ARSLAN’DAN İSRAİL’İN YAHUDİ ULUS DEVLET YASASINA TEPKİ

22 Temmuz 2018 14:40, Haberler


ARSLAN’DAN İSRAİL’İN YAHUDİ ULUS DEVLET YASASINA TEPKİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İsrail meclisi tarafından kabul edilen ırkçı ‘Ulus Devlet Yasası’na tepki gösterdi.

Irkçı ve faşist kararlar içeren yasa ile Filistinlilerle birlikte İsrail’de yaşayan tüm etnik ve dini yapıların yok sayıldığını ifade eden Arslan, söz konusu yasaya karşı TBMM’de bir karşı yasa çıkarılması çağrısında bulundu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Temmuz 2018 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız Elazığ Şubesinin 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

“Milletimizi ve Bütün Müslümanları Kudüs’e Gitmeye Davet Ediyoruz”

Genel kurulda yaptığı konuşmada Kudüs’ün İsrail’in başkenti kabul edilmesi başta olmak üzere Yahudi yerleşimlerinin inşasını ulusal çıkar olarak gören ve Yahudilerden başkasına söz hakkı tanımayan yasanın asla kabul edilemeyeceğini belirten Arslan, milletimizi ve bütün Müslümanları Kudüs’e gitmeye davet etti.

Arslan, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması kararı sonrasında verilen tepki gibi söz konusu yasa karşısında da tepki göstereceklerini, sessiz kalmayacaklarını söyledi. 

Vize sorununun aşılması durumunda konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikasının Başkanlar Kurulu’nu Filistin’de toplayacaklarını açıklayan Arslan, “Filistinli kardeşlerimiz bizden maddi yardım beklemiyorlar, bizim orada olmamızı istiyorlar. İsrail söz konusu yasa ile o bölgenin sahibi olduğunu iddia etmektedir. Gezilerimiz ve ziyaretlerimizi turistik bölgeler yerine Filistin’e yaparsak, İsrailliler o toprakların kendilerine ait olmadığını anlayacaklar. Bunun içindir ki milletimizi ve bütün Müslümanları Kudüs’e gitmeye davet ediyoruz” dedi.

Arslan, dün Gazze sınırında İsrail askerlerinin saldırıları sonucu şehit olan Türkiye sevdalısı Filistinli gence Allah’tan rahmet diledi. Elinde Filistin bayrağıyla birlikte Türk bayrağıyla şehit olan Badwan isimli Filistinli gencin naaşının Türk Bayrağı’na sarılmasını vasiyet etmesini ise, Filistin genç “Burada biz varız, siz de olun” demek istiyor, şeklinde değerlendirdi.

“Taşeron Emekçilere Kadro İle Milletimiz ve Devletimiz Kazandı”

HAK-İŞ’in 2007 yılında taşeron sorununun çözümü için start verdiğini ve taşeronda örgütlenme kampanyası sonucu, taşeron emekçilerin sendikal üyeliği başta olmak üzere bir kısım haklarının güvence altına alındığını anımsatan Arslan, “2017 sonunda 950 bin taşeron emekçisine kadro verildi. Ardından, KİT’lerde çalışan taşeron emekçiler için kararname çıktı. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz, bütün taşeron emekçilerin kadrolu olması için mücadelemizi sürdüreceğiz. 2007’de neredeydik, 2014’te nereye geldik, 2018’de neredeyiz” diye konuştu.

“Kamudaki Kadrolu İşçiye 5 Kat İlave Yaptık”

Taşeron emekçilere kadro verilmesiyle, kamudaki kadrolu işçiye 5 kat ilave yaptıklarını belirten Arslan, şöyle konuştu: “Bu, küresel kapitalizme Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bir meydan okumasıdır. Çünkü IMF, G-20’nin sosyal formu, Dünya Bankası devletin küçültülmesini isterken, biz bunun tersini yaptık, devleti büyüttük. Bu tarihi bir başarıdır. İşçi temini için artık ihale yapılmayacak. Burada devletimiz ve milletimiz kazandı.”

Taşeron sorununun çözümünde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kararlı duruşunun etkili olduğunu ifade eden Arslan, çözümde gösterdikleri kararlılıktan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Eski Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Faruk Çelik’e teşekkür etti.

“Büyük Bir Davanın Temsilcisiyiz”

HAK-İŞ’in 43 yaşında olduğunu ve yarım asra yaklaşan sendikal mücadelede önemli bir sorumluluğu üstlendiklerini kaydeden Arslan, “HAK-İŞ üye sayısından daha büyük bir anlamı ifade etmektedir. Uluslararası sendikal hareket içinde itibar gören, binlerce üyesinin yanı sıra milyonlarca gönüllüsü olan bir örgütüz. Hak dendiği zaman sağduyuyu, makulü, olması gerekeni temsil eden, durması gereken yerde duran, söylenmesi gereken yerde konuşan bir HAK-İŞ’ten bahsediyoruz. Bu sorumluluğu ve onuru birlikte taşımaya çalışıyoruz. Böylesine büyük bir davanın temsilcisiyiz” diye konuştu.

“Elazığ Birliğimizin Sembolüdür”

Elazığ’ın kadim değerlerini, kadim duruşunu ve kadim kültürünü önemsediklerini belirten Arslan, “Elazığ birliğimizin, bütünlüğümüzün sembolü bir şehirdir. Burada sendikacılık yapmak bir ayrıcalıktır” dedi.

Genel Kurulda AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfi Demirbağ, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de bir selamlama konuşması yaparak, genel kurulun hayırlı olmasını temenni ettiler.

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfi Demirbağ, HAK-İŞ Elazığ İl Başkanı Kazım Cavlı, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ İl Başkanları, delegeler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Temmuz 2018 14:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu