YILDIZ, OATUU 41. GENEL KURULUNA KATILDI

26 Eylül 2018 17:08, Haberler


YILDIZ, OATUU 41. GENEL KURULUNA KATILDI


HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, 26 Eylül 2018 tarihinde Cezayir’de Afrika Sendikalar Birliği Örgütü (OATUU)’nun 41. Genel Kurul toplantısına katıldı.

Yıldız, genel kurul kapsamında gerçekleştirilen OATUU'nun “Barış, Güvenliğin Sağlanmasında Sendika ve Üçlü Yapının Rolü” Uluslararası Sendikal Sempozyumuna katılarak burada genel kurula hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Afrika Sendikalar Birliği Örgütü (OATUU) ve Cezayir İşçi Sendikaları Konfederasyonu (UGTA) tarafından genel kurula davet edilmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Yıldız, “OATUU'yu 41. Genel Kurulunda barış ve üçlü yapı konularını seçmesinden dolayı kutluyorum” dedi.

Barışın, yaşamı sürdürmenin temel şartı olduğunu vurgulayan Yıldız, “Uluslararası alanda, milletler arasında ve işyerlerinde barışı formüle etmek istiyoruz. Ayrıca iş barışına da ihtiyacımız var. İşyerinde barış, güçlü bir bağımsız sendikal hareket gerektirir” diye konuştu.

“Sendikacılığın Temel İlkesi, Barışı Barındıran Dayanışmadır”

Yıldız, “Barışın savunucuları sendikalar ve sendikacılardır. Sendikacılığın temel ilkesi, barışı barındıran dayanışmadır. Yoksulluk, hoşgörüsüzlük, ayrı toplumlar, sendikal yapının güçlü bir şekilde karşı karşıya olduğu savaşları ateşlemesinin çok önemli nedenleridir” dedi.

Türkiye’nin DAEŞ, PKK, FETÖ, PYD gibi birçok terör örgütü ile karşı karşıya olduğunu anlatan Yıldız, “Sendikalar ve toplumlar olarak hem kavramsal hem de kurumsal olarak teröre karşı durmalıyız. Bazıları terörizme karşı kavramsal olarak karşı durmakta, ancak terör örgütlerini kınamakta yetersiz kalmaktadır. Ancak terörizm ve terörist örgütler arasında kınanması gereken bir boşluk olmamalı” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in son yıllarda başarılı bir şekilde taşeron işçileri örgütlemeyi başardığını anlatan Yıldız, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taleplerimize dayanarak yasayı onaylaması sayesinde kamuda çalışan taşeron işçilerin düzenli işçi statüsüne dönüştürülmesi başarıyla sonuçlanmıştır. Bu hareket, dünyadaki neoliberal eğilime karşı güçlü bir rüzgârdır” dedi.

Yıldız, “HAK-İŞ olarak önceliklerimizden bir başkası da serbest piyasa ekonomisi ile yaşadığımız için özel sektörde örgütlenmektir. Türkiye'de yaklaşık 13 milyon kayıtlı çalışan var. Ancak örgütlü işçiler, kamu görevlileri dışında 2 milyondan azdır. İşçilerin yüzde 80'ini oluşturan özel sektörde işçileri örgütlemeliyiz. Sosyal diyaloğa dayalı olarak, üçlü yapı doğrultusunda politikalar geliştirmeliyiz. Bu politikayla sendikalarda kadın örgütlenmeyi arttırmayı başardık” diye konuştu.

HAK-İŞ’in uluslararası alanda faaliyet gösteren kuruluşlardan birisi olan ITUC’un üyesi olduğunu belirten Yıldız, “ HAK-İŞ olarak OATUU ile 1990'ların ortalarından beri dostluk ve dayanışma temelinde iyi ilişkilerimiz var. Güçlü bir sendikacılık, demokrasi, barış ve refah için el ele çalışmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Yıldız konuşmasının sonunda 2019 yılında gerçekleştirilecek olan OATUU’yu UGTA’yı ve bütün katılımcı konfederasyonları HAK-İŞ 14. Olağan Genel Kurulu’na davet etti.

Toplantının ardından karşılıklı olarak hediye takdiminde bulunuldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Eylül 2018 17:08, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu