ARSLAN AMERİKA’DA TEMASLARDA BULUNDU

13 Eylül 2018 17:34, Haberler


ARSLAN AMERİKA’DA TEMASLARDA BULUNDU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 7-9 Eylül 2018 tarihlerinde ABD’de grev, ikili işbirliği anlaşmaları imza törenine katılım gerçekleştirerek, ABD Şikago Başkonsolosu olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulundu.

HAK-İŞ plaketini Haymarket anıtına asmak üzere Amerika’da bulunan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 7 Eylül 2018 tarihinde Tekstil, Otel, Çamaşırhane, Restoran ve yemek hizmeti veren yerlerde örgütlü Unite Here Sendikası’nın Chicago genelinde otellerde gerçekleştirdiği greve katılarak uluslararası sendikal dayanışma örneği gösterdi.

Arslan’a grevde Uluslararası İlişkiler Uzmanlarımız Merita Jegeni Yıldız ve Fulya Pınar Özcan eşlik etti.

Grevde aktif görev alan Türk temsilcilerle bir araya gelen Arslan, Türkiye ve Amerika arasında uluslararası dayanışmaya daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti. Grev yapan işçilerin yürüttüğü mücadeleyle ilgili bilgiler alan Arslan, işbirliğinin gelecekte devam etmesi için sendikalar arasında işbirliği anlaşmalarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

ABD Sendikalarıyla Anlaşma İmzalandı

Arslan, sağlık sektöründe çalışan Hizmet İşçileri Uluslararası Sendikası’nı (SEIU- Health) ziyaret ederek, SEIU-HEALTH Sendikası Başkanvekili Maggie Laslo ile görüştü.

Amerika’da ve Türkiye’de sendikalaşmanın önündeki sorunlar, iyi örnekler ve küreselleşmenin sendikalar üzerindeki etkilerinin ele alındığı görüşmede Arslan, taşeron işçilerin kadroya alınmasında HAK-İŞ’in öncü olduğunu ve IMF, Dünya Bankası ve Wall Street tarafından teşvik edilen özelleştirme yerine Türkiye’de tam tersi bir ivmenin yakalanmasının küresel güçlerin baskısına en güzel cevap olduğunu söyledi. 

Görüş alışverişlerinin ardından konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ve SEIU–HEALTH arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı. Görüşmenin ardından Arslan, SEIU HEALTH üyeleriyle bir araya gelerek Türkiye’deki sendikal yapı ve HAK-İŞ Konfederasyonu’nun faaliyetlerine ilişkin bilgiler vererek soruları cevaplandırdı. 

Transit İşçiler Birliğiyle Anlaşma İmzalandı

SEIU Sağlık Sendikası ile gerçekleştirilen anlaşmanın ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet Transit İşçiler Birliği 308 Numaralı Şubesi Mali Sekreteri Deborah Cosey ile bir araya geldi. İki ülke arasında geliştirilecek işbirlikleri ve mevcut duruma ilişkin bilgilerin paylaşılmasının ardından 300 bin üyesi olan Transit İşçi Birliği ile konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında işbirliği anlaşması imzalandı

Chicago Türkiye Başkonsolosu Umut Acar’ı Ziyaret 

Arslan ve beraberindeki heyet, Chicago’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Umut Acar’ı ziyaret etti

Ziyarette, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Amerika sendikaları işbirlikleri ve Türkiye-Amerika ilişkileri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Chicago Kadın Eğitim Merkezini Ziyaret 

Arslan, erkek işleri olarak görülen mesleklerde kadınların çalışabilmesi için eğitim veren merkezi ziyaret ederek merkezin yapısına ilişkin bilgiler aldı. Arslan burada Konfederasyonumuzun kadın konusundaki çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Illionois Üniversitesi Çalışma İlişkileri Bölümü Öğrencileriyle Bir Araya Geldik

Illionois Üniversitesi Çalışma İlişkileri Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen Arslan, Türkiye’deki sendikacılığa ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. HAK-İŞ Kadın Komite Başkan Yardımcısı Pınar Özcan da HAK-İŞ Kadın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

13 Eylül 2018 17:34, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu