ARSLAN, MALATYA’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

24 Temmuz 2018 16:50, Haberler


ARSLAN, MALATYA’DA TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 24 Temmuz 2018 tarihinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Ulaşım Hizmetleri Anonim Şirketi (MOTAŞ) ile konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Toplu iş sözleşmesiyle ücretlerde yüzde 20 oranında artış sağlandı. Toplu iş sözleşmesinin ikinci yılında yüzde 16, üçüncü yılında da yine yüzde 16 artış yapılacak. Sosyal haklara da aynı oranlarda artışın uygulanacağı sözleşme, MOTAŞ A.Ş’de çalışan üyelerimizin yüzünü güldürdü.

İmzalar Atıldı

MOTAŞ A.Ş çalışanlarını memnun eden toplu iş sözleşmesi, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat, MOTAŞ AŞ. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı tarafından imzalandı.

“Cumhurbaşkanımızın Taşeron İşçiler Konusundaki İradesini Asla Unutmayacağız”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ile MOTAŞ arasında ilk kez toplu iş sözleşmesi imzalandığını belirterek, imzalanan toplu iş sözleşmesinin Malatya’da imzalanabilecek en iyi sözleşme olduğunu belirtti. 

Toplu iş sözleşmelerinde kriterlerinin doğru konulması gerektiğini ifade eden Arslan, bu kriterlerin başında, elde edilen hakların ve ödemelerin gününde alınmasının gerektiğini söyledi. Arslan, “İmzaladığımız sözleşme işimizi, aşımızı güvence altına almalı, işyerinde iş barışını, kardeşliği ve verimliliği pekiştirmelidir. Bu üç konu gerçekleştirilirse iyi bir sözleşme olur. Bu sözleşmelerin temelini de ücretler oluşturur. Bu toplu iş sözleşmesi her yönüyle başarılı bir toplu sözleşmedir” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MOTAŞ’ın başarısını kendi başarıları olarak gördüklerin ifade eden Arslan, “Sendika olarak MOTAŞ’ın geleceğe taşınması konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir milyona yakın taşeron işçinin kamu çalışanı olması için gösterdiği iradeyi asla unutmayacaklarının altını çizen Arslan, yeni dönemin herkes için bir kez daha hayırlı olması dileğinde bulundu.

Arslan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını Kutladı

Arslan, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayarak, “15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında basınımızın ortaya koyduğu büyük başarıyı asla unutmayacağız” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat da Malatya’yı ülkemizin cazibe merkezi ve örnek bir şehir yapmak için tüm belediye emekçileriyle birlikte çalıştıklarını belirterek, “MOTAŞ’ta çalışan emekçilerin emeğinin parayla karşılanması mümkün değildir. Biz onların yarınının bugünden iyi olması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

24 Temmuz 2018 16:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu