HAK-İŞ’TEN BM ÖNÜNDE İSRAİL’İ PROTESTO EYLEMİ

04 Haziran 2018 17:17, Haberler


HAK-İŞ’TEN BM ÖNÜNDE İSRAİL’İ PROTESTO EYLEMİ

ARSLAN: “KUDÜS VE FİLİSTİN SADECE FİLİSTİNLİLERİN SORUNU OLAMAZ”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 4 Haziran 2018 tarihinde Uluslararası Kudüs ve Filistine Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler binası önündeki kırık sandalye meydanında ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasını ve İsrail devletinin Filistinlilere katliam uygulamasını protesto etti. 


HAK-İŞ öncülüğünde gerçekleştirilen eyleme HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti ve MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen başkanlığındaki MEMUR-SEN heyeti, MEMUR-SEN Genel Sekreteri Ali Sait Bedük ile dünyanın 30 ülkesinden gelen sendikacılar ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) delegeleri katıldı.

Protesto eylemi, “Yaşasın Filistin, kahrolsun İsrail”, “Özgür Filistin, katil İsrail” sloganları eşliğinde gerçekleştirildi.

Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler binası önündeki kırık sandalye meydanında protesto eyleminde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak geçtiğimiz yıllarda yaptığımız 2 ayrı toplantıyla ABD’nin Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını ve İsrail devletinin Filistinlilere katliam uygulamasını protesto etmek için Cenevre’de bir araya gelme kararı aldık” dedi.

“Özgür ve Bağımsız Filistin Devletinin Bütün Dünya Tarafından Tanınmasını İstiyoruz”

ABD’nin bütün dünyanın karşı çıkmasına, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın, Birleşmiş Milletlerin kararına ve bütün tepkilere rağmen Tel Aviv’deki Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıdığını belirten Arslan, “ABD’nin bu yaptığı açıkça bir provokasyondur. Filistin halkına ve Kudüs’e bir saldırıdır. Bu saldırıları kınıyoruz ve reddediyoruz. Filistinlilerin ebedi başkenti olan Kudüs’e dokunulmasına asla razı olmayacağız. Filistin direnişini sonuna kadar destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin devletinin bütün dünya tarafından tanınmasını istiyoruz. Gazze’deki ambargonun ve izolasyonların derhal kaldırılmasını ve Filistinlilerin rahat bir nefes almasını istiyoruz.  İşgalci İsrail devletinin yeni yerleşim alanları açmasını asla kabul etmiyoruz ve reddediyoruz” açıklamasında bulundu.

Uluslararası toplumu Filistin’e karşı uygulanan baskıların, katliamların, haksızlıkların, adaletsizliklerin kaldırılması için harekete geçmeye davet eden Arslan, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da 2 defa toplanmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hassasiyetleri için teşekkürlerini ileten Arslan, “İslam İşbirliği Teşkilatında alınan kararların hayata geçirilmesini istiyoruz ve destekliyoruz. Başta İsrail’e ambargo uygulanması, İsrail’in işgal ettiği topraklarda Birleşmiş Milletler barış gücünün oluşturulması ve İsrail’in sivil katliamlarının uluslararası mahkemelere taşınarak İsrail devletinin yargılanmasının önünün açılmasını istiyoruz. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere AB, İslam İşbirliği Teşkilatı ve dünyadaki pek çok uluslararası kuruluşun Filistin gündemiyle acil olarak toplanıp Filistin’de yaşanan katliamların durdurulması için harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.

Kudüs’ün sadece Müslümanlar için değil 3 din için de kutsal bir mekan olduğunun altını çizen Arslan, “Kudüs kardeşliğin ve dayanışmanın şehridir. Kudüs’e yönelik bütün saldırıları reddediyoruz ve kınıyoruz” diye konuştu.

“Kudüs İçin Hep Birlikte Konferansımızı Bu Yıl Hartum’da Gerçekleştireceğiz”

Arslan, “Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak bütün dünyanın dikkatini Filistin’e ve Kudüs’e çekmek için yeni faaliyetlerimizi, yeni çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Özellikle bu yıl Hartum’da düzenleyeceğimiz “Kudüs için hep birlikte” konferansını geniş bir katılımla gerçekleştirerek Kudüs ve Filistin meselesini tekrar gündemde tutmaya devam edeceğiz. Bütün dünyadaki sivil toplum örgütleri ve sendikalarla yakın işbirliği içerisinde bulunarak, Kudüs ve Filistin meselesini daha iyi anlatmak ve daha fazla destek olmak için yoğun bir çaba içerisinde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Arslan, Filistin’deki yaşanan katliamlarda yaşamını yitiren bütün şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.

ARSLAN’DAN BM’YE ÇAĞRI

HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak Kudüs konusunu gündemde tutmaya devam edeceklerini vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ olarak bütün sendikalarımızla dayanışma içerisinde bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Kudüs ve Filistin sadece Filistinlilerin sorunu, sadece Müslümanların sorunu olamaz. Kudüs ve Filistin bütün insanlığın sorunudur. 70 yıllık topraklarından zorla çıkartılan insanların mülteci haline geldiği Filistinlilerin sorunu bütün insanlığın sorunudur. Buradan Birleşmiş Milletlere bir kez daha çağrı yapıyoruz. Kudüs ve Filistin konusunda gösterdikleri duyarlılık bundan sonra da devam etmeli diyoruz” şeklinde konuştu.

Protesto eyleminin ardından Arslan, Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Haziran 2018 17:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu