ARSLAN, HİZMET-İŞ BOLU HİZMET BİNASI AÇILIŞINA KATILDI

03 Ağustos 2018 14:04, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ BOLU HİZMET BİNASI AÇILIŞINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Ağustos 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Bolu şubesi yeni hizmet binası açılış törenine katıldı.

Açılışa Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, MEMUR-SEN’e bağlı sendikaların il başkanları, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ Bolu İl Başkanı Hacer Çınar ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın ve şubelerimizin başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Açılışta HAK-İŞ’e emeği geçmiş, şu anda hayatta olmayan tüm çalışanlar ve şehitlerimiz için dualar edildi.

Açılışta konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Hizmet-İş Sendikamız Bolu Şubemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Burada hayırlı ve güzel hizmetler yapılacağı konusunda hiç kuşkum yok. Bu güzel Cuma günü Bolu il Başkanlığımız binasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Hacer Hanım’ın bizleri temsil etme noktasında çok büyük çabası ve gayretleri var.  Bir kadın emekçi olarak bu çalışmalarını, tavrını ve duruşunu takdirle karşılıyorum. Biz sendikal kadın emekçilerimizin konfederasyonumuzun her alanında görev almasını istiyoruz. Birçok kadın sendikacı arkadaşımız bizleri uluslararası alanlarda temsil ediyorlar. Kadın sendikacı bir arkadaşımızın Bolu’da olması ve Bolu için hizmet etmesi bizler için çok önemli” dedi.

“Taşeronu Ortadan Kaldıracak Bir Model Arzu Ediyoruz”

Konuşmasında taşeron konusuna da değinen Arslan, “Taşeron sistemini tamamen ortadan kaldıracak ve bu arkadaşlarımızı kamu işçisi yapacak bir model arzu ediyoruz. Taşeron şirketlerdeki arkadaşlarımızı hiç kimsenin dikkate almadığı, önemsemediği dönemlerde onlarla beraber mücadele ettik. Şu anda HAK-İŞ’in 330 binden fazla taşeron şirketlerde işçileri örgütlediği güçlü bir yapısı var. İşçilerin kamuda taşerondan uzaklaştırılmış kamu işçisi olarak devam etmelerini istiyoruz. Bu bizim talebimiz ve hakkımızdır” ifadelerini kullandı.

Arslan, “Taşeron şirketlerin artık kamudan tasfiye edilmesini, bu şirketlerde çalışan bütün arkadaşlarımızın kamu işçisi olarak kamuda istihdam edilmelerini ve işçi sendikalarında kalmaya devam etmelerini istiyoruz. Toplu sözleşme haklarının, ikramiye ve kıdem tazminatı haklarının korunarak bu sürecin devam etmesini istiyoruz. Hükümetimiz bugüne kadar çok ciddi reformlara imza attı. HAK-İŞ olarak taşeron meselesini kökünden ortadan kaldıracak bir çözümü bekliyor, istiyor ve destekliyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ Bolu il Başkanı Hacer Çınar da yeni açılan hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulunarak, “2014 yılında HAK-İŞ ailesi ile tanıştık. Bizi onurlandıran ve desteğini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür ediyorum. Başkanımız bizleri çok güzel bir noktaya getirdiler” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

ZİYARETLER

Şube açılışı öncesinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ Bolu İl Başkanımız Hacer Çınar ile birlikte Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Ağustos 2018 14:04, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu