HAK-İŞ İLE UNTM ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

14 Temmuz 2018 13:40, Haberler


HAK-İŞ İLE UNTM ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI 


HAK-İŞ ile Fas Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ve UNTM temsilcileri katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Fas Ulusal İşçi Sendikalar Konfederasyonu (UNTM) Genel Başkanı Abdelilah El Haloutı arasında imzalanan işbirliği anlaşması, sendikal hak ve özgürlüklerin karşılıklı olarak yarar sağlayıcı biçimde kullanılması, uzun vadeli ilişkilerin kurulması, çalışma koşullarını güvence altına alarak karşılıklılık ve uluslararası anlayışı teşvik etme amaçlarını barındırıyor.

İmzalanan protokol, iki ülke arasında karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunma, çalışma hayatına ilişkin bilgi ve belgelerin karşılıklı olarak paylaşılması, karşılıklı eğitim programları düzenleme gibi önemli amaçlarını barındırıyor.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, imzalanan işbirliği anlaşması ile iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin ve karşılıklı yarar sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek olan programların 2 ülke için de önemli ölçüde yararlar sağlayacağını ifade etti.

Arslan, anlaşmanın hem Türkiye için hem Fas için hem de dünya çalışma hayatı için hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Temmuz 2018 13:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu