ARSLAN, GANA’DA

16 Temmuz 2018 17:22, Haberler


ARSLAN, GANA’DA


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Temmuz 2018 tarihinde Gana’nın Başkenti Akra’da Afrika Sendikalar Birliği Örgütü (OATUU) Genel Sekreteri Arezki Mezhoud ile bir araya geldi.

Ziyarette Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız da yer aldı.

Ziyaret programında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Afrika Sendikalar Birliği Örgütü’nü ziyaretimiz aslında bizim için gecikmiş bir ziyarettir. OATUU bizim kongrelerimize katıldı. HAK-İŞ olarak biz OATUU kongrelerine katıldık. Ancak ziyaret şimdi gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

Arslan, “OATUU tüzüğü ve üye listelerini aldık, teşekkür ederiz. OATUU’nun 64 üyesinden yaklaşık 20 tanesi ile yakın ilişkilerimiz var. OATUU’nun tüzüğünü de inceliyoruz. OATUU’nun hedef ve amaçlarına göre nasıl bir proje geliştirebiliriz üzerinde çalışıyoruz. OATUU ile ilişkilerimizde samimiyet ve güven, bağımsız pozisyonlara saygı göstermek ve somut projeler önemli. Bu üçünü birleştirerek yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

"Çalışmalarımızda ITUC Hassasiyetini Dikkate Alacağız"

Afrika’yı temsil eden ITUC Afrika gibi diğer kuruluşların da var olduğunu sözlerine ekleyen Arslan, “Biz ITUC üyesiyiz. Çalışmalarımızda bu hassasiyeti dikkate alacağız. OATUU bağımsız bir örgüt olarak kurumsal dengeleri ve hassasiyetleri taşıyan bir örgüt. Amacımız ülkelerimiz ve bölgelerimizde bağımsız, demokratik ve özgür sendikal hareketin güçlenmesidir” diye konuştu.

Arslan, “HAK-İŞ olarak, Afrika kıta sendikal hareketi için şu konularda somut işbirliği deneyimimiz oldu. Eğitim gruplarının oluşturulması, daha çok karşılıklı ziyaret, Kudüs konusunda işbirliğinin geliştirilmesi, ILO gibi platformlarda işbirliği, mesleki eğitim ve sosyal politikalar, kadın ve mevzuat konularında fikir oluşturmaya gayret, ülkelerimizin kamu kuruluşlarının işbirliğini de harekete geçirme gayreti, konfederasyon ve sendikaların fiziki kapasitelerini geliştirme, açık ve samimi diyalog konularında somut işbirliği ve deneyimlerimiz oldu” ifadelerini kullandı.

Arslan konuşmasında ikinci yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. 

15 Temmuz gecesi Türk milletinin soylu direnişi sonucu büyük bir facianın hep birlikte atlatıldığını hatırlatan Arslan, “HAK-İŞ olarak 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız sloganımızla yola çıktık. Konfederasyonumuzu temsil eden ve o gece meydanlarda olan ve şu an aramızda bulunmayan şehitlerimize ve bütün 15 Temmuz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Beraber çalıştığımız yol arkadaşlarımız 100’e yakın gazimize ve halen tedavileri devam eden gazilerimize sağlık sıhhat ve acil şifalar diliyorum” dedi.

“Devletimizin Yürüttüğü Operasyonları Destekliyoruz”

Hain gecede yaşananlara değinen Arslan, “Uluslararası emperyalist güçler ve Türkiye üzerinde hesapları olanların bu hain örgütle birlikte olması sonucunda yaşanan darbe girişimini millet olarak hep birlikte başarıyla atlattık. Darbenin başarısız olmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, milletimize, sivil toplum örgütlerine, sendikalarımıza buradan teşekkür ediyorum. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yargı süreci halen devam ediyor. Terör örgütünün her gün yeni unsurları karşımıza çıkarken, örgütün içerde ve dışarda aktif olarak çalıştığını görüyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı devletin başlattığı ve yürüttüğü operasyonları destekliyoruz. Yargı sürecinin daha hızlı bir şekilde sonuçlanmasını ve bu teröristlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını, millet vicdanının da bunları görmesini istiyoruz” diye konuştu.

Görüşme karşılıklı hediyeleşme ile son buldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Temmuz 2018 17:22, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu