ARSLAN, “TÜRKİYE’NİN NORMALLEŞMESİ VE BARIŞIN SAĞLANMASI İÇİN ÇABA SARF ETMELİYİZ”

21 Temmuz 2018 14:13, Haberler


ARSLAN, “TÜRKİYE’NİN NORMALLEŞMESİ VE BARIŞIN SAĞLANMASI İÇİN ÇABA SARF ETMELİYİZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Temmuz 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız Muş Şubesi 5. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yakti, HAK-İŞ Muş İl Başkanı Yaşar Kalır, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ İl Başkanları, Hizmet-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“Türkiye’nin Normalleşmesi ve Barışın Sağlanması İçin Çaba Sarf Etmeliyiz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konuşmasında FETÖ ve PKK terör örgütleriyle mücadelenin aksatılmadan sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

OHAL’in kaldırılmasıyla birlikte uluslararası sendikal toplantılarda ve değişik platformlarda Türkiye’ye yapılan olağanüstü hal eleştirisinin ortadan kalktığını, ancak Türkiye’nin normalleşmesi ve barışın sağlanması için çaba sarf etmek gerektiğini vurgulayan Arslan, valilere, OHAL sonrası için düzenlemeyle verilen yetkileri olumlu bulduklarını söyledi.

Arslan, “OHAL’in kaldırılmasından sonra devletin ve milletimizin güvenliğini sağlamak için valilere yetkiler verildi. Tedbir almazsak terörizme teslim oluruz. Teröristin ismine bakmaksızın mücadeleyi sürdürmek gerekiyor” dedi.

“15 Temmuz’un Ne Anlama Geldiğini Biliyoruz”

15 Temmuz’un bir işgal girişimi olduğunu ifade eden Arslan, “Bu hainlerin tek derdi Türkiye değil, ümmeti öksüz ve yetim bırakmaktır. Türkiye ümmetin son kalesidir. Bunlar son kaleyi düşürmek istediler. Bunlarda vicdan, insanlık, ahlak yok. 15 Temmuz’un ne anlama geldiğini biliyoruz” diye konuştu.

“FETÖ’cülerin Şehit ve Gazilerimizle Alay Etmesine Tahammülümüz Yok”

Henüz 15 Temmuz’un bütün faillerinin yakalanamadığına dikkati çeken Arslan, “İçerdeki mücadeleyi dışarda sürdüremedik. Faillerin çoğu yurtdışında; dışarıda medyayı, üniversiteleri, bir kısım STK’ları satın alıyorlar, algı operasyonu yürütüyorlar. İçerde de o kadar profesyonel davranıyorlar ki, algı operasyonlarına tahammül etmek zor. Toplumla, şehit ve gazilerimizle alay ediyorlar. Bunların bir an önce cezalandırılmaları lazım” dedi.

“Filistin Tarihi ve İslami Sorumluluğumuzdur”

İsrail devletinin geçtiğimiz günlerde bir kanun çıkartarak İsrail’de yaşayan bütün Müslümanları ve diğer milletleri yok saydığını hatırlatan Arslan, şunları kaydetti: “Yüzyıl önce o topraklarda İsrail diye bir devlet yoktu. Bugün, yani yüz yıl sonra o toprakları işgal etmiş bir İsrail devleti var. HAK-İŞ Başkanı olarak, Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığını da yürütüyorum. Bu görev bizim ve milletimiz için büyük bir onurdur. Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak Filistin ve Kudüs konusunu gündemde tutuyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cenevre’de uluslararası bir toplantıda Cenevre’nin en önemli meydanında İsrail ve ABD’yi protesto ettik. Filistin ve Kudüs bizim için İstanbul, Muş ve Konya’dan farklı değildir. O topraklar bize 400 yıl önce emanet edilmişti. Peki, bizi o topraklara çağıranlara ne diyeceğiz. Mavi Marmara ile One Minute ile ‘hayır’ dedik. Bundan sonra da Filistin için gür bir ses çıkacaksa yine bu topraklardan çıkacak. O toprakların emaneti bizim üzerimizdedir. Filistin tarihi ve islami sorumluluğumuzdur. Onun için Filistinlilerle dayanışma içinde olmak zorundayız. Onlar bizden para ya da imkan istemiyorlar, oraları ziyaret emmemizi istiyorlar. Hizmet-İş Sendikamızın başkanlar kurulunu eğer vize alabilirsek Kudüs’te toplayacağız. Bu bizim sorumluluğumuzdur. HAK-İŞ, yeryüzünün bütün mazlumlarının ağırlığını taşıyan bir örgüttür.”

Arslan’dan Taşerondan Kadro Alan Emekçilere Sendikalılık Uyarısı

“Kendini dünyanın hakimi görenlerden korkarsak mücadele edemeyiz” diye konuşan Arslan, “Taşeron mücadelesini de bu prensiple başlattık. Mazlumların duasını alarak zalimlerin zulmünü ortadan kaldıralım diye yola çıktık. Onların ilk defa sendikalı olmalarının yolunu açtık, sonra kadrolu olmalarını sağladık. Eksikleri var elbette, bunları da aşacağız. Çözüm HAK-İŞ üyeliğinden geçiyor. Sendikanıza sahip çıkmazsanız, birliğinizi, gücünüzü, dayanışmanızı kaybederseniz bir gün kendinizi kapının önünde bulursunuz” diye konuştu.

Arslan, Muş ve Civar İllerde HAK-İŞ’i Var Etme Mücadelesi Verenlere Teşekkür Etti

Arslan, Muş ve civar illerde HAK-İŞ’i var etme mücadelesi verenlere teşekkür etti.

Arslan, “Her şeyin zor olduğu bu topraklarda sendikacılığın da zor olduğunun farkındayız. Bütün olumsuzluklara rağmen mücadelemizden vazgeçmedik, bundan sonra da bu topraklardan bağımızı koparmayacağız. Birileri istemiyor diye gitmeyeceğiz. Çevre illerdeki mücadele arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Muş Şubemizin değişik kademelerinde görev alan kardeşlerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Genel Kurulda AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yakti, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Muş İl Başkanı Yaşar Kalır birer selamlama konuşması yaptılar.


HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Temmuz 2018 14:13, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu