ARSLAN: “HAK-İŞ İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR”

28 Temmuz 2018 14:03, Haberler


ARSLAN: “HAK-İŞ İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Temmuz 2018 sendika üye istatistiklerine ilişkin yaptığı değerlendirmede HAK-İŞ’in gün geçtikçe büyümesini sürdürdüğünü söyledi.

 Arslan, 28 Temmuz 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız Karaman Şubesinin 5. Olağan Genel Kuruluna katıldı. 

Genel kurulda yaptığı konuşmada Temmuz 2018 istatistiklerine göre HAK-İŞ’in üye sayısının 654 bine çıktığı bilgisini paylaşan Arslan, "Bu artışlarla konfederasyonumuzun ne kadar büyük olduğu tescillenmiş oldu. Bütün çalışanları konfederasyonumuz HAK-İŞ’in bünyesine katmak için büyük bir mücadele ortaya koyduk. Büyük bir konfederasyon olmanın verdiği bu sorumluluğu yerine getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“Özgürlüğümüzü Kaybedersek, Sendikacılığımızın Anlamı Olmaz”

HAK-İŞ’in bir emek örgütü olduğu kadar, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin de öncülüğünü yaptığını söyleyen Aslan, HAK-İŞ bütün antidemokratik dönemlerde halkın yanında, demokrasiden yana tavır almıştır, 15 Temmuz’da böyle davrandık. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kaybedersek sendikacılık yapmamızın bir anlamı olmaz. Her zaman ve her koşulda ülkesini düşünenler sendikacılar olarak bunu iyi anlamamız gerekiyor” dedi.

“Karaman’ın Tarihi Misyonunu HAK-İŞ İle Birlikte Devam Ettirmek İstiyoruz”

Karaman’ın Hizmet-İş Sendikasının faaliyetlerini ilk başlattığı yerlerden birisi olduğunu belirten Arslan, “Hizmet-İş Sendikamız 1979’da kurulduktan bir yıl sonra burada örgütlenmeyi başlattık. Karaman, il ve ilçelerindeki örgütlenme ve sorunları çözme çalışmalarımızda da etkin ve başarılı olmuştur. Karaman coğrafi sınırlarıyla tanımlanamayacak bir şehirdir; medeniyet şehri, kültür şehridir. Bu şehir bir imparatorluğun başkentliğini yapmış bir şehir, kadim bir şehirdir” ifadelerini kullandı.

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, HAK-İŞ İl Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurulda AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Duran Kabaağaç da birer selamlama konuşması yaptılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Temmuz 2018 14:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu