ARSLAN, İFTARDA TAŞERON EMEKÇİNİN EVİNE KONUK OLDU

31 Mayıs 2018 23:00, Haberler


ARSLAN, İFTARDA TAŞERON EMEKÇİNİN EVİNE KONUK OLDU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, iftarda sürpriz bir ziyarette bulunarak taşeron emekçinin evine konuk oldu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Mayıs 2018 tarihinde, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ)’nde taşeron işçisi olarak çalışan konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın üyesi Suna Kocatepe’nin evine sürpriz bir ziyarette bulunarak ailenin iftar sofrasına konuk oldu.

Arslan’a sürpriz ziyarette Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere ile HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Kadın Komite üyeleri eşlik etti.

Kocatepe ailesi tarafından sevinçle karşılanan Arslan ve beraberindekiler, kurulan yer sofrasında iftar yaptılar.

Konuk olduğu evde aile bireylerinden birinin 696 sayılı KHK ile sağlanan kadroda kapsam dışı kaldığını öğrenen Arslan, üzüntülerini paylaştı.

HAK-İŞ’in verdiği mücadele sonucu 950 bin taşeron emekçisinin sürekli işçi kadrosuna alındığını ve bunlardan 300 bininin HAK-İŞ üyesi olduğunu ifade eden Arslan, kapsam dışı kalan taşeron emekçilerin 40 bininin HAK-İŞ üyesi olduğunu belirtti.

Kapsam dışı kalan taşeron emekçiler için yeni bir yol haritası oluşturduklarını ve mücadeleye aynı hızla devam edeceklerini belirten Arslan, “Taşeron arkadaşlarımızın kadrolarına kavuşması, kararlılıkla sürdürdüğümüz 10 yılı aşkın mücadelemizin sonucunda gerçekleşti. Hiçbir şey birden olmuyor; kapsam dışı kalan KİT’lerdeki arkadaşlarımızın kadroları için mücadelemizi adım adım sürdüreceğiz. Bu arkadaşlarımızın kadro almaması için hiçbir sebep yok, kadro onların da hakkıdır. Birlikte hareket edersek bütün taşeron emekçilerin kadrolarına kavuşacaklarına inanıyorum” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Mayıs 2018 23:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu