ARSLAN, İ.E.T.T. 3 NOLU ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

05 Ağustos 2018 15:24, Haberler


ARSLAN, İ.E.T.T. 3 NOLU ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Ağustos 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası İstanbul 3 Nolu İ.E.T.T. Şube Başkanlığı 6. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı

Genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ İl Başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“İ.E.T.T. Mücadelesini 1983 Yılında Başlattık” 

HAK-İŞ olarak ilk kez 1983 yılında İETT mücadelesinin başlatıldığını belirten Arslan, “O dönem önemli bir başarıya imza attık. Arkadaşlarımızın hiçbirisini mağdur etmeden toplu sözleşmelerden yararlandırılıp sendikal mücadelemizi devam ettirdik” diye konuştu.

İ.E.T.T.’de yürütülen çalışmaların çok zor süreçlerden geçtiğini anımsatan Arslan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde bu sıkıntılı süreçleri atlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız o dönemde bizi mağdur etmedi. İETT’de toplu sözleşme imzalanamadığı halde Büyükşehir’in toplu sözleşmesini yaparak arkadaşlarımızın mağduriyetlerini en aza indirmiştir. O süreçler çok zor süreçlerdi” ifadelerini kullandı.

İ.E.T.T. mücadelesinin 20 yıldan fazla olduğunu ve bu süre içerisinde iki ayrı dönem yaşandığını belirten Arslan, “Kadir Topbaş’ın Belediye Başkanı olmasının öncesinde başlayan ve toplu sözleşmeleri devam ettirdiğimiz 2. Dönemde Mevlüt Bey yeni bir başlangıç yaptı. Bu süreci aslında Genel Sekreterimiz Hayri Bey’den öncesi ve sonrası diye ikiye ayırmamız gerekiyor. Hayri Bey’in Genel Müdür olarak göreve başlamasıyla birlikte çok önemli bir değişimi gerçekleştirdik” diye konuştu.

“İ.E.T.T. İstanbul’un Yüz Akı”

HAK-İŞ olarak İ.E.T.T.’ye her zaman sahip çıkacaklarını, sorunların aşılmasında sosyal diyalogun ve ilişkilerin kavga haline dönüştürülmeden sonuçlandırılmasının önemini vurgulayan Arslan, İstanbul’un dünyanın merkezi olduğunu ve İ.E.T.T.’nin İstanbul’un yüz akı olduğunu söyledi.

“Çalışma Hayatındaki En Büyük Reformdur”

Taşeron konusunda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilkin yaşandığını belirten Arslan, “Taşeron şirketlerle ilgili düzenlemeler Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çalışma hayatındaki en büyük reformudur. Bu reformun mimarı da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ona buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 1 milyona yakın belediye ve taşeron işçilerimiz kamuda kadrolu işçi olma hakkını elde ettiler. 170 bine yakın kadrolu işçinin olduğu bir Türkiye’de bunun 5 katı işçi kamuda çalışmaya başladı. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin çalışma hayatındaki en büyük reformdur. Ne KPSS, ne de başka bir şart ön koşul olarak konulmadı. Bir sınav yapıldı ve bütün arkadaşlarımız kendi alanında sınavlarını kazandılar” ifadelerini kullandı.

 100 Günlük Eylem Planı

Konuşmasında 100 Günlük Eylem Planına da değinen Arslan şu ifadelere yer verdi: 

“Sayın cumhurbaşkanımızın 100 günlük eylem planında çok önemli hususlar var. İşsizlik sigortası önemli bir düzenlemedir. Ödeneklerinin daha fazla işçinin alabileceği şekilde taahhütleri var. Bu sayede istifa edenlerin de işsizlik ödeneğinden yararlanmasının yolu açılacak. Yeni bir düzenleme yapılmaya çalışılıyor. Bundan 13 bin kişinin yararlanması hedefleniyor. Bu başlangıç olarak çok önemli. Gündeme alınan sendikalı işçi sayısı konusunda da yeni bir hedef konuldu. 100 gün içerisinde yüzde 0.05 sendikalı işçi hedefleri var. Hükümetimizin sendikalaşma ve sendikalı işçilerin arttırılması konusunda yaptığı bu çalışmayı gerçekten çok önemli buluyoruz. Kadınlar, gençler ve engelliler için yeni istihdam kolaylıkları ve teşvikler getiriliyor. Bunlar çalışma hayatımız için çok önemli gelişmelerdir. 100 günlük eylem planından öte biz politika değişimlerini önemli buluyoruz. Bu hedefler için de Sayın Başkanımızı ve hükümeti destekliyoruz ve teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“Dünyanın Bütün Mazlumları Bizden Bir Şeyler Bekliyor”

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikasının Başkanlar Kurulu’nu Kudüs’te Mescid-İ Aksa’da yapmak istediklerini belirten Arslan, “Dünyanın bütün mazlumları bizden bir şeyler bekliyor. Gittiğimiz her yerde, “Derdimize siz çare bulursunuz. Filistinli kardeşlerimiz yetim kaldı, çocuklarımızı, yetimlerimizi dünyaya göndermek istemiyoruz” diyorlar. Buraya yetimhane yaptırmak bizlere düşüyor. Arakanda, Pakistan’da her yerde mazlumlar bizleri bekliyor. Kudüs – Filistin bizi bekliyor. Laf olsun diye söylemiyorlar. “Siz gelin” diyorlar. O yüzden biz Kudüs’e, Filistin’e ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkacağız. Genel kurulumuzun başarılı geçmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İ.E.T.T. Genel Müdürü Ahmet Bağış, “Bizim verdiğimiz hizmetin iki yönü var. Teknik kalite ve hizmet yönü. Teknik kısım araçlarımızın kalitesi ile ilgili hizmettir. Araçlarımızın hepsi klimalıdır. Hizmet kalitemiz de ağırlıklı olarak şoför kardeşlerimizle alakalı bir durum. Bu iki durumda da çok iyi durumdayız.” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Ağustos 2018 15:24, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu