ARSLAN: “KADROYA GEÇEN EMEKÇİLER İÇİN YENİ BİR MÜCADELE BAŞLATIYORUZ”

29 Mayıs 2018 14:55, Haberler


ARSLAN: “KADROYA GEÇEN EMEKÇİLER İÇİN YENİ BİR MÜCADELE BAŞLATIYORUZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, taşeron işçiliğinden kadroya geçen kamu işçileri için mücadele başlatacaklarını söyledi.

Arslan, “Taşerondan kadroya geçen emekçilerin haklarını genişletmek ve kadrolularla aynı haklara sahip olmasını sağlamak için yeni bir mücadele başlatıyoruz. Kadrolu işçilerin hangi hakları varsa, taşerondan gelen kadrolu arkadaşlarımızın da aynı haklara sahip olması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Mayıs 2018 tarihinde, Ankara Elmadağ Belediyesi’nde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız tarafından gerçekleştirilen Toplu Katılım ve Bilgilendirme Toplantısında konuştu.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, konfederasyonumuza bağlı Öz Güven Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz ile belediyede çalışan eski ve yeni kadrolu üyelerimiz katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ olarak 10 yılı aşkın bir süredir kararlılık ve inançla sürdürdüğümüz taşeronla mücadeleyi zaferle sonuçlandırdık” diye konuştu.

2014 yılında HAK-İŞ olarak başlatılan taşeron emekçileri örgütleme kampanyası sonrası, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile ilk defa taşeron çalışanların sendikalı olması için tarihi bir adım attıklarını anımsatan Arslan, bundan sonra taşeron emekçilerin kadrolu olmaları için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine, Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve hükümetin çalışmaları sonucu 1 milyona yakın taşeron emekçisinin kamuya alındığını belirten Arslan, bu kadar özel sektör emekçisinin kamuya kadrolu olarak alınmasını dünyayı şaşırtan bir uygulama olarak değerlendirdi.

Arslan, “Uluslararası ekonomik organizasyonlar ve şirketlerin kamunun küçültülmesi ve özelleştirmeleri dayattığı yoğun bir dönemde taşerona kadro verilmesi, tarihi bir imzadır” dedi.

Kadro alan emekçiler için artık yeni bir aşamaya geçildiğini belirten Arslan, “Bu aşama, yeni arkadaşlarımızın kadrolu arkadaşlarımızla aynı haklara sahip olmasını sağlamıştır” dedi.

“Döviz Kurunun Bu Kadar Yükselmesini Gerektirecek Finansal Bir Durum Bulunmuyor”

Arslan, yükselen döviz kurlarına da dikkat çekti. Dövizin bu kadar yükselmesini gerektirecek bir finansal durumun bulunmadığını belirten Arslan, “Kurları yükseltmek birilerinin önünü tıkamak için gerçekleştirilen uluslararası bir operasyondur. Bu operasyon finans çevrelerine daha fazla paranın akıtılmasını sağlıyor. Bu bir kaos planıdır. Bunları geçmişte denediler. Bu oyunların 24 Haziran’a kadar yeni versiyonları ortaya çıkacaktır, ama 24 Haziran’dan sonra son bulacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“24 Haziran Seçimlerinde Sandığa Gidin”

HAK-İŞ’in 43 yıllık sendikal mücadelesinde günümüze kadar gelen süreçte siyasi parti seçimlerinin hiçbirisinde şu ya da bu partiye oy verilmesi noktasında bir telkinde bulunulmadığını anlatan Arslan, “Avrupa’da Türkiye aleyhine bir algı operasyonu yürütülüyor. Bir Tayyip Erdoğan düşmanlığı yürütülüyor. Aslında bu Erdoğan değil, Türkiye düşmanlığıdır. Niçin? Çünkü Türkiye’ye diz çöktürmek ve liderini de cezalandırmak istiyorlar. Bu normal bir seçim değil. Seçim doğrudan Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir noktaya taşınıyor. Bu seçim aslında Türkiye’nin beka sorunu, bölgede ağırlığının test edileceği bir seçimdir. Sandığa gidin. Meseleye sadece siyasi parti ve lider değil, Türkiye’nin geleceği açısından bakın, biz böyle bakıyoruz. Sıkıntıların sona erdiği yeni bir Türkiye arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Arslan, Elmadağ Belediyesi İşçilerini Tebrik Etti

Arslan, kadroya geçtikten sonra konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızı tercih eden Elmadağ Belediyesi işçilerine tercihlerinden dolayı teşekkür etti, kadrolarının hayırlı olmasını diledi.

Arslan, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’e de emekçilerin sendikal tercihlerine duyduğu saygıdan dolayı teşekkür etti.

“Taşeronları Kadroya Alan İlk Belediyelerdeniz”

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin de HAK-İŞ’i istikrarlı yapısı ve çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Taşeron emekçiler kadro hakkı tanındığında bu hakkı ilk veren belediyelerden biri olduklarını anlatan Şahin, “Kadrolarınız helal olsun. Kadrolarına kavuşan arkadaşlarımıza ilerleyen aylarda yasal çerçevede daha çok imkân verilecek. Bu imkânları da ilk tanıyan belediye olmak istiyoruz. İşçilerimizin sendikal üyeliği ve kadroları hayırlı olsun. Belediyede iç barışla iç huzurla çalışmaya devam edelim” şeklinde konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Mayıs 2018 14:55, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu