıtan tüm dava arkadaşlarımıza selamlar ve saygılarımı iletiyorum” diye konuştu.

43. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Ekonomik Sorunlar ve Çözüm Yolları” konulu panel düzenlendi. 

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’in moderatörlüğünde yapılan panelde, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Lütfi Elvan, ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur panelde ülke ekonomisine ve son günlerde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundular. 


22 Ekim 2018 22:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu