ARSLAN: TEDBİR ALARAK İŞ KAZALARININ YÜZDE 95’İ ÖNLENEBİLİR

05 Mayıs 2011 14:00, Haberler


ARSLAN: TEDBİR ALARAK İŞ KAZALARININ YÜZDE 95’İ ÖNLENEBİLİR

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen "25. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" etkinliklerine katıldı. 

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in de bulunduğu toplantıda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, iş kazaları ve meslek hastalıklarıyla mücadele için çalışmalar yapıldığını ve yeni mevzuatlar hazırlandığını belirtirken, Türkiye'de bu konuda bir "zihniyet problemi yaşandığını" da ifade etti. İş kazalarını önleyecek tedbirler alınması gerektiğini belirten Aslan, "insanı ve çalışanı merkezini koyan bir farkındalık oluşturmalıyız. Takdirin önüne geçemeyiz. Ancak tedbir aldığımızda iş kazalarının yüzde 95'inin önleyebiliriz" dedi.

 

 

 

 

 

Arslan, iş kazalarının muhatabı olan işçi ve emekçilerin nasıl bilinçlendirileceğinin önemli olduğunu belirterek, “İş kazalarının yüzde 95'i engellenebilecekken bunların kader olarak ifade edilmesini ve yorumlanmasını doğru bulmuyoruz” dedi. Arslan, iş kazalarının önlenmesinde sendikalaşmanın önemine dikkat çekerek, sendikalaşmanın önünün açılması gerektiğini söyledi.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Mayıs 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu