ARSLAN, MKE’DE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

01 Haziran 2018 23:48, Haberler


ARSLAN, MKE’DE ÇALIŞAN TAŞERON İŞÇİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) Kapsül Fabrikası’nda çalışan ve 696 sayılı KHK ile taşeron emekçilerine verilen kadro düzenlemesinde kapsam dışı kalan üyelerimizle iftar programında bir araya geldi.

İşçiler, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı sevinç ve heyecanla karşıladı.


ARSLAN’DAN İNSANLIK VURGUSU


İftar sonrasında konuşan Arslan, taşeron emekçilerin sendikalaşmalarından önceki süreci, ağanın gün doğumundan gün batımına kadar hiçbir kural tanımadan çalıştırdığı, hiçbir hakkı olmayan ‘marabalar’ şeklinde nitelendirildiğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl, MKE Kapsül Fabrikası’nda memurlar ve kadrolu işçilere iftar verildiğini, ancak taşeron emekçilerin iftara davet edilmeyerek orada hizmet etmek için görevlendirildiğini ve bu üzücü olay üzerine, Kapsül Fabrikası’nda çalışan taşeron emekçilerle her yıl iftarda bir araya gelme kararı aldıklarını anlatan Arslan, emekçiler arasında ayrım yapılmasını ‘utanç verici durum’ şeklinde değerlendirdi.

“Bütün Emekçileri Bir ve Beraber Görüyoruz”

MKE’de böyle bir ayrımcılığın yapıldığını duyduğu zaman büyük bir üzüntü duyduğunu ifade eden Arslan, “Biz memur-işçi; kadrolu-geçici-mevsimlik ayrımları yapmıyoruz. Bütün emekçileri bir ve beraber görüyoruz” dedi.

“Taşeron Emekçiler İçin Değişimin Startını Biz Verdik”

İşverenin ‘yarın işe gelme’ dediğinde gelemeyen, hak talep edemeyen, derdini anlatmak için idarecilere bile başvuramayan on binlerce taşeron emekçinin sorununu çözmek için 10 yıl önce yola çıktıklarını hatırlatan Arslan, “Taşeron emekçisi kardeşlerimizi sendikalı yapıp toplu sözleşmelerini çıkardığımız halde bunu uygulatamamıştık. Sendikalı olduğu için işten atılan kardeşlerimizi mahkeme kararlarıyla işe döndürmemize rağmen işe aldıramadık, fakat yılmadık. 2014 yılında 81 ilden 6 bine yakın taşeron arkadaşımızı Ankara’da toplayarak, ‘Sendika Seni Korur’, ‘Hakkın Bize Emanet’ sloganlarıyla büyük bir örgütlenme kampanyasının startını verdik” ifadelerini kullandı.

“Kapsam Dışı Kalan Taşeron Emekçiler İçin Yeni Bir Çalışma Başlattık”

Yola çıktıklarında 1 milyona yakın taşeron emekçisinin hiçbir hakkının olmadığını ancak zamanla bütün hakların güvence altına alınmasıyla birlikte kadronun da verildiğini anlatan Arslan, kapsam dışı kalan taşeron emekçilerin de kadrolarını alabilmesi için yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Bütün taşeron emekçilerin kadro alması için yola çıktıklarını belirten Arslan, kapsam dışı kalan taşeron emekçilerin kadro talebinin 24 Haziran seçimlerinden sonra gündeme alınmasını istedi.

“Mücadelemizi İstediğimizi Elde Edene Kadar Sürdüreceğiz”

Kadro talebinin takipçisi olacaklarını belirten Arslan, “Mücadelemizi ısrarla sürdüreceğiz. Kapsam dışı kalan 40 bin arkadaşımız için yeni adımlar attırmaya çalışacağız. Umutsuz olmayın. Sendikanıza sahip çıkın, kendinize güvenin. Bu mücadeleyi, istediğimizi elde edene kadar sürdüreceğiz. İnanıyorum ki bu meseleyi de çözeceğiz” diye konuştu.

Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) Kapsül Fabrikası’nda çalışan işçi üyelerimiz, Genel Başkanımız Arslan’a, vakit ayırarak kendilerini onure ettiği için teşekkür ettiler.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Haziran 2018 23:48, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu